
Paukščiukai
Porcijų skaičius:
5
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
2.5 valgomojo šaukšto | medus |
1 stiklinė | kvietiniai miltai |
3 valgomieji šaukštai | sviestas |
šiek tiek | razinos |
šiek tiek | kepimo milteliai |
1 stiklinė | vanduo (kartštas) |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Karštame (virintame) vandenyje ištirpinkite medų, druską bei sudėkite ištirpintą sviestą.Išmaišykite. Į gautą masę, po truputį, dėkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Minkykite tol, kol masė taps tokia, kad būtų galima išlipinti norimas formas. Tada iškočiokite piršto storio virvutes ir jas padalinkite į nedidelius gabaliukus. Iš tešlos gabaliuko riškite mazgą ( iš kurio ir pasidaro paukščiuko galva ir uodegytė). Uodegą įpjaukite į kelias dalis. Razinų gabaliukus dėkite vietoj akyčių. Kepkite 180 °C apie 20 - 25 min. orkaitėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kalėdiniai sausainiai
-
Sausainukai su cinamonu
-
Sausainiai su krakmolu
-
Dribsnių sausainiai
-
Skanūs sutirštinto pieno ir kokosų sausainiai
-
Macarons
-
Žagarėliai vakarui prie židinio
-
Sausainiai
-
Traškūs sausainiai
-
Smėlinukai
-
Seniai besmegeniai
-
Avižiniai sausainiai su saulėgrąžomis ir riešutais
-
Avižų ir kokosų juostelės
-
Sausainiai "paršiukai"
-
Sausainukai "Sraigės"
-
Kriaušinės skarelės
-
Kepta eglutė
-
Obuolių sausainiai
-
Paprasti sausainukai
-
Baltijos pyragėliai
Paukščiukai
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Medus,
2.5 valgomojo šaukšto -
Kvietiniai miltai,
1 stiklinė -
Sviestas,
3 valgomieji šaukštai - Razinos
- Kepimo milteliai
-
Vanduo, kartštas,
1 stiklinė - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Karštame (virintame) vandenyje ištirpinkite medų, druską bei sudėkite ištirpintą sviestą.Išmaišykite. Į gautą masę, po truputį, dėkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Minkykite tol, kol masė taps tokia, kad būtų galima išlipinti norimas formas. Tada iškočiokite piršto storio virvutes ir jas padalinkite į nedidelius gabaliukus. Iš tešlos gabaliuko riškite mazgą ( iš kurio ir pasidaro paukščiuko galva ir uodegytė). Uodegą įpjaukite į kelias dalis. Razinų gabaliukus dėkite vietoj akyčių. Kepkite 180 °C apie 20 - 25 min. orkaitėje.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...