300 | šokoladas |
1 pakelis | vafliai (geriau apvalūs) |
1 pakelis | sviestas |
0.5 stiklinės | pienas |
2 valgomieji šaukštai | brendis |
200 gramų | chalva |
2 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus |
3 valgomieji šaukštai | riešutai (susmulkinti) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Aronijų pudingas
- Bananai tešloje
- Naminiai ledai
- Maskarponės tortas su vyšniomis
- Kokosiniai saldainiai ant pagaliuko
- Jogurtiniai putėsiai su želė sluoksniu
- Apelsinų skonio manų pudingas
- Kaimiški ledai
- Persikų desertas
- Tortas "Mozaika"
- Kriaušių desertas
- Obuolių tortas su plakta grietinėle
- Saldainukai "Brigadeiros"
- Aistės jogurto pyragas
- Gaivus varškės desertas
- Želė desertas su uogiene
- Vaisių ir žele žiedas
- Dribsnių kokteilis
- Pyragėliai su kremu
- Džiovintų vaisių rutuliukai
Vaflių tortas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Šokoladas,
300 -
Vafliai, geriau apvalūs,
1 pakelis -
Sviestas,
1 pakelis -
Pienas,
0.5 stiklinės -
Brendis,
2 valgomieji šaukštai -
Chalva,
200 gramų -
Vanilinis cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Riešutai, susmulkinti,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šokoladą smulkiai sulaužykite,chalvą sutrupinkite iki trupinukų, sviestą supjaustykite gabaliukais. Į puodą supilkite pieną ir sudėkite sviestą. Kaitinkite, kol sviestas ims tirpti. Tada sudėkite šokoladą, sutrupintą chalvą ir kaitinkite ant mažos ugnies, nuolat maišant, kol masė taos vientisa. Baigiant, pilti brendžio ir dar šiek tiek pakaitinti. Masei kiek ataušus, pertepti vaflių lakštus, gražiai aptepti viršų, pabarstyti smulkintais ir skrudintais riešutais. Tortuką padėti į šaldytuvą sustingti. Jeigu darant pertepimą masė pernelyg sukietėją, ją galite vis pakaitint ir toliau tepti.
Komentarai (2)
-
Ausrele
2017-11-19 05:34
Malonu, kad pasidalinat jo gamyba.