Vanilės ir apelsinų skonio kanelės
AUTORIUS:
Dan Sukker,
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
50 gramų sviestas
500 mililitrų pienas
1 arbatinis šaukštelis jūros druska
240 gramų „dansukker“ cukraus milteliai
4 arbatiniai šaukšteliai „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile
90 gramų kvietiniai miltai
2 vienetai kiaušiniai
2 vienetai kiaušiniai ((tryniai))
3 valgomieji šaukštai romas (tamsusis)
1 valgomasis šaukštas dansukker cukrus farinas
1 vienetas apelsinai ((žievelė))
25 gramai sviestas ((formelėms patepti))
25 gramai bičių vaškas ((formelėms patepti))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Žavūs prancūziški pyragaičiai, kuriems taip pat reikės 20 4,5 cm skersmens kanelių formelių.

1 diena

Prikaistuvyje sumaišykite sviestą, pieną ir druską. Įmaišykite cukraus miltelius ir vanilinį cukrų. Pieno mišinį pašildykite, bet neužvirkite. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Suberkite miltus į dubenį per rėtį. Išplakite kiaušinius ir trynius šakute. Supilkite kiaušinius į miltus ir gumine mentele įmaišykite paruoštą pieną. Supilkite romą, cukrų „Farinas“, įtarkuokite apelsino žievelę ir išmaišykite. Uždenkite dubenį plėvele ir palikite bent 24 valandoms šaldytuve.
2.
2 diena

Įkaitinkite orkaitę iki 250 °C temperatūros. Ant mažos ugnies prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir bičių vašką formelėms, tada trumpai pašildykite formeles orkaitėje. Patepkite ir apverskite formeles taip, kad jos truputį lašėtų ir įdėkite atšaldyti 10 minučių. Paruoštą mišinį į formeles pilkite palikdami 5 mm neužpildytus. Dėkite formeles į orkaitę ir sumažinkite temperatūrą iki 175 °C. Kepkite 60–90 minučių. Kanelės turėtų būti auksinės spalvos iš išorės ir kreminės spalvos viduje. Baigę kepti išimkite visas kaneles iš formelių. Sudėkite atskirai vieną nuo kitos, kad nesusitrintų.

Populiariausi receptai šią savaitę

Vanilės ir apelsinų skonio kanelės

Komentarai: 3
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Žavūs prancūziški pyragaičiai, kuriems taip pat reikės 20 4,5 cm skersmens kanelių formelių.

    1 diena

    Prikaistuvyje sumaišykite sviestą, pieną ir druską. Įmaišykite cukraus miltelius ir vanilinį cukrų. Pieno mišinį pašildykite, bet neužvirkite. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Suberkite miltus į dubenį per rėtį. Išplakite kiaušinius ir trynius šakute. Supilkite kiaušinius į miltus ir gumine mentele įmaišykite paruoštą pieną. Supilkite romą, cukrų „Farinas“, įtarkuokite apelsino žievelę ir išmaišykite. Uždenkite dubenį plėvele ir palikite bent 24 valandoms šaldytuve.

  2. 2 diena

    Įkaitinkite orkaitę iki 250 °C temperatūros. Ant mažos ugnies prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir bičių vašką formelėms, tada trumpai pašildykite formeles orkaitėje. Patepkite ir apverskite formeles taip, kad jos truputį lašėtų ir įdėkite atšaldyti 10 minučių. Paruoštą mišinį į formeles pilkite palikdami 5 mm neužpildytus. Dėkite formeles į orkaitę ir sumažinkite temperatūrą iki 175 °C. Kepkite 60–90 minučių. Kanelės turėtų būti auksinės spalvos iš išorės ir kreminės spalvos viduje. Baigę kepti išimkite visas kaneles iš formelių. Sudėkite atskirai vieną nuo kitos, kad nesusitrintų.

Receptą atsiuntė Dan Sukker
Reklama:

Komentarai (3)


  • Raimonda 2017-09-18 15:39

    Sveiki.pasakykite prašau,kur gauti vaško.ačiū.


  • Nesvarbu 2016-09-12 08:58

    Skanumynas


  • Edas 2015-12-28 18:05

    Gavosi nekazkas. perdaug apelsino zieveles, nors itarkavau 2/3, o ne nuo viso apelsino kaip rasoma recepte. galutiniame rezultate kaneles sukrito, vidus gavosi labai slapias. Gal pries pilant i kepimo forma nepakankamai isplakiau tesla, nes gana daug skyscio pribego ant orkaites dugno ir priruko visa virtuve :D


Daugiau receptų