Vaniliniai keksiukai
AUTORIUS:
Jurgita
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
4 vienetai kiaušiniai
200 gramų cukrus
180 gramų miltai
1.5 arbatinio šaukštelio kepimo milteliai
150 gramų sviestas
100 mililitrų pienas
0.5 vieneto vanilės esencijos
1 žiupsnelis druska
1 sauja uogos (saldainiai ar riešutai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Kiaušinius su cukrumi išplakti elektriniu plakikliu, kol masė padvigubės.
Vanilinį cukrų ar pusės vanilės ankšties grūdelius suberti į purią kiaušinių masę.
Puodelyje išlydyti sviestą, į jį supilti pieną ir pamažu įmaišyti į kiaušinio plakinį.
Miltus krupščiai sumaišyti su kepimo milteliais ir druska, juos įsijoti į tešlą ir lengvai išmaišyti.
2.
Keksiukų kepimo formoje išdėlioti kepimo formeles, į kiekvieną jų pilti po 1 - 2 šaukštus tešlos ir šauti į 200 laipsnių orkaitę, kepti 10 minučių.
Vėliau kaitrą sumažinti iki 180 laipsnių ir dar kepti apie 10 minučių.
Galima pridėti uogų, saldainukų ar šokolado gabalėlių, riešutų į tešlos vidų arba kapotais riešutais, migdolo drožlėmis apibarstyti viršų.
Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Vaniliniai keksiukai

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Kiaušinius su cukrumi išplakti elektriniu plakikliu, kol masė padvigubės.
    Vanilinį cukrų ar pusės vanilės ankšties grūdelius suberti į purią kiaušinių masę.
    Puodelyje išlydyti sviestą, į jį supilti pieną ir pamažu įmaišyti į kiaušinio plakinį.
    Miltus krupščiai sumaišyti su kepimo milteliais ir druska, juos įsijoti į tešlą ir lengvai išmaišyti.

  2. Keksiukų kepimo formoje išdėlioti kepimo formeles, į kiekvieną jų pilti po 1 - 2 šaukštus tešlos ir šauti į 200 laipsnių orkaitę, kepti 10 minučių.
    Vėliau kaitrą sumažinti iki 180 laipsnių ir dar kepti apie 10 minučių.
    Galima pridėti uogų, saldainukų ar šokolado gabalėlių, riešutų į tešlos vidų arba kapotais riešutais, migdolo drožlėmis apibarstyti viršų.
    Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita
Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų