
450 gramų | lašiša (malta) |
450 gramų | menkės (malta) |
2 valgomieji šaukštai | krakmolas |
2 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | prieskoniai (žuviai) |
200 gramų | špinatai (malti, šaldyti) |
0.5 vieneto | svogūnai |
1 vienetas | morkos (maža) |
Maltą lašišą kiek galima nuspausti, kad kuo mažiau šlapia būtų. Įmušti kiaušinį, dėti smulkiai pjaustytą svogūną, smulkiai tarkuotą morką, šaukštą krakmolo ir džiuvėsėlių. Džiuvėsėlių kiekis priklauso nuo masės šlapumo. Ji neturi būti kieta, bet ir neskysta. Panašiai kaip kotletukams. Šią gerai išminkytą masę dedame į kepimo indą, kuris išklotas kepimo popieriumi. Ruošiame kitą masę: maltą menkę taip pat gerai nusunkiame, dedame kiaušinį, krakmolo šaukštą, atšildytus špinatus ir džiuvėsėlių. Tešla taip pat turi būti panaši į pirmąją masę. Ją dedame ant lašišos masės ir gerai suplojame. Kepame 30 minučių 160 0C orkaitėje. Iškepus ir atvėsinus, supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Skanaus :)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kepta duona su įmantriu padažu
-
Naminė pica
-
Įdaryti svogūnai itališkai
-
Pomidorai su sūriu
-
Silkės pataluos vyniotinis
-
Paprikos užkandėlė su varške
-
Velykinis užkandis
-
Roksės užkandėlė
-
Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
-
Sausainių krepšeliai su šokolado įdaru
-
Helovyno voriukai
-
Silkės su citrina
-
Mėsos duona
-
Tortilijų suktinukai
-
Austrės su lietuviškais obuoliais
-
Kalakutienos kepsneliai
-
Šokoladinės vynuogės
-
Šventinis kelmas
-
Klasikinis kiaulienos šašlykas
-
Žirnių ankščių užkandis
Žuvies pyragėliai

-
Lašiša, malta,
450 gramų -
Menkės, malta,
450 gramų -
Krakmolas,
2 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
2 vienetai - Prieskoniai, žuviai
-
Špinatai, malti, šaldyti,
200 gramų -
Svogūnai,
0.5 vieneto -
Morkos, maža,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šį receptuką radau kitam tinklalapyje, bet kadangi išbandžiau pati ir namiškiams patiko, tad siūlau ir jums išmėginti.
Maltą lašišą kiek galima nuspausti, kad kuo mažiau šlapia būtų. Įmušti kiaušinį, dėti smulkiai pjaustytą svogūną, smulkiai tarkuotą morką, šaukštą krakmolo ir džiuvėsėlių. Džiuvėsėlių kiekis priklauso nuo masės šlapumo. Ji neturi būti kieta, bet ir neskysta. Panašiai kaip kotletukams. Šią gerai išminkytą masę dedame į kepimo indą, kuris išklotas kepimo popieriumi. Ruošiame kitą masę: maltą menkę taip pat gerai nusunkiame, dedame kiaušinį, krakmolo šaukštą, atšildytus špinatus ir džiuvėsėlių. Tešla taip pat turi būti panaši į pirmąją masę. Ją dedame ant lašišos masės ir gerai suplojame. Kepame 30 minučių 160 0C orkaitėje. Iškepus ir atvėsinus, supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Skanaus :)