Gerai išmirkytus žirnius suberti į puodą, užpilti vandens, kad apsemtų, ir virti ant lengvos ugnies, kol žirniai suminkštės. Po to maišant suberti miltus, pavirinti, įberti druskos.
Išvirtą košę sukrėsti į dubenį, užpilti smulkiai supjaustytais paspirgintais lašinukais arba grietine.
Prie žirnių košės paduodama pasukų, rūgusio ar šviežio pieno, saldžios, grietinėlės. Žirnių košė seniau buvo valgoma pusryčiams.
Žirnių košė
INGREDIENTAI:
| 0.5 litro | žirniai (džiovinti) |
| 50 gramų | kiaulienos lašiniai (ar grietinės) |
| 1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai |
| šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Ryžiai su kiaušiniais
-
Avižinė košė su razinomis ir riešutais
-
Perlinių kruopų košė su tunu
-
Žiedinių kopūstų tyrė
-
Graikiškos bulvės
-
Moliūginė košė
-
Perlinių kruopų košė su spirgučiais
-
Lęšių ir ryžių pikantiška košė
-
Grikiai termose
-
Kiaulienos troškinys su ryžiais
-
Graikiški spagečiai su malta mėsa
-
Šventinis grikių rizotas
-
Rabarbarų tyrė
-
Špinatų tyrė
-
Svarainių ir manų putėsiai
-
Biri perlinių kruopų košė
-
Ryžių košė
-
Kukurūzų košė
-
Žirnienė su grybais
-
Ruginė košė
Žirnių košė
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
-
Žirniai, džiovinti,
0.5 litro -
Kiaulienos lašiniai, ar grietinės,
50 gramų -
Kvietiniai miltai,
1 valgomasis šaukštas - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Gerai išmirkytus žirnius suberti į puodą, užpilti vandens, kad apsemtų, ir virti ant lengvos ugnies, kol žirniai suminkštės. Po to maišant suberti miltus, pavirinti, įberti druskos.
Išvirtą košę sukrėsti į dubenį, užpilti smulkiai supjaustytais paspirgintais lašinukais arba grietine.
Prie žirnių košės paduodama pasukų, rūgusio ar šviežio pieno, saldžios, grietinėlės. Žirnių košė seniau buvo valgoma pusryčiams.
Reklama:
Komentarai (5)
-
(anonimas)
2009-07-26 16:09
:DD niam niam
-
(anonimas)
2009-07-04 15:39
:ok:
-
(anonimas)
2009-05-20 18:05
%-) :super:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
