115 gramų | bulvių (virtos, maltos) |
1 valgomasis šaukštas | mielės (sausos) |
175 gramai | kvietiniai miltai |
300 mililitrų | vanduo (šiltas) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | saulėgrąžų aliejus (kepimui) |
6 valgomieji šaukštai | grietinė |
6 vienetai | lašiša (rūkyta, riekelėmis) |
šiek tiek | juodieji pipirai (grūsti) |
šiek tiek | citrinos (papuošimui) |
Šaukštu tešlą dėti į keptuvėje įkaitintą aliejų, sklindžius apskrudinti iš abiejų pusių. Ant sklindžių dėti lašišos riekelę, grietinės, pagardinti grūstais juodaisiais arba įvairiaspalviais pipirais, papuošti citrinos griežinėlio trikampėliu.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištos sparneliai sojos ir medaus marinate
- Kiaulienos išpjovos suktinukai ant iešmelio
- Kepti ryžiai
- Lašiša su daržovėmis
- Prancūziškas triušis
- Menkės kukuliai
- Jautienos kepsnys
- Vištienos kotletukai su varške
- Klajoklių kiškiena
- Lietuviški "sushiai"
- Aštri, saldžiarūgštė baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena
- Suadytas karbonadas
- Kepta menkė
- Sojos kepsniai su lašiša
- Karpis su sūrio kepurėle
- Naminiai hamburgeriai
- Lašišos apkepas
- Jautiena kiniškai
- Jautienos nugarinės šašlykas
- Vištiena su cukinija ir pomidorais
bulviniai sklindžiai su rūkyta lašiša
-
Bulvės, virtos, maltos,
115 gramų -
Mielės, sausos,
1 valgomasis šaukštas -
Kvietiniai miltai,
175 gramai -
Vanduo, šiltas,
300 mililitrų - Druska
- Saulėgrąžų aliejus, kepimui
-
Grietinė,
6 valgomieji šaukštai -
Lašiša, rūkyta, riekelėmis,
6 vienetai - Juodieji pipirai, grūsti
- Citrinos, papuošimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sausas mieles išmaišyti su žiupsneliu miltų (atminkite, kad kepiniams naudojant sausas mieles, jas reikia ne išlaidinti, kaip presuotas, o išmaišyti su trupučiu miltų, o paskui ir įmaišyti į tešlą), o paskui ir su visais miltais. Dubenyje išmaišyti tešlą iš maltų bulvių, mielių, miltų ir šilto vandens, pagardinti druska. Padėti pusvalandžiui šiltoje vietoje, kad tešla dvigubai pakiltų.
Šaukštu tešlą dėti į keptuvėje įkaitintą aliejų, sklindžius apskrudinti iš abiejų pusių. Ant sklindžių dėti lašišos riekelę, grietinės, pagardinti grūstais juodaisiais arba įvairiaspalviais pipirais, papuošti citrinos griežinėlio trikampėliu.