4 vienetai | kiaušiniai |
200 gramų | cukrus |
180 gramų | miltai |
1.5 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai |
150 gramų | sviestas |
100 mililitrų | pienas |
0.5 vieneto | vanilės esencijos |
1 žiupsnelis | druska |
1 sauja | uogos (saldainiai ar riešutai) |
Vanilinį cukrų ar pusės vanilės ankšties grūdelius suberti į purią kiaušinių masę.
Puodelyje išlydyti sviestą, į jį supilti pieną ir pamažu įmaišyti į kiaušinio plakinį.
Miltus krupščiai sumaišyti su kepimo milteliais ir druska, juos įsijoti į tešlą ir lengvai išmaišyti.
Vėliau kaitrą sumažinti iki 180 laipsnių ir dar kepti apie 10 minučių.
Galima pridėti uogų, saldainukų ar šokolado gabalėlių, riešutų į tešlos vidų arba kapotais riešutais, migdolo drožlėmis apibarstyti viršų.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kriziniai keksiukai
- Spurgytės su kremu
- Greitas sausaininis pyragas
- Kamelijos skanėstas
- Evos šokoladiniai keksiukai
- Varškės spurgos
- Spurgos su meile ir varške
- Krepšelis su kriaušių ir feta įdaru
- Kriaušių aukštynkojai su migdolais, imbieru ir čiobreliais
- Pikantiški sluoksniuotos tešlos pyragėliai
- Greiti pyragėliai - maišeliai
- Kokosiniai keksiukai su baltuoju šokoladu!
- Bandelės su varške
- Velykiniai lizdeliai
- Bananiniai - snikersiniai keksiukai
- Želiniai pyragėliai
- Šokoladinis pyragėlis per 3 minutes
- Šokoladinė suflė
- Riešutinis pyragas
- Avietiniai keksiukai
Vaniliniai keksiukai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Cukrus,
200 gramų -
Miltai,
180 gramų -
Kepimo milteliai,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Sviestas,
150 gramų -
Pienas,
100 mililitrų -
vanilės esencija,
0.5 vieneto -
Druska,
1 žiupsnelis -
Uogos, saldainiai ar riešutai,
1 sauja - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinius su cukrumi išplakti elektriniu plakikliu, kol masė padvigubės.
Vanilinį cukrų ar pusės vanilės ankšties grūdelius suberti į purią kiaušinių masę.
Puodelyje išlydyti sviestą, į jį supilti pieną ir pamažu įmaišyti į kiaušinio plakinį.
Miltus krupščiai sumaišyti su kepimo milteliais ir druska, juos įsijoti į tešlą ir lengvai išmaišyti.Keksiukų kepimo formoje išdėlioti kepimo formeles, į kiekvieną jų pilti po 1 - 2 šaukštus tešlos ir šauti į 200 laipsnių orkaitę, kepti 10 minučių.
Vėliau kaitrą sumažinti iki 180 laipsnių ir dar kepti apie 10 minučių.
Galima pridėti uogų, saldainukų ar šokolado gabalėlių, riešutų į tešlos vidų arba kapotais riešutais, migdolo drožlėmis apibarstyti viršų.
Skanaus!