
0.5 stiklinės | aliejaus |
1 kilogramas | kvietiniai miltai |
1 vienetas | mielės (pakelis) |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
2.25 stiklinės | vanduo |
aliejaus
druskos
sezamo
prieskonių
aguonų
Visus tešlai skirtus ingredientus suberiame į dubenį ir užminkome minkštą tešlą. Ją paliekame padvigubėti.
Tešlą iškočiojame iki 0,5 cm storio ir pjaustome ją juostelėmis 20 - 25 cm ilgio. Per vidurį šiek tiek įpjauname ir susukame. Sudedame į kepimo skardą, ištiestą kepimo popieriumi ir paliekame padvigubėti.
Lazdeles apšlakstome aliejumi bei pasirinktai prieskoniais, aguonomis ar sezamais. Kepame 200 C tepmeratūros orkaitėje apie 15 - 20 minučių, iki auksinės rudos spalvos.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Trapi širdelė
-
Sausainiai "Vamzdeliai" per 15 minučių
-
„Torketti“
-
Sausainiai macarons
-
Žiemiški šokoladiniai meduoliai
-
Žiemos skanumynas
-
Sausainiai
-
Šokoladiniai sausainiai
-
Kokosiniai sausainiai
-
Skanios širdelės
-
Apelsininiai keksiukai
-
Sausučiai
-
Graikinių riešutų sausainiai
-
Florentinai su kondensuotu pienu ir kukurūzų dribsniais
-
Paprasti lietuviški sausainiai
-
Sausainiai su muskato riešutu
-
Sausainiai su baltojo šokolado gabaliukais
-
Kalėdiniai sausainiai
-
Trapūs sausainiai
-
Traškieji sausainiukai
Gardžios duonos lazdelės

- Paruošimo laikas:
-
Aliejus,
0.5 stiklinės -
Kvietiniai miltai,
1 kilogramas -
Mielės, pakelis,
1 vienetas -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanduo,
2 ir 1/4 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Papildomai reikės:
aliejaus
druskos
sezamo
prieskonių
aguonų
Visus tešlai skirtus ingredientus suberiame į dubenį ir užminkome minkštą tešlą. Ją paliekame padvigubėti.
Tešlą iškočiojame iki 0,5 cm storio ir pjaustome ją juostelėmis 20 - 25 cm ilgio. Per vidurį šiek tiek įpjauname ir susukame. Sudedame į kepimo skardą, ištiestą kepimo popieriumi ir paliekame padvigubėti.
Lazdeles apšlakstome aliejumi bei pasirinktai prieskoniais, aguonomis ar sezamais. Kepame 200 C tepmeratūros orkaitėje apie 15 - 20 minučių, iki auksinės rudos spalvos.
Komentarai (6)
-
Klausimas
2017-10-28 21:36
Ką reiškia pakelis mielių: sausų ar ne ir jei sausų, tai koks tas pakelio kiekis (4, 7, 11 g. ar kt.)?
-
daiva
2015-06-22 14:09
Ne vietoj mieliu dedavo spirita, o ipildavo spirito, kad aliejaus neprisigertu:):):)
-
Arunas
2014-10-19 23:41
Man jie patinka bet mama juos virdavo aliejuje ir apibarstydavo cukraus pudra reiks pabandyti pasidaryti o vietoje mieliu pildavo spirito