Gerai išmirkytus žirnius suberti į puodą, užpilti vandens, kad apsemtų, ir virti ant lengvos ugnies, kol žirniai suminkštės. Po to maišant suberti miltus, pavirinti, įberti druskos.
Išvirtą košę sukrėsti į dubenį, užpilti smulkiai supjaustytais paspirgintais lašinukais arba grietine.
Prie žirnių košės paduodama pasukų, rūgusio ar šviežio pieno, saldžios, grietinėlės. Žirnių košė seniau buvo valgoma pusryčiams.

Žirnių košė
INGREDIENTAI:
0.5 litro | žirniai (džiovinti) |
50 gramų | kiaulienos lašiniai (ar grietinės) |
1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Grikių košė su sūriu
-
Žiedinių kopūstų tyrė
-
Kukurūzų kruopų košė
-
Graikiškos bulvės
-
Desertinė avižinė košė
-
Žirnių tyrė
-
Makaroniada
-
Perlinių kruopų košė
-
Bulvių košė su spirgučiais
-
Virti žirniai
-
Smaližių avižinė košė
-
Desertinė grikių košė
-
Žemaitiška žirnių košė su spirgais
-
Ženšenio šaknies tyrelė
-
Ryžių košė su cukinija
-
Raudonieji ryžiai su vištiena ir daržovėmis
-
Desertinė košė ir mažiems, ir dideliems
-
Ruginė košė
-
Manų košė su vaisiais
-
Grikių plovas su vištiena
Žirnių košė
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Žirniai, džiovinti,
0.5 litro -
Kiaulienos lašiniai, ar grietinės,
50 gramų -
Kvietiniai miltai,
1 valgomasis šaukštas - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Gerai išmirkytus žirnius suberti į puodą, užpilti vandens, kad apsemtų, ir virti ant lengvos ugnies, kol žirniai suminkštės. Po to maišant suberti miltus, pavirinti, įberti druskos.
Išvirtą košę sukrėsti į dubenį, užpilti smulkiai supjaustytais paspirgintais lašinukais arba grietine.
Prie žirnių košės paduodama pasukų, rūgusio ar šviežio pieno, saldžios, grietinėlės. Žirnių košė seniau buvo valgoma pusryčiams.
Reklama:
Komentarai (5)
-
(anonimas)
2009-07-26 16:09
:DD niam niam
-
(anonimas)
2009-07-04 15:39
:ok:
-
(anonimas)
2009-05-20 18:05
%-) :super:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...