500 gramų | miltai |
200 gramų | medus |
200 gramų | margarinas |
2 vienetai | kiaušiniai |
200 gramų | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas |
1 arbatinis šaukštelis | gvazdikėliai |
1 arbatinis šaukštelis | kardamonas |
150 gramų | cukraus pudra |
8 arbatiniai šaukšteliai | citrinų sultys |
50 gramų | šokoladas |
1 saujelė | pabarstukai (ar kt. papuošimai) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Cinamoniniai sausainiai
- Krekeriai
- Riešutinės širdelės
- Sausainiai "Šypsenėlės"
- Sausainiai "Riešutiniai"
- „Paršiukai“
- Dideli Guliverio pirštai
- Tinginys tarp aguonų
- Trapūs sausainiai
- Žiemos skanumynas
- Susuktukai su moliūgu
- Sausainiai "Šypsenėlės"
- Pirštai
- Barankėlės
- Seniai besmegeniai
- Kepta eglutė
- KŪČIUKAI
- Kakaviniai sausainiai su baltojo šokolado kremu
- Sūrinukai
- Sausainiai "Obuoliai pataluose"
Kalėdiniai meduoliai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Miltai,
500 gramų -
Medus,
200 gramų -
Margarinas,
200 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Cukrus,
200 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Gvazdikėliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Kardamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukraus pudra,
150 gramų -
Citrinų sultys,
8 arbatiniai šaukšteliai -
Šokoladas,
50 gramų -
Pabarstukai, ar kt. papuošimai,
1 saujelė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Medų pašildyti kartu su cukrumi ir margarinu, kol viskas ištirps. Vėliau masę atvėsinti, įmušti kiaušinius bei viską išmaišyti. Suberti miltus su kepimo milteliais bei prieskoniais ir vėl viską išmaišyti. Tešlą valandai įdėti į šaldytuvą.
Ant miltais pabarsytot lentos iškočioti tešlą bei formelėmis išspausti meduolius. Kepti 170 laipsnių orkaitėje apie 10-15 kol gražiai paruduos.
Cukraus pudrą sumaišyti su citrinos sultimis ir juo tepti sausainius ant viršaus barstant papuošimus. Dalį sausainių galima puošti šokoladu išpaišant įvairias figūras.
Komentarai (2)
-
Vitenis
2014-12-13 17:07
Buvo labai rugstu :/