| 1 kilogramas | žuvis |
| 100 gramų | morkos |
| 1 vienetas | svogūnai |
| 1 vienetas | česnakas |
| šiek tiek | petražolės |
| šiek tiek | salierai (šaknis) |
| 1.5 litro | vanduo |
| 2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
| 4 vienetai | kvapieji pipirai |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | cukrus |
Į puodą sudedamos susmulkintos daržovės, prieskoniai, supjaustyta žuvis, užpilama šalto vandens ir verdama ant silpnos ugnies. Išviręs sultinys pasūdomas. Žuvis išgriebiama, gražiai sudedama į pusdubenį. Į sultinį supilama ištirpinta želatina. (Želatinos kiekis priklauso nuo žuvies rūšies. Menkėje, lydekoje yra mažiau klijingų medžiagų, todėl į tokį sultinį reikia dėti daugiau želatinos; karpyje, lyne, karšyje daugiau klijingų medžiagų, todėl želatinos į jų sultinį dedama mažiau.)
Sultinys iškošiamas, įpilama acto, išplaktas kiaušinio baltymas, pakaitinama ir paliekama 30 min., kad nusistotų. Tada vėl iškošiamas, ataušinamas, ir juo užpilama žuvis arba puošiama atskirai sustingdintais drebučiais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Duona įdaryti pomidorai
-
Traškios vištienos juostelės
-
Virtų kiaušinių pusryčiai
-
Kepenų paštetas
-
Kepenėlių vyniotinis su kiaušinių
-
Vištų sparneliai su medumi ir sojų padažu
-
ZIGMO silkė su daržovių salsa
-
Silkės užkandėlė su pupelėmis ir daigintais kviečiais
-
Įdaryti agurkėliai
-
Karšti užkandžiai "Baguette"
-
Pievagrybiai ant žarijų
-
Kamuoliukai su slyvomis
-
Įdaryti kiaušiniai
-
Ūmėdės padaže
-
Gruziniškas chačapuri
-
Kiaušinukai Kūčioms
-
Grilyje kepti vištienos kepsneliai su šviežiomis salotomis
-
Švelnioji silkė
-
Pica su jūros gėrybėmis
-
Amerikietiški vafliai
Žuvis drebučiuose
akcijas
-
Žuvis,
1 kilogramas -
Morkos,
100 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Česnakas,
1 vienetas - Petražolės
- Salierai, šaknis
-
Vanduo,
1.5 litro -
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai -
Kvapieji pipirai,
4 vienetai - Druska
- Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Drebučiams paruošti reikės papildomų ingridientų: 2 šaukštai acto, 15 g želatinos, 2 kiaušinių baltymai.
Į puodą sudedamos susmulkintos daržovės, prieskoniai, supjaustyta žuvis, užpilama šalto vandens ir verdama ant silpnos ugnies. Išviręs sultinys pasūdomas. Žuvis išgriebiama, gražiai sudedama į pusdubenį. Į sultinį supilama ištirpinta želatina. (Želatinos kiekis priklauso nuo žuvies rūšies. Menkėje, lydekoje yra mažiau klijingų medžiagų, todėl į tokį sultinį reikia dėti daugiau želatinos; karpyje, lyne, karšyje daugiau klijingų medžiagų, todėl želatinos į jų sultinį dedama mažiau.)
Sultinys iškošiamas, įpilama acto, išplaktas kiaušinio baltymas, pakaitinama ir paliekama 30 min., kad nusistotų. Tada vėl iškošiamas, ataušinamas, ir juo užpilama žuvis arba puošiama atskirai sustingdintais drebučiais.
