šiek tiek | artišokų |
1 arbatinis šaukštelis | citrinų sultys |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
1 vienetas | česnakas (skiltelė) |
4 vienetai | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
Valgydami lupkite po vieną lapelį, mirkykite, pavyzdžiui, į pirktinį prancūzišką prieskoninių žolelių ar naminį majonezo ir smulkintų šviežių prieskoninių žolelių padažą ir dantimis išgremžkite vidinę lapelio dalį. Paskui nuo žiedo peiliu ir šakute nupeškite plaukelius, jį susmulkinkite ir skanaukite.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Velykinis užkandis
- Sumuštinis ant salotos lapo
- Įdaryti vištiena pomidorai
- Pingviniukai
- Kibinai
- Ispaniški sandvičiai
- Silkės užkandėlė
- Marinuoti rausvieji svogūnai
- Bulvių ir lašišos kukuliai
- Plakta kiaušinienė kaip darželyje
- Kiaušinių krepšeliai
- Krabų lazdelių ruletai
- Silkė su salotomis
- Kalmarų žiedai tešloje
- Tortilijų sumuštiniai su sūriu ir kumpiu
- Sūrio piršteliai
- Mėsos ir daržovių vėrinukai
- Vaisių vėrinukai
- Krabų lazdelės tešloje
- Mini picos su trupintu gaudos sūriu
Virti artišokai
- Artišokai
-
Citrinų sultys,
1 arbatinis šaukštelis -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Česnakas, skiltelė,
1 vienetas -
Juodieji pipirai,
4 vienetai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Artišokus žemyn galva sudėkite į aukštą puodą, įpilkite maždaug trečdalį jo tūrio vandens, šaukštelį citrinų sulčių, šaukštą aliejaus, įmeskite česnako skiltelę, kelis juoduosius pipirus, įberkite druskos ir virkite, kol suminkštės ir lengvai lupsis žvynai (apie pusvalandį). Išgriebęi iš vandens, padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nudžiūtų. Valgykite šiltus arba šaltus.
Valgydami lupkite po vieną lapelį, mirkykite, pavyzdžiui, į pirktinį prancūzišką prieskoninių žolelių ar naminį majonezo ir smulkintų šviežių prieskoninių žolelių padažą ir dantimis išgremžkite vidinę lapelio dalį. Paskui nuo žiedo peiliu ir šakute nupeškite plaukelius, jį susmulkinkite ir skanaukite.
Komentarai (4)
-
neringa
2011-03-08 16:59
as juos labai megstu ,skanu daznai valgau juos :-)