
280 gramų | miltai |
0.5 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai |
1 žiupsnelis | druska |
220 gramų | margarinas (arba sviestas) |
100 gramų | cukrus |
100 gramų | cukrus (rudasis) |
1 vienetas | kiaušiniai (didelis) |
1 valgomasis šaukštas | cinamonas |
2 arbatiniai šaukšteliai | imbieras |
1 arbatinis šaukštelis | apelsinų (tarkuota žievelė) |
2 lašai | esencija (vanilės) |
4 valgomieji šaukštai | cukraus pudra |
1 valgomasis šaukštas | kakava |
Sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir imbierą viename dubenyje.
Gerai išplakame sviestą su baltu ir rudu cukrumi. Imaišome kiaušinį, apelsino žievelę, vanilę. Gerai viską išplakame. Palaipsniui įmaišome miltų mišinį.
Gautą tešlą gerai išminkome ir palaikome šaltai bent 1 valandą.
Kočiojame norimo storio, formuojame. Iš šios tešlos sausainių galima statyti namuką ar kabinti ant eglutės (skylutes reikia pasidaryti prieš kepimą).
Cukraus pudrą sumaišome su keliais šaukšteliais atvėsusio virinto vandens (masė turi būti tiršta, ne per skysta).
Dalį atsidedame, kitą dalį sumaišome su kakava. Galima įmaišyti maistinių dažų, kad būtų spalvingesni sausainukai.
Dekoruojame jau atvėsusius sausainukus :)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Mėlynių žvaigždutės
-
Citrininiai sausainiai
-
Sausainiai su varške
-
Voveraitės
-
Trapūs sausainiai
-
Baltijos pyragėliai
-
Greitas sausaininis pyragas
-
Orandžiniai keksiukai
-
Sluoksniuotas traškus tešlainių desertas su "POÉMA Creme" (pagal Darių Dabrovolską)
-
Obuolių sausainiai
-
Sausainukai su kokosų drožlėmis
-
Imbieriniai sausainukai
-
Skanūs sutirštinto pieno ir kokosų sausainiai
-
Meilės sausainiai
-
Mini sausainėliai
-
Sausainiai
-
Kalėdinės dėžutės
-
Sausainiai "Šypsenėlės"
-
Alaus sausainiai
-
Lapeliai su įdaru
Imbieriniai sausainukai

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Miltai,
280 gramų -
Kepimo milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Druska,
1 žiupsnelis -
Margarinas, arba sviestas,
220 gramų -
Cukrus,
100 gramų -
Cukrus, rudasis,
100 gramų -
Kiaušiniai, didelis,
1 vienetas -
Cinamonas,
1 valgomasis šaukštas -
Imbieras,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Apelsinai, tarkuota žievelė,
1 arbatinis šaukštelis -
Esencija, vanilės,
2 lašai -
Cukraus pudra,
4 valgomieji šaukštai -
Kakava,
1 valgomasis šaukštas
Pasigaminame tešlą:
Sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir imbierą viename dubenyje.
Gerai išplakame sviestą su baltu ir rudu cukrumi. Imaišome kiaušinį, apelsino žievelę, vanilę. Gerai viską išplakame. Palaipsniui įmaišome miltų mišinį.
Gautą tešlą gerai išminkome ir palaikome šaltai bent 1 valandą.
Kočiojame norimo storio, formuojame. Iš šios tešlos sausainių galima statyti namuką ar kabinti ant eglutės (skylutes reikia pasidaryti prieš kepimą).Glajui:
Cukraus pudrą sumaišome su keliais šaukšteliais atvėsusio virinto vandens (masė turi būti tiršta, ne per skysta).
Dalį atsidedame, kitą dalį sumaišome su kakava. Galima įmaišyti maistinių dažų, kad būtų spalvingesni sausainukai.
Dekoruojame jau atvėsusius sausainukus :)