
0.75 litro | vanduo |
15 gramų | druska |
1 sauja | kmynai |
30 gramų | mielės |
1.5 kilogramo | ruginiai miltai |
Į duonkubilį suberiame 1/3 kepimui skirtų miltų. Užplikome verdančiu vandeniu ir gerai išminkome, kad neliktų sausų miltų.
Duonkubilis uždengiamas ir paliekamas 3-4 val.
Tuomet sudedame į duonkubilį šiltame vandenyje išleistą raugą. Gerai išplakame.
Paviršių apibarstome miltais, uždengiame ir paliekame šiltoje vietoje parai, kad išrūgtų.
Įrūgusi tešla išplakama, suberiami kmynai, druska bei likę miltai ir labai gerai išminkome.
Dar palaikome tokią tešlą šiltoje vietoje (apie 2 val.).
Suformuojame kepalą ir kepame duoną karštoje krosnyje arba 200 laipsnių orkaitėje apie 1-1,5 val.
Plikyta duona yra saldžiarūgštė, todėl ilgai nesensta. :)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Studentiškas vyniotinis
-
Sausainiai su šokoladu
-
Labai šokoladiniai amerikietiški sausainiai
-
Keksas su džiovintais vaisiais
-
Pyragas su uogiene
-
Pita
-
Spurgos su vyšniomis
-
Sausainiai "Šypsenėlės"
-
Vanilinis pudingas su šokolado padažu ir putinais
-
Šlapias pyragas
-
Saldus pyragas
-
Imbieriniai sausainiai
-
Kalėdinis tortas ,,Gulbė princesė''
-
Kalakutienos pyragas
-
Šokoladiniai avižiniai sausainiukai
-
Kiaušinių keksiukai
-
Pyragas su riešutiniu - šokoladiniu morengu
-
Vasariškas tortas
-
Žagarėliai
-
Obuolių pyragas
Plikyta juoda ruginė duona

-
Vanduo,
3/4 litro -
Druska,
15 gramų -
Kmynai,
1 sauja -
Mielės,
30 gramų -
Ruginiai miltai,
1.5 kilogramo - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Iš 200 g miltų, mielių ir stilinės šilto vandens pasigaminame raugą. Viską sumaišome ir paliekame šiltai, kad įrūgtų.
Į duonkubilį suberiame 1/3 kepimui skirtų miltų. Užplikome verdančiu vandeniu ir gerai išminkome, kad neliktų sausų miltų.
Duonkubilis uždengiamas ir paliekamas 3-4 val.
Tuomet sudedame į duonkubilį šiltame vandenyje išleistą raugą. Gerai išplakame.
Paviršių apibarstome miltais, uždengiame ir paliekame šiltoje vietoje parai, kad išrūgtų.
Įrūgusi tešla išplakama, suberiami kmynai, druska bei likę miltai ir labai gerai išminkome.
Dar palaikome tokią tešlą šiltoje vietoje (apie 2 val.).
Suformuojame kepalą ir kepame duoną karštoje krosnyje arba 200 laipsnių orkaitėje apie 1-1,5 val.
Plikyta duona yra saldžiarūgštė, todėl ilgai nesensta. :)