750 gramų | obuoliai |
šiek tiek | citrinų sultys |
160 gramų | sviestas (kepimo formai ištepti) |
125 gramai | cukrus |
75 gramai | vanilinis cukrus |
šiek tiek | druska |
1 arbatinis šaukštelis | citrinos (tarkuota žievelė) |
3 vienetai | kiaušiniai |
250 gramų | kvietiniai miltai |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
1.5 valgomojo šaukšto | pienas |
šiek tiek | sviestas (kepimo formai ištepti) |
šiek tiek | cukraus pudra (pyragui apibarstyti) |
Dubenyje plakikliu išplakite likusį sviestą, pamažu berdami cukrų, vanilinį cukrų, druską ir citrinos žievelę ir įmušdami po vieną kiaušinį.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite juos į išplaktą masę, įpilkite pieno ir užmaišykite skystoką tešlą. Riebalais ištepkite kepimo formą, supilkite tešlą ir medine mentele išlyginkite paviršių. Ant viršaus išdėliokite obuolių riekeles, pašaukite į orkaitę ir kepkite 50 min.
Iš orkaitės ištraukite pyragą, palaukite, kol jis šiek tiek atvės ir išimkite iš kepimo formos. Kai pyragas visiškai atvės, apibarstykite jį cukraus pudra ir supjaustykite gabalėliais.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Daniški dešrelių rageliai
- Graikinių riešutų pyragas
- Paprastas obuolių pyrgas
- Šokoladinė suflė
- Pyragėliai "ausytės" su aguonomis
- Morkų sausainiai
- Obuolių pyragas „Skanutis“
- Nekeptas serbentinis varškės tortas
- Keksiukai su bananais ir medumi
- Bandelės su varške
- Burnoje tirpstantys morengai
- Traškučiai iš bulvių košės
- Bananų pyragas puodelyje
- Pynutės su šokoladu
- Šokoladinai keksiukai
- Varškės apkepas su šokolado glaistu
- Spurgos su įdaru ir glaistu
- Prancūziškas pyragas
- Obuolių pyragas
- Žaliosios eglutės
Obuoliukų pyragas
-
Obuoliai,
750 gramų - Citrinų sultys
-
Sviestas, kepimo formai ištepti,
160 gramų -
Cukrus,
125 gramai -
Vanilinis cukrus,
75 gramai - Druska
-
Citrinos, tarkuota žievelė,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Kvietiniai miltai,
250 gramų -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Pienas,
1.5 valgomojo šaukšto - Sviestas, kepimo formai ištepti
- Cukraus pudra, pyragui apibarstyti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuplaukite ir į keturias dalis perpjaukite obuolius, išskobkite sėklytes, ketvirtadalius supjaustykite plonomis riekelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis. Keptuvėje išlydykite 3 šaukštus sviesto, jame trumpai apkepkite obuolių riekeles ir atvėsinkite jas.
Dubenyje plakikliu išplakite likusį sviestą, pamažu berdami cukrų, vanilinį cukrų, druską ir citrinos žievelę ir įmušdami po vieną kiaušinį.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite juos į išplaktą masę, įpilkite pieno ir užmaišykite skystoką tešlą. Riebalais ištepkite kepimo formą, supilkite tešlą ir medine mentele išlyginkite paviršių. Ant viršaus išdėliokite obuolių riekeles, pašaukite į orkaitę ir kepkite 50 min.
Iš orkaitės ištraukite pyragą, palaukite, kol jis šiek tiek atvės ir išimkite iš kepimo formos. Kai pyragas visiškai atvės, apibarstykite jį cukraus pudra ir supjaustykite gabalėliais.
Skanaus.
Komentarai (4)
-
Ziwile
2010-09-11 15:07
Nu labai skanu! ;-)