Gardžios duonos lazdelės
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės aliejaus
1 kilogramas kvietiniai miltai
1 vienetas mielės (pakelis)
1 arbatinis šaukštelis cukrus
1 arbatinis šaukštelis druska
2.25 stiklinės vanduo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Papildomai reikės:
aliejaus
druskos
sezamo
prieskonių
aguonų

Visus tešlai skirtus ingredientus suberiame į dubenį ir užminkome minkštą tešlą. Ją paliekame padvigubėti.

Tešlą iškočiojame iki 0,5 cm storio ir pjaustome ją juostelėmis 20 - 25 cm ilgio. Per vidurį šiek tiek įpjauname ir susukame. Sudedame į kepimo skardą, ištiestą kepimo popieriumi ir paliekame padvigubėti.

Lazdeles apšlakstome aliejumi bei pasirinktai prieskoniais, aguonomis ar sezamais. Kepame 200 C tepmeratūros orkaitėje apie 15 - 20 minučių, iki auksinės rudos spalvos.

Populiariausi receptai šią savaitę

Gardžios duonos lazdelės

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Papildomai reikės:
aliejaus
druskos
sezamo
prieskonių
aguonų

Visus tešlai skirtus ingredientus suberiame į dubenį ir užminkome minkštą tešlą. Ją paliekame padvigubėti.

Tešlą iškočiojame iki 0,5 cm storio ir pjaustome ją juostelėmis 20 - 25 cm ilgio. Per vidurį šiek tiek įpjauname ir susukame. Sudedame į kepimo skardą, ištiestą kepimo popieriumi ir paliekame padvigubėti.

Lazdeles apšlakstome aliejumi bei pasirinktai prieskoniais, aguonomis ar sezamais. Kepame 200 C tepmeratūros orkaitėje apie 15 - 20 minučių, iki auksinės rudos spalvos.

Reklama:

Komentarai (3)


  • Klausimas 2017-10-28 21:36

    Ką reiškia pakelis mielių: sausų ar ne ir jei sausų, tai koks tas pakelio kiekis (4, 7, 11 g. ar kt.)?


  • daiva 2015-06-22 14:09

    Ne vietoj mieliu dedavo spirita, o ipildavo spirito, kad aliejaus neprisigertu:):):)


  • Arunas 2014-10-19 23:41

    Man jie patinka bet mama juos virdavo aliejuje ir apibarstydavo cukraus pudra reiks pabandyti pasidaryti o vietoje mieliu pildavo spirito


Daugiau receptų