 
| 0.75 litro | vanduo | 
| 15 gramų | druska | 
| 1 sauja | kmynai | 
| 30 gramų | mielės | 
| 1.5 kilogramo | ruginiai miltai | 
Į duonkubilį suberiame 1/3 kepimui skirtų miltų. Užplikome verdančiu vandeniu ir gerai išminkome, kad neliktų sausų miltų.
Duonkubilis uždengiamas ir paliekamas 3-4 val.
Tuomet sudedame į duonkubilį šiltame vandenyje išleistą raugą. Gerai išplakame.
Paviršių apibarstome miltais, uždengiame ir paliekame šiltoje vietoje parai, kad išrūgtų.
Įrūgusi tešla išplakama, suberiami kmynai, druska bei likę miltai ir labai gerai išminkome.
Dar palaikome tokią tešlą šiltoje vietoje (apie 2 val.).
Suformuojame kepalą ir kepame duoną karštoje krosnyje arba 200 laipsnių orkaitėje apie 1-1,5 val.
Plikyta duona yra saldžiarūgštė, todėl ilgai nesensta. :)
Populiariausi receptai šią savaitę
- 
                
                                         Gardusis slyvų pyragas Gardusis slyvų pyragas
- 
                
                                         Moliūgų pyragas Moliūgų pyragas
- 
                
                                         Dešrelės tešloje Dešrelės tešloje
- 
                
                                         Jogurtinis pyragas Jogurtinis pyragas
- 
                
                                         Bandelės su kumpio įdaru Bandelės su kumpio įdaru
- 
                
                                         Grietininis biskvitas Grietininis biskvitas
- 
                
                                         Trupiniuotis Trupiniuotis
- 
                
                                         Pusryčių bandelės Pusryčių bandelės
- 
                
                                         Pyragas „paprastutis“ Pyragas „paprastutis“
- 
                
                                         Obuolių pyragas Obuolių pyragas
- 
                
                                         Bandelės su vištiena ir pievagrybiais Bandelės su vištiena ir pievagrybiais
- 
                
                                         Paprastas obuolių pyragas Paprastas obuolių pyragas
- 
                
                                         Dr. Oetker keksiukai su pudingo įdaru Dr. Oetker keksiukai su pudingo įdaru
- 
                
                                         Sausainiai su cukraus glazūra Sausainiai su cukraus glazūra
- 
                
                                         Obuolių pyragas su juodaisiais serbentais Obuolių pyragas su juodaisiais serbentais
- 
                
                                         Vištienos užkepėlė Vištienos užkepėlė
- 
                
                                         Vištienos pyragas Vištienos pyragas
- 
                
                                         Sausainiai "Šypsenėlės" Sausainiai "Šypsenėlės"
- 
                
                                         Baltijos pyragėliai Baltijos pyragėliai
- 
                
                                         Trupiniuotis su slyvomis Trupiniuotis su slyvomis
Plikyta juoda ruginė duona
 akcijas
                        akcijas
                    - 
                                                            
                                                            Vanduo, 3/4 litro 
- 
                                                            
                                                            Druska, 15 gramų 
- 
                                                            
                                                            Kmynai, 1 sauja 
- 
                                                            
                                                            Mielės, 30 gramų 
- 
                                                            
                                                            Ruginiai miltai, 1.5 kilogramo 
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Iš 200 g miltų, mielių ir stilinės šilto vandens pasigaminame raugą. Viską sumaišome ir paliekame šiltai, kad įrūgtų.
Į duonkubilį suberiame 1/3 kepimui skirtų miltų. Užplikome verdančiu vandeniu ir gerai išminkome, kad neliktų sausų miltų.
Duonkubilis uždengiamas ir paliekamas 3-4 val. 
Tuomet sudedame į duonkubilį šiltame vandenyje išleistą raugą. Gerai išplakame.
Paviršių apibarstome miltais, uždengiame ir paliekame šiltoje vietoje parai, kad išrūgtų.
Įrūgusi tešla išplakama, suberiami kmynai, druska bei likę miltai ir labai gerai išminkome.
Dar palaikome tokią tešlą šiltoje vietoje (apie 2 val.).
Suformuojame kepalą ir kepame duoną karštoje krosnyje arba 200 laipsnių orkaitėje apie 1-1,5 val. 
Plikyta duona yra saldžiarūgštė, todėl ilgai nesensta. :)

 
                 
                     
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
                                        Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
                                     Pikantiški pomidorai su cinamonu
                                        Pikantiški pomidorai su cinamonu
                                     Kavos desertas su šokoladiniais kamuoliukais
                                        Kavos desertas su šokoladiniais kamuoliukais
                                     Sluoksniuotas grietinėlės kremo desertas su vaisiais ar uogomis
                                        Sluoksniuotas grietinėlės kremo desertas su vaisiais ar uogomis
                                     Jogurtinis tortas su vaisiais
                                        Jogurtinis tortas su vaisiais
                                     Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
                                        Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu