
0.7 stiklinės | kvietiniai miltai |
šiek tiek | alyvuogių aliejaus (kepimui) |
2 vienetai | kiaušiniai (plakti) |
0.7 stiklinės | džiūvėsėliai (paprasti ar prieskoninti) |
1 valgomasis šaukštas | citrinos (tarkuota žievelė) |
0.5 arbatinio šaukštelio | čiobreliai (smulkinti) |
0.5 arbatinio šaukštelio | bazilikas (šviežias, smulkintas) |
170 gramų | alyvuogių (didelės, be kauliukų (1 skardinė, ~26 vnt.)) |
2 valgomieji šaukštai | česnakas (gerai susmulkinti) |
2 valgomieji šaukštai | ančiuvių (pasta (1 skardinė 56 g)) |
Gaminimo trukmė 'at a glance' 40-45 minučių.
Dubenėlyje iš ančiuvių, česnako, citrinos žievelės, čiobrelių ir baziliko gerai ištrinama pasta, kuria užpildomos alyvuogių skylutės. Tada apvoliojama miltuose, panardinama į plaktus kiaušinius ir apvoliojama džiūvėsėliais.
Kepama porcijomis alyvuogių aliejuje 120-135 C, kol apskrunda iki auksiniai rudos spalvos. Nusausinama ant popierinio rankšluosčio, ištiesto lėkštėje ir pateikiama dar šiltos su mediniais smeigtukais.
Maistinė porcijos vertė:
Kalorijų - 302
Viso riebalų - 15g
MNRR (mononesočiųjų riebalų rūgščių) - 10 g
Cholesterolio - 70 mg
Natrio - 560 mg
Viso angliavandenių - 33 g
Maistinės ląstelienos - 2 g
Proteinų - 8 g
Į sveikatą ir skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Greitas užkandis
-
Vištienos vyniotinis
-
Skrebučiai
-
Įdarytos bulvės
-
Viliaus sūrio sumuštinukai
-
Brusketa
-
Aštrus krevečių užkandis
-
Buritos (burritos)
-
Vištų sparneliai su medumi ir sojų padažu
-
Sluoksniuotos tešlos užkandėlė su pikantiškomis salotomis
-
Zarangollo Murciano – ispaniškas cukinijos užkandis
-
Zombių akytės
-
Sumuštinukai su obuoliais
-
Sluoksniuotos tešlos krepšeliai
-
Cukinijos lazdeles
-
Kepti svogūno žiedai
-
Pusryčių šulinėliai su šonine
-
Pyragėliai su daržovėmis
-
Sauliaus kibinai
-
Karštas aštrus užkandis iš pupelių
Arvydo alyvuogių užkanda

- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
7/10 stiklinės - Alyvuogių aliejus, kepimui
-
Kiaušiniai, plakti,
2 vienetai -
Džiūvėsėliai, paprasti ar prieskoninti,
7/10 stiklinės -
Citrinos, tarkuota žievelė,
1 valgomasis šaukštas -
Čiobreliai, smulkinti,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Bazilikas, šviežias, smulkintas,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Alyvuogės, didelės, be kauliukų (1 skardinė, ~26 vnt.),
170 gramų -
Česnakas, gerai susmulkinti,
2 valgomieji šaukštai -
Ančiuviai, pasta (1 skardinė 56 g),
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nurodyti ingredientų kiekiai keturioms porcijoms.
Gaminimo trukmė 'at a glance' 40-45 minučių.
Dubenėlyje iš ančiuvių, česnako, citrinos žievelės, čiobrelių ir baziliko gerai ištrinama pasta, kuria užpildomos alyvuogių skylutės. Tada apvoliojama miltuose, panardinama į plaktus kiaušinius ir apvoliojama džiūvėsėliais.
Kepama porcijomis alyvuogių aliejuje 120-135 C, kol apskrunda iki auksiniai rudos spalvos. Nusausinama ant popierinio rankšluosčio, ištiesto lėkštėje ir pateikiama dar šiltos su mediniais smeigtukais.
Maistinė porcijos vertė:
Kalorijų - 302
Viso riebalų - 15g
MNRR (mononesočiųjų riebalų rūgščių) - 10 g
Cholesterolio - 70 mg
Natrio - 560 mg
Viso angliavandenių - 33 g
Maistinės ląstelienos - 2 g
Proteinų - 8 g
Į sveikatą ir skanaus!
Komentarai (5)
-
Arvydas Z
2011-01-08 05:05
alyvuogės juodos
-
toms
2011-01-07 17:54
o cia juodos ar zalios alyvuoges?