4 vienetai | silkė (filė) |
2 vienetai | pasukos |
1 vienetas | svogūnai (laiškai) |
1 vienetas | agurkų (ilgas) |
šiek tiek | krapai |
šiek tiek | svogūnai (laiškai) |
šiek tiek | druska |
Sutarkuoti svogūnus, nuvalyti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais silkę. Silkę kepti nedideliam aliejaus kiekyje, iškeptą ją dėti ant svogūnų ir sumaišyti, kad svogūnai apšustu.
Į dubenį sudėti silkę su svogūnais, susmulkintus agurkus, svogūnų laiškus bei krapus ir viską užpilti raugintomis pasukomis "Vasara". Gerai išmaišius paragauti ir, jei reikia, įdėti druskos pagal skonį. Skanaus
P.S. Kadangi silkė būna sūroka, tad gali nereikėti iš viso dėti druskos
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šalta obuolių sriuba
- Ukrainietiški šaltibarščiai "Okroshka"
- Šalta geltonų pomidorų sriuba
- Čalopas
- Mėlynių sriuba
- Marinuotų burokėlių šaltibarščiai
- Vaisinė sriuba su želiniais grietinės kukulaičiais
- Gaivūs šaltibarščiai
- Obuolių ir erškėtuogių sriuba
- Vasariška sriuba
- Dietiniai barščiai
- Šaltibarščiai
- Lietuviški šaltibarščiai
- Pieniška sriuba su aguonomis
- Vaisių ir uogų sriuba "Vasarėlė"
- Šalta daržovių sriubytė
- Margaritos šaltibarščiai
- Šalta daržovių sriuba
- Šalta pomidorų sriuba
- Netradiciniai šaltibarščiai su špinatais
Silkinė (nors beveik šilkinė) šaltsriubė
- Paruošimo laikas:
-
Silkė, filė,
4 vienetai -
Pasukos,
2 vienetai -
Svogūnai, laiškai,
1 vienetas -
Agurkai, ilgas,
1 vienetas - Krapai
- Svogūnai, laiškai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Agurką nuplauti ir supjaustyti ar sutarkuoti, taip pat susmulkinti ir nuplautus krapus bei svogūnų laiškus.
Sutarkuoti svogūnus, nuvalyti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais silkę. Silkę kepti nedideliam aliejaus kiekyje, iškeptą ją dėti ant svogūnų ir sumaišyti, kad svogūnai apšustu.
Į dubenį sudėti silkę su svogūnais, susmulkintus agurkus, svogūnų laiškus bei krapus ir viską užpilti raugintomis pasukomis "Vasara". Gerai išmaišius paragauti ir, jei reikia, įdėti druskos pagal skonį. Skanaus
P.S. Kadangi silkė būna sūroka, tad gali nereikėti iš viso dėti druskos