80 gramų | sviestas |
2 vienetai | kiaušiniai |
1.5 stiklinės | kvietiniai miltai |
12 vienetų | bulvių |
3 valgomieji šaukštai | grietinė |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šventinis lavašo vyniotinis
- Marinuotos lašišos užkandis CEVICHE
- Skrebučiai
- Cukinijos pusžiedžiai tešloje
- Suši su lašiša ir paprikomis
- Pašteto ryšulėliai lavaše
- Krevetės
- Karštos bandelės
- Česnakiniai šonkauliukai
- Trapios tešlos užkandėlės su svogūnais ir šonine
- Mini picos
- Įdarytos pievagrybių kepurėlės
- Kiaušinių ir sūrio vyniotinis su faršu
- Salotos ananase
- Kiaušiniai, įdaryti šprotais
- Keptas lietuviškas sūris
- Pikantiškas sūris
- Krabų lazdelės tešloje
- Tartas su sūrio kremu/Pistou padažu ir glazūruotais pomidorais
- Duona su sūriu
Švilpikai
- Paruošimo laikas:
-
Sviestas,
80 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Kvietiniai miltai,
1.5 stiklinės -
Bulvės,
12 vienetų -
Grietinė,
3 valgomieji šaukštai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuskustos bulvės išverdamos, nusunkiamos, nugarinamos ir sugrūdamos. Ataušus suberiami miltai, įmušami kiaušiniai, viskas suminkoma ir padaromas volelis, jis suplojamas ir supjaustomas įstrižais rombeliais. Jie sudedami į miltais pabarstytą skardą, aptepami plaktu kiaušiniu ir kepami orkaitėje. Vėliau 10—12 min. patroškinus su sviestu ir grietine, tiekiami valgyti. Iš tokios pat bulvių masės, įbėrus krakmolo, padaryti švilpikai verdami.
Komentarai (30)
-
Virga ten eziukai budavo
2019-07-01 16:34
Analogiskas reikalas su tokia pat tesla kaip svilpiku vadinam minkstainiukais kiti virtinukais verdi o nekepi
-
Žinovė
2014-11-02 13:26
miltinės tešlos gabalėlis,stipriai spaudžiant perbrauktas per ,,bulvinės" tarkos buka pusę, vadinasi ,,ežiukai";
ta pati tešla, sutarkuota per ,,brokinę" tarką vadinama zacyrka,arba tiesiog kleckais:D
-
Daiva
2014-07-24 21:41
Virga, ten budavo zacyrkos :)
-
Virga
2013-09-25 12:03
Močiute darydavo panašiai ir vadinosi jie "virtu bulviu blynai su grybu padažu" . Aš darydavau su spirgučiu ir svogunu padažu. Švilpikais vadinome miltinius kleckus, perbrauktus per tarkos bukaja puse.
-
Ona
2013-09-25 11:59
Krakmolo nereikia, laiko ir taip
-
(anonimas)
2012-02-09 18:47
:parselis: :bucinys: :aiskinu:
-
(anonimas)
2011-01-26 16:13
:super: :bloga: :-D :-p ;-) :-) :-) :-( %-)
-
ingai
2010-12-10 20:40
tavo baba darydavo VARSKECIUS, ne svilpikus
-
Giedre
2010-08-06 12:57
Visai skanu!Ir lengva pasigaminti.Liux! :ok: :super2:
-
Bagmamka
2010-01-05 19:15
ėzau -fėzau, rašiau komentarą: "į švilpikų tešlą dedamas tik kiaušinių baltymas, o tryniu jie aptepami, kad atrodytų kaip auksiniai" - o vietoj jo padėtas bjaurus "vinkis" :-( atsiprašau.......