4 vienetai | bulvių (pailgos, vienodos) |
4 vienetai | kiaulienos lašiniai (griežinėliai) |
šiek tiek | taukai (kiaulių) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Meilės pica su Spelta
- Skrebučiai
- Kalmaras vyno padaže
- Silkė su virtomis daržovėmis ir krienų su majonezu padažu
- Kiaušinių ir rūkyto bekono salotos ant prancūziško batono riekelių
- Silkės ir grybų užkandis
- Įdarytos pievagrybių kepurėlės
- Skanūs vafliai su įdaru
- Vištos spurgos
- Pakepintos baltos duonos riekelės
- Galva
- Įdarytų paprikų užkandis
- Kiaušiniai įdaryti džiovintais grybais
- Keptas kiaušinis sūrių patale
- Čeburėkai
- Bandelės iš batono
- Įdaryti burokėliai
- Rūkyta lašiša su grūdėta varške
- Kiaušinienė
- Kalmarų žiedai alaus tešloje
Bulvėse sluoksniuoti lašinukai
-
Bulvės, pailgos, vienodos,
4 vienetai -
Kiaulienos lašiniai, griežinėliai,
4 vienetai - Taukai (kiaulių)
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Lašinukus supjaustyti turimų bulvių dydžio nestorais griežinėliais. Nuplautas bulves gražiai nuskusti ir pamerktas palaikyti vandenyje jei ne per naktį, tai nors porą valandų. Išėmus iš vandens leisti nuvarvėti ir sudėti ant švarios drobulės, kad visai nusausėtų. Tada bulvėje pjauti nuo vieno galo ploną griežinėlį, bet neperpjauti visiškai. Į įpjovas įterpti po griežinėlį lašinukų ar šoninės. Taip paruoštas bulves sudėti į keptuvę ar skardą, išteptą riebalais, ir kepti karštoje orkaitėje. Kepti, kol bulvė bus minkšta
Komentarai (6)
-
minimukas
2010-03-15 14:02
:bloga: kodėl tiek ilgai bulves laikyti vandeny :-( :-) :bloga: :bloga: :bloga: :-p :-D %-)
-
ingrida
2009-03-15 22:00
na as dar darau bulve perpjovus visai per puse ir ant vienos puses uzdedu mesyte, persmeigiu dektuku kad kepant nenuslystu ir visai skanus uzkandis gaunasi