400 gramų | miltai (Šviesūs SPELTA kvietiniai) |
2 vienetai | kiaušiniai |
4 žiupsneliai | druska |
150 mililitrų | vanduo |
200 gramų | varškė |
1 sauja | špinatai (švieži) |
50 gramų | grietinė |
50 gramų | sviestas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Traškūs svogūnų žiedai
- Gardžios duonos lazdelės
- Sveiko hamburgerio gaminimas
- SPELTOS pica
- Žvynabudės muštiniai
- Virtos dešros dubenėliai su daržovėmis
- Įdarytos dešrelės
- Sluoksniuotos tešlos krepšeliai
- Uždara pica
- Egzotiškos Tortilijos
- Apkeptas sūris
- Mumijos
- Cukinijos lazdeles
- Sumuštinukai su mozarelos sūriu
- VILIUKO sumuštiniai
- Bulvių košės kamuoliukai su krevetėmis ir sūriu
- Medalionai arba mini bandelės su dešrele
- Žuvis apelsinų puodelyje
- Karamelizuotos ančiukų širdelės
- Aštrūs kalakutų kaklai
Virtinukai iš SPELTOS miltų su varškės ir špinatų įdaru
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Miltai, Šviesūs SPELTA kvietiniai,
400 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Druska,
4 žiupsneliai -
Vanduo,
150 mililitrų -
Varškė,
200 gramų -
Špinatai, švieži,
1 sauja -
Grietinė,
50 gramų -
Sviestas,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į varškę sudėti nuplikytus ir susmulkintus špinatus, vieną kiaušinį, 1 a. š. druskos ir viską gerai išmaišyti.
Iš miltų, vieno kiaušinio, vandens ir žiupsnelio druskos užminkyti tešlą. Tešla turi būti minkšta ir elastinga.
Tešlą iškočioti plonai, nedidele stikline išspausti skrituliukus. Ant kiekvieno skrituliuko dėti po arbatinį šaukštelį varškės įdaro ir suspaudus kraštelius, suformuoti virtinukus.
Virtinukus dėti į verdantį, pasūdytą vandenį ir virti apie 8 - 10 minučių.
Padažui pakaitinti grietinę su sviestu, pagardinti druska.