Iš miltų, trynių, grietinės, cukraus ir acto užminkyti tešlą tokią, kaip pyragams (tešloje turėtų atsirasti oro pūslelės), palikti 1-2 val.
Po to tešlą labai plonai iškočioti, supjaustyti įstrižomis juostelėmis (10-12 cm ilgio ir 2-3 cm pločio).
Kiekvieną juostelę per vidurį išilgai įpjauti, vieną juostelės galą pertepti per įpjovimą.
Žagarėlius dėti į karštus taukus. Kai paraus, apversti kita puse.
Iškepus sudėti ant sugeriamojo popieriaus, kad nuvarvėtų riebalai.
Žagarėlius išdėlioti pusdubeniuose ir apiberti cukraus pudra, išmaišyta su vaniliniu cukrumi.

Baltarusiški žagarėliai
INGREDIENTAI:
1.25 stiklinės | kvietiniai miltai |
5 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
2 arbatiniai šaukšteliai | grietinė |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | acto |
šiek tiek | citrinų sultys |
500 gramų | taukai (kiaulių) |
šiek tiek | cukraus pudra |
šiek tiek | vanilinis cukrus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šimtalapis su varške
-
Kiškio pyragaičiai
-
Žuvies pyragas
-
Citrinų pyragas
-
Trapūs,sultingi kibinai
-
Trapūs sausainiai su kardamonu ir imbieru
-
Braškių Šokolado ir Kokoso keksiukai
-
Pyragas su varškės įdaru
-
Bandelės su varške
-
Speltos duona duonkepei
-
Šokoladinis bananinis keksas
-
Kalėdinis keksas
-
Rozmarino ir moliūgo sėklų sausainiukai
-
Moliūgo ir obuolių pyragas
-
Bandelės su aguonomis
-
Tinginių pyragas
-
Tortas "Seklyčia"
-
Jogurto indelio pyragas
-
Kakavinis Napoleonas
-
Vyniotinis su obuoliene
Baltarusiški žagarėliai
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Kvietiniai miltai,
1 ir 1/4 stiklinės -
Kiaušiniai, tryniai,
5 vienetai -
Grietinė,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Actas,
1 arbatinis šaukštelis - Citrinų sultys
-
Taukai (kiaulių),
500 gramų - Cukraus pudra
- Vanilinis cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Iš miltų, trynių, grietinės, cukraus ir acto užminkyti tešlą tokią, kaip pyragams (tešloje turėtų atsirasti oro pūslelės), palikti 1-2 val.
Po to tešlą labai plonai iškočioti, supjaustyti įstrižomis juostelėmis (10-12 cm ilgio ir 2-3 cm pločio).
Kiekvieną juostelę per vidurį išilgai įpjauti, vieną juostelės galą pertepti per įpjovimą.
Žagarėlius dėti į karštus taukus. Kai paraus, apversti kita puse.
Iškepus sudėti ant sugeriamojo popieriaus, kad nuvarvėtų riebalai.
Žagarėlius išdėlioti pusdubeniuose ir apiberti cukraus pudra, išmaišyta su vaniliniu cukrumi.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...