1 vienetas | mažoji cukinija (žalia nedidelė) |
2 vienetai | bulvių (vidutinio dydžio) |
2 vienetai | kiaušiniai |
1 vienetas | svogūnai (vidutinio dydžio) |
6 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
šiek tiek | saulėgrąžų aliejus (bulvių kepimui) |
šiek tiek | druska |
Keptuvėje įkaitiname pakankamai saulėgrąžų aliejaus, kad apsemtų bulves. Sudedame bulves į keptuvę ir kepiname ant silpnos ugnies, kol bulvės suminkštėja. Nereikia, kad bulvės apskrustų. Po to bulves sudedame į sietelį, kad nuvarvėtų aliejus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Cukinijos lazdeles
- Įdarytos bandelės
- Krevetės šoninės patale
- Bulviniai traškučiai
- Aštrios krevetės grilyje
- Kiaušinis avokade
- Omletas
- Suvyniotos dešrelės
- Pievagrybių garnyras
- Amerikietiški vafliai
- Girti čeburėkai
- Kiaušinienė su pomidorais ir paprikomis
- Sluoksniuotos tešlos krepšeliai
- Kalmarų žiedai tešloje
- Medalionai arba mini bandelės su dešrele
- Aštrus krevečių užkandis
- Stirnienos vyniotiniai
- Šventiniai sumuštiniai
- Sumuštinukai su obuoliais
- Vištų sparneliai su medumi ir sojų padažu
Zarangollo Murciano – ispaniškas cukinijos užkandis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 3
-
Mažoji cukinija , žalia nedidelė,
1 vienetas -
Bulvės, vidutinio dydžio,
2 vienetai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Svogūnai, vidutinio dydžio,
1 vienetas -
Alyvuogių aliejus,
6 valgomieji šaukštai - Saulėgrąžų aliejus, bulvių kepimui
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bulves nulupame, supjaustome plonais griežinėliais.
Keptuvėje įkaitiname pakankamai saulėgrąžų aliejaus, kad apsemtų bulves. Sudedame bulves į keptuvę ir kepiname ant silpnos ugnies, kol bulvės suminkštėja. Nereikia, kad bulvės apskrustų. Po to bulves sudedame į sietelį, kad nuvarvėtų aliejus.Svogūną nulupame, perpjauname perpus ir supjaustome juostelėmis. Cukiniją susmulkiname plonais griežinėliais.
Kiaušinius suplakame su žiupsneliu druskos.
Keptuvėje įkaitiname 6 valg. š. alyvuogių aliejaus, sudedame svogūnus, cukiniją ir kepiname ant silpnos ugnies, kol svogūnas ir cukinija suminkštėja (~20 min), pagardiname druska. Tada sudedame bulves, išmaišome, užpilame kiaušinių plakiniu ir lėtai maišome, kol kiaušinis iškepa. Jei reikia, papildomai įdedame druskos. Patiekiame su paskrudinto batono riekelėmis.
Komentarai