Gerai išmirkytus žirnius suberti į puodą, užpilti vandens, kad apsemtų, ir virti ant lengvos ugnies, kol žirniai suminkštės. Po to maišant suberti miltus, pavirinti, įberti druskos.
Išvirtą košę sukrėsti į dubenį, užpilti smulkiai supjaustytais paspirgintais lašinukais arba grietine.
Prie žirnių košės paduodama pasukų, rūgusio ar šviežio pieno, saldžios, grietinėlės. Žirnių košė seniau buvo valgoma pusryčiams.
Žirnių košė
INGREDIENTAI:
| 0.5 litro | žirniai (džiovinti) |
| 50 gramų | kiaulienos lašiniai (ar grietinės) |
| 1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai |
| šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Morkų ir bulvių košė
-
Grikių gėlės
-
Rytietiškas rizotas
-
Saldi makaronų košė
-
Graikiškos bulvės
-
Bulvių košė su sūriu
-
Manų ir moliūgų košė
-
Bulvių košė su varške
-
Žirnių ir bulvių košė
-
Moliūgų-obuolių džemas
-
Ryžiai su kiaušiniais
-
Pievagrybiai su ryžiais grietinės padaže
-
Lietuviška kopūstienė
-
Grikių rizotas
-
Moliūginė košė
-
Sorų kruopų košė
-
Gardi ir sveika rudųjų ryžių košė
-
Perlinės kruopos su grybais ir daržovėmis
-
Bulviškienė
-
Graikiški spagečiai su malta mėsa
Žirnių košė
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
-
Žirniai, džiovinti,
0.5 litro -
Kiaulienos lašiniai, ar grietinės,
50 gramų -
Kvietiniai miltai,
1 valgomasis šaukštas - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Gerai išmirkytus žirnius suberti į puodą, užpilti vandens, kad apsemtų, ir virti ant lengvos ugnies, kol žirniai suminkštės. Po to maišant suberti miltus, pavirinti, įberti druskos.
Išvirtą košę sukrėsti į dubenį, užpilti smulkiai supjaustytais paspirgintais lašinukais arba grietine.
Prie žirnių košės paduodama pasukų, rūgusio ar šviežio pieno, saldžios, grietinėlės. Žirnių košė seniau buvo valgoma pusryčiams.
Reklama:
Komentarai (5)
-
(anonimas)
2009-07-26 16:09
:DD niam niam
-
(anonimas)
2009-07-04 15:39
:ok:
-
(anonimas)
2009-05-20 18:05
%-) :super:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
