Imbieriniai sausainukai
AUTORIUS:
Laura
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
280 gramų miltai
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo milteliai
1 žiupsnelis druska
220 gramų margarinas (arba sviestas)
100 gramų cukrus
100 gramų cukrus (rudasis)
1 vienetas kiaušiniai (didelis)
1 valgomasis šaukštas cinamonas
2 arbatiniai šaukšteliai imbieras
1 arbatinis šaukštelis apelsinų (tarkuota žievelė)
2 lašai esencija (vanilės)
4 valgomieji šaukštai cukraus pudra
1 valgomasis šaukštas kakava
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Pasigaminame tešlą:
Sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir imbierą viename dubenyje.
Gerai išplakame sviestą su baltu ir rudu cukrumi. Imaišome kiaušinį, apelsino žievelę, vanilę. Gerai viską išplakame. Palaipsniui įmaišome miltų mišinį.
Gautą tešlą gerai išminkome ir palaikome šaltai bent 1 valandą.
Kočiojame norimo storio, formuojame. Iš šios tešlos sausainių galima statyti namuką ar kabinti ant eglutės (skylutes reikia pasidaryti prieš kepimą).
2.
Glajui:
Cukraus pudrą sumaišome su keliais šaukšteliais atvėsusio virinto vandens (masė turi būti tiršta, ne per skysta).
Dalį atsidedame, kitą dalį sumaišome su kakava. Galima įmaišyti maistinių dažų, kad būtų spalvingesni sausainukai.
Dekoruojame jau atvėsusius sausainukus :)

Populiariausi receptai šią savaitę

Imbieriniai sausainukai

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Pasigaminame tešlą:
    Sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir imbierą viename dubenyje.
    Gerai išplakame sviestą su baltu ir rudu cukrumi. Imaišome kiaušinį, apelsino žievelę, vanilę. Gerai viską išplakame. Palaipsniui įmaišome miltų mišinį.
    Gautą tešlą gerai išminkome ir palaikome šaltai bent 1 valandą.
    Kočiojame norimo storio, formuojame. Iš šios tešlos sausainių galima statyti namuką ar kabinti ant eglutės (skylutes reikia pasidaryti prieš kepimą).

  2. Glajui:
    Cukraus pudrą sumaišome su keliais šaukšteliais atvėsusio virinto vandens (masė turi būti tiršta, ne per skysta).
    Dalį atsidedame, kitą dalį sumaišome su kakava. Galima įmaišyti maistinių dažų, kad būtų spalvingesni sausainukai.
    Dekoruojame jau atvėsusius sausainukus :)

Receptą atsiuntė Laura
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų