Trapūs,sultingi kibinai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
200 gramų sviestas
500 gramų kvietiniai miltai
2 vienetai kiaušiniai
200 mililitrų grietinė
šiek tiek druska
0.5 kilogramo kiaulienos šoninė
2 vienetai svogūnai
šiek tiek kvapieji pipirai
šiek tiek aliejus (patepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Į dubenį sutarkuokite sviestą, supilkite persijotus miltus ir tol trupinkit sviestą maišydami su miltais,kol gausis smulkūs trupinėliai.Vėliau po truputį dėkite grietinę ir įmuškite kiaušinius bei įberkite druskos. Viską gerai sumaišykite, įdėkite į šaldytuvą ir palikite porai valandų. Kol tešla vėsta ir alsuoja:)- paruoškite įdarą. Kiaulienos šoninę kiek galima smulkiau supjaustykit,įmaišykit susmulkintą kvadratėliais svogūną,įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite. Ištraukite tešlą iš šaldytuvo,padalinkit savo mažo moteriško kumštelio dydžio gabalėliais,iškočiokite arba tiesiog išmaigykit pirštais 3-4mm storumo apskritimus.Į tešlos apskritimą įdėkite šaukštą mėsos įdaro ir pirštais užspauskite,o po to užsukite virvele kraštus.Ant skardos patieskite kepimo popierių, ant jo sudėkite kibinus, patepkite kiaušiniu ir viršuje ties užsukta virvele iš abiejų pusių su peiliu ar tiesiog įkirpkite žirklutėmis tešlą,kad liktų skylutės - per jas iš kibino vidaus kepimo metu išeidinės garai ir kibinas neplyš nereikiamoj vietoj. Kepkite 180°C orkaitėje apie 40min. Kibinai išties gaunasi ne prastesni nei Trakuose - trapūs ir sultingi.Skanaus!!!
P.s-vietoj sultinio ištirpdau kubeli Galina Blanka arba Maggi 0,5l verdančio vandens,suberiu smulkintus krapus ir tuomet trapūs ir sultingi kibinai viens po kito tiesiog tirpsta burnoje ;)

Populiariausi receptai šią savaitę

Trapūs,sultingi kibinai

Komentarai: 102
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Į dubenį sutarkuokite sviestą, supilkite persijotus miltus ir tol trupinkit sviestą maišydami su miltais,kol gausis smulkūs trupinėliai.Vėliau po truputį dėkite grietinę ir įmuškite kiaušinius bei įberkite druskos. Viską gerai sumaišykite, įdėkite į šaldytuvą ir palikite porai valandų. Kol tešla vėsta ir alsuoja:)- paruoškite įdarą. Kiaulienos šoninę kiek galima smulkiau supjaustykit,įmaišykit susmulkintą kvadratėliais svogūną,įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite. Ištraukite tešlą iš šaldytuvo,padalinkit savo mažo moteriško kumštelio dydžio gabalėliais,iškočiokite arba tiesiog išmaigykit pirštais 3-4mm storumo apskritimus.Į tešlos apskritimą įdėkite šaukštą mėsos įdaro ir pirštais užspauskite,o po to užsukite virvele kraštus.Ant skardos patieskite kepimo popierių, ant jo sudėkite kibinus, patepkite kiaušiniu ir viršuje ties užsukta virvele iš abiejų pusių su peiliu ar tiesiog įkirpkite žirklutėmis tešlą,kad liktų skylutės - per jas iš kibino vidaus kepimo metu išeidinės garai ir kibinas neplyš nereikiamoj vietoj. Kepkite 180°C orkaitėje apie 40min. Kibinai išties gaunasi ne prastesni nei Trakuose - trapūs ir sultingi.Skanaus!!!
P.s-vietoj sultinio ištirpdau kubeli Galina Blanka arba Maggi 0,5l verdančio vandens,suberiu smulkintus krapus ir tuomet trapūs ir sultingi kibinai viens po kito tiesiog tirpsta burnoje ;)

Reklama:

Komentarai (102)


  • Ruta 2017-07-26 11:43

    Puikus receptas, visad gaminu pagal ji☺


  • Vaiva 2017-07-19 10:00

    Sveiki. Norėjau paklausi dėl tešlos. Jums užteko miltų pagal receptą? Nes man viską sumaišius tešla labai kibo prie rankų, tad teko dėti daugiau miltų, kad nebekibtų, tik tada dėjau į šaldytuvą. Aš gerai dariau, ar turi ji kibti?


  • Jonas Stulpinas 2017-07-12 00:16

    Labai skanu.


  • Laura 2017-06-03 10:47

    labai skanu ,gaminu tik is sprandines .


  • Lina 2017-05-12 13:39

    Aciu.Puikus receptas!


  • Stunna 2017-01-03 16:41

    Kibinai isties skanus tik as naudojau kalakutienos krutineles farsa super!!:)


  • Viktorija 2016-12-16 13:40

    Kiek mazdaug kibinu gaunasi, pagal si recepta?


  • VITA 2016-12-10 20:09

    Sandien kepiau labai labai skaniai gavosi. Tik as i idara dar grietines idejau.


  • Mama 2016-12-10 18:05

    Labai geras receptas. Vietoj grietinės galima jogurtą įdėti:)


  • jolanta 2016-11-01 09:58

    Einu kepti. Bandysiu pirma karta;)


Daugiau receptų