Vaflių tortas
AUTORIUS:
Milda
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
300 šokoladas
1 pakelis vafliai (geriau apvalūs)
1 pakelis sviestas
0.5 stiklinės pienas
2 valgomieji šaukštai brendis
200 gramų chalva
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinis cukrus
3 valgomieji šaukštai riešutai (susmulkinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Šokoladą smulkiai sulaužykite,chalvą sutrupinkite iki trupinukų, sviestą supjaustykite gabaliukais. Į puodą supilkite pieną ir sudėkite sviestą. Kaitinkite, kol sviestas ims tirpti. Tada sudėkite šokoladą, sutrupintą chalvą ir kaitinkite ant mažos ugnies, nuolat maišant, kol masė taos vientisa. Baigiant, pilti brendžio ir dar šiek tiek pakaitinti. Masei kiek ataušus, pertepti vaflių lakštus, gražiai aptepti viršų, pabarstyti smulkintais ir skrudintais riešutais. Tortuką padėti į šaldytuvą sustingti. Jeigu darant pertepimą masė pernelyg sukietėją, ją galite vis pakaitint ir toliau tepti.

Populiariausi receptai šią savaitę

Vaflių tortas

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Šokoladą smulkiai sulaužykite,chalvą sutrupinkite iki trupinukų, sviestą supjaustykite gabaliukais. Į puodą supilkite pieną ir sudėkite sviestą. Kaitinkite, kol sviestas ims tirpti. Tada sudėkite šokoladą, sutrupintą chalvą ir kaitinkite ant mažos ugnies, nuolat maišant, kol masė taos vientisa. Baigiant, pilti brendžio ir dar šiek tiek pakaitinti. Masei kiek ataušus, pertepti vaflių lakštus, gražiai aptepti viršų, pabarstyti smulkintais ir skrudintais riešutais. Tortuką padėti į šaldytuvą sustingti. Jeigu darant pertepimą masė pernelyg sukietėją, ją galite vis pakaitint ir toliau tepti.

Receptą atsiuntė Milda
Reklama:

Komentarai (1)


  • Ausrele 2017-11-19 05:34

    Malonu, kad pasidalinat jo gamyba.


Daugiau receptų