
0.75 litro | vanduo |
15 gramų | druska |
1 sauja | kmynai |
30 gramų | mielės |
1.5 kilogramo | ruginiai miltai |
Į duonkubilį suberiame 1/3 kepimui skirtų miltų. Užplikome verdančiu vandeniu ir gerai išminkome, kad neliktų sausų miltų.
Duonkubilis uždengiamas ir paliekamas 3-4 val.
Tuomet sudedame į duonkubilį šiltame vandenyje išleistą raugą. Gerai išplakame.
Paviršių apibarstome miltais, uždengiame ir paliekame šiltoje vietoje parai, kad išrūgtų.
Įrūgusi tešla išplakama, suberiami kmynai, druska bei likę miltai ir labai gerai išminkome.
Dar palaikome tokią tešlą šiltoje vietoje (apie 2 val.).
Suformuojame kepalą ir kepame duoną karštoje krosnyje arba 200 laipsnių orkaitėje apie 1-1,5 val.
Plikyta duona yra saldžiarūgštė, todėl ilgai nesensta. :)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vyšnių tortas
-
Šokoladinis pyragaitis mikrobangėje
-
Skanus riešutų pyragas
-
Tortas "Vasaros prisilietimas"
-
Braškių pyragas
-
Keksas x 2
-
Meilės sausainiai
-
Sausainių pyragas vaikams
-
Amerikietiški vafliai
-
Bandelės su obuoliais pabarstyta cinamonu
-
Šokoladionis keksas
-
Bulvinis pyragas
-
Pyragas „Skanumėlis“
-
Trapūs žagarėliai
-
Aguonų keksas
-
Tortilla de patatas (Bulvių omletas)
-
Obuolių pyragas su grietinės kremu
-
Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su persikais ir kremu
-
Pyragaičiai su įdaru
-
Naminiai riestainiukai
Plikyta juoda ruginė duona

-
Vanduo,
3/4 litro -
Druska,
15 gramų -
Kmynai,
1 sauja -
Mielės,
30 gramų -
Ruginiai miltai,
1.5 kilogramo - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Iš 200 g miltų, mielių ir stilinės šilto vandens pasigaminame raugą. Viską sumaišome ir paliekame šiltai, kad įrūgtų.
Į duonkubilį suberiame 1/3 kepimui skirtų miltų. Užplikome verdančiu vandeniu ir gerai išminkome, kad neliktų sausų miltų.
Duonkubilis uždengiamas ir paliekamas 3-4 val.
Tuomet sudedame į duonkubilį šiltame vandenyje išleistą raugą. Gerai išplakame.
Paviršių apibarstome miltais, uždengiame ir paliekame šiltoje vietoje parai, kad išrūgtų.
Įrūgusi tešla išplakama, suberiami kmynai, druska bei likę miltai ir labai gerai išminkome.
Dar palaikome tokią tešlą šiltoje vietoje (apie 2 val.).
Suformuojame kepalą ir kepame duoną karštoje krosnyje arba 200 laipsnių orkaitėje apie 1-1,5 val.
Plikyta duona yra saldžiarūgštė, todėl ilgai nesensta. :)