2.5 valgomojo šaukšto | medus |
1 stiklinė | kvietiniai miltai |
3 valgomieji šaukštai | sviestas |
šiek tiek | razinos |
šiek tiek | kepimo milteliai |
1 stiklinė | vanduo (kartštas) |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sausainiai su baltojo šokolado gabaliukais
- Trapūs sausainiai su kardamonu ir imbieru
- Šventiniai sausainiai
- Kokosiniai avižinių dribsnių sausainiukai
- Sausainiai su krakmolu
- Paprasti lietuviški sausainiai
- Vaikystės skarelės
- Trapūs sausainiai
- Sausainiai macarons
- Migdoliniai sausainiai
- Baltijos pyragėliai
- Sausainukai "Sraigės"
- Sausučiai
- Sausainiai su šokolado gabaliukais
- Žaliosios eglutės
- Obuolių sausainiai
- Rūtos eglutės
- Gardžios duonos lazdelės
- Citrininiai sausainiai
- Sausainiukai-pumpačiukai
Paukščiukai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Medus,
2.5 valgomojo šaukšto -
Kvietiniai miltai,
1 stiklinė -
Sviestas,
3 valgomieji šaukštai - Razinos
- Kepimo milteliai
-
Vanduo, kartštas,
1 stiklinė - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Karštame (virintame) vandenyje ištirpinkite medų, druską bei sudėkite ištirpintą sviestą.Išmaišykite. Į gautą masę, po truputį, dėkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Minkykite tol, kol masė taps tokia, kad būtų galima išlipinti norimas formas. Tada iškočiokite piršto storio virvutes ir jas padalinkite į nedidelius gabaliukus. Iš tešlos gabaliuko riškite mazgą ( iš kurio ir pasidaro paukščiuko galva ir uodegytė). Uodegą įpjaukite į kelias dalis. Razinų gabaliukus dėkite vietoj akyčių. Kepkite 180 °C apie 20 - 25 min. orkaitėje.