
1 kilogramas | žuvis |
100 gramų | morkos |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | česnakas |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | salierai (šaknis) |
1.5 litro | vanduo |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
4 vienetai | kvapieji pipirai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | cukrus |
Į puodą sudedamos susmulkintos daržovės, prieskoniai, supjaustyta žuvis, užpilama šalto vandens ir verdama ant silpnos ugnies. Išviręs sultinys pasūdomas. Žuvis išgriebiama, gražiai sudedama į pusdubenį. Į sultinį supilama ištirpinta želatina. (Želatinos kiekis priklauso nuo žuvies rūšies. Menkėje, lydekoje yra mažiau klijingų medžiagų, todėl į tokį sultinį reikia dėti daugiau želatinos; karpyje, lyne, karšyje daugiau klijingų medžiagų, todėl želatinos į jų sultinį dedama mažiau.)
Sultinys iškošiamas, įpilama acto, išplaktas kiaušinio baltymas, pakaitinama ir paliekama 30 min., kad nusistotų. Tada vėl iškošiamas, ataušinamas, ir juo užpilama žuvis arba puošiama atskirai sustingdintais drebučiais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sūrainiai "Sūrskiai"
-
Kepenėlių tortas
-
Krepšeliai su daržovėmis
-
Įdarytų paprikų užkandis
-
Suši su krabų lazdelėmis
-
Krevetės patale
-
Baklažanų suktinukai su šonine
-
Skanios "Bačkutės"
-
Aštriai saldi kalakutienos užtepelė
-
Lavašo suktinukai su krabų lazdelėmis
-
Naminiai traskuciai
-
Krepšelis su kriaušių ir feta įdaru
-
Triušienos kepenėlių keksiukai
-
Švelnioji silkė
-
Cukinijos pusžiedžiai tešloje
-
Migdoliniai kotletėliai
-
Vynuogių su varške ir pistacijomis rutuliukai
-
Bulvių traškučiai
-
Įdaryti vištiena pomidorai
-
Šokoladiniai vaisiai
Žuvis drebučiuose

-
Žuvis,
1 kilogramas -
Morkos,
100 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Česnakas,
1 vienetas - Petražolės
- Salierai, šaknis
-
Vanduo,
1.5 litro -
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai -
Kvapieji pipirai,
4 vienetai - Druska
- Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Drebučiams paruošti reikės papildomų ingridientų: 2 šaukštai acto, 15 g želatinos, 2 kiaušinių baltymai.
Į puodą sudedamos susmulkintos daržovės, prieskoniai, supjaustyta žuvis, užpilama šalto vandens ir verdama ant silpnos ugnies. Išviręs sultinys pasūdomas. Žuvis išgriebiama, gražiai sudedama į pusdubenį. Į sultinį supilama ištirpinta želatina. (Želatinos kiekis priklauso nuo žuvies rūšies. Menkėje, lydekoje yra mažiau klijingų medžiagų, todėl į tokį sultinį reikia dėti daugiau želatinos; karpyje, lyne, karšyje daugiau klijingų medžiagų, todėl želatinos į jų sultinį dedama mažiau.)
Sultinys iškošiamas, įpilama acto, išplaktas kiaušinio baltymas, pakaitinama ir paliekama 30 min., kad nusistotų. Tada vėl iškošiamas, ataušinamas, ir juo užpilama žuvis arba puošiama atskirai sustingdintais drebučiais.