Čeburėkai
AUTORIUS:
Gražina
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
500 mililitrų kefyras
800 gramų miltai
1 arbatinis šaukštelis soda
500 gramų kiauliena (faršas, įdarui)
1 vienetas svogūnai
150 mililitrų sultinys
0.5 žiupsnelio druska
0.5 žiupsnelio pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Soda nugesinama su kefyru.
Į dubenį supilami miltai, kefyras, įberiama druskos ir užminkoma tešla. Tešla uždengiama ir paliekama 15 - 20 minučių pastovėti.
2.
Paruošiamas čeburėkų įdaras: kiaulienos faršas sumaišomas su smulkiai pjaustytais svogūnais, druska ir pipirais. Įpilama mėsos sultinio ir gerai išmaišoma.
3.
Ant miltais pabarstyto stalo iškočiojamas 2 - 2,5 milimetrų storio tešlos lakštas ir išspaudžiami 15 - 20 centimetrų skersmens apskritimai.
Į kiekvieną apskritimą dedama po šaukštą mėsos įdaro, perlenkiama, užspaudžiami kraštai.
4.
Kepame aliejuje, ant mažos ugnies, iš abiejų pusių.

Populiariausi receptai šią savaitę

Čeburėkai

  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 15
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Soda nugesinama su kefyru.
    Į dubenį supilami miltai, kefyras, įberiama druskos ir užminkoma tešla. Tešla uždengiama ir paliekama 15 - 20 minučių pastovėti.

  2. Paruošiamas čeburėkų įdaras: kiaulienos faršas sumaišomas su smulkiai pjaustytais svogūnais, druska ir pipirais. Įpilama mėsos sultinio ir gerai išmaišoma.

  3. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiojamas 2 - 2,5 milimetrų storio tešlos lakštas ir išspaudžiami 15 - 20 centimetrų skersmens apskritimai.
    Į kiekvieną apskritimą dedama po šaukštą mėsos įdaro, perlenkiama, užspaudžiami kraštai.

  4. Kepame aliejuje, ant mažos ugnies, iš abiejų pusių.

Receptą atsiuntė Gražina
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų