
1 vienetas | mažoji cukinija (žalia nedidelė) |
2 vienetai | bulvių (vidutinio dydžio) |
2 vienetai | kiaušiniai |
1 vienetas | svogūnai (vidutinio dydžio) |
6 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
šiek tiek | saulėgrąžų aliejus (bulvių kepimui) |
šiek tiek | druska |
Keptuvėje įkaitiname pakankamai saulėgrąžų aliejaus, kad apsemtų bulves. Sudedame bulves į keptuvę ir kepiname ant silpnos ugnies, kol bulvės suminkštėja. Nereikia, kad bulvės apskrustų. Po to bulves sudedame į sietelį, kad nuvarvėtų aliejus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kiaušinis avokade
-
Blyneliai su dešra ir sūriu
-
Agurkinė
-
Sumuštiniai su sūriu
-
Cukinijos lazdeles
-
Dešriukai
-
Virtos dešros dubenėliai su daržovėmis
-
Moliūgo, pomidoro ir gorgoncolos sūrio bruskėtas
-
Karštas aštrus užkandis iš pupelių
-
Tuno pica
-
Suktukai su varške
-
Uždara pica
-
Žvynabudės muštiniai
-
Brusketa
-
Ūmėdės padaže
-
Zarangollo Murciano – ispaniškas cukinijos užkandis
-
Gurmanų suktinukai
-
Mėsos ir daržovių vėrinukai
-
Paprastas burgeris
-
Traškios vištienos juostelės
Zarangollo Murciano – ispaniškas cukinijos užkandis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 3
-
Mažoji cukinija , žalia nedidelė,
1 vienetas -
Bulvės, vidutinio dydžio,
2 vienetai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Svogūnai, vidutinio dydžio,
1 vienetas -
Alyvuogių aliejus,
6 valgomieji šaukštai - Saulėgrąžų aliejus, bulvių kepimui
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bulves nulupame, supjaustome plonais griežinėliais.
Keptuvėje įkaitiname pakankamai saulėgrąžų aliejaus, kad apsemtų bulves. Sudedame bulves į keptuvę ir kepiname ant silpnos ugnies, kol bulvės suminkštėja. Nereikia, kad bulvės apskrustų. Po to bulves sudedame į sietelį, kad nuvarvėtų aliejus.Svogūną nulupame, perpjauname perpus ir supjaustome juostelėmis. Cukiniją susmulkiname plonais griežinėliais.
Kiaušinius suplakame su žiupsneliu druskos.
Keptuvėje įkaitiname 6 valg. š. alyvuogių aliejaus, sudedame svogūnus, cukiniją ir kepiname ant silpnos ugnies, kol svogūnas ir cukinija suminkštėja (~20 min), pagardiname druska. Tada sudedame bulves, išmaišome, užpilame kiaušinių plakiniu ir lėtai maišome, kol kiaušinis iškepa. Jei reikia, papildomai įdedame druskos. Patiekiame su paskrudinto batono riekelėmis.
Komentarai