Moliūginiai meduoliai
AUTORIUS:
Lina
Porcijų skaičius: 14
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Autorius apie receptą: Šį rudenį nusprendžiau būtinai bent keletą kepinių išbandyti su moliūgais. Tad toliau dalinuosi savo mėgstamais kepiniais su moliūgu. Šį rudenį nusprendžiau būtinai bent keletą kepinių išbandyti su moliūgais. Tad toliau dalinuosi savo mėgstamais kepiniais su moliūgu. Lina
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 14
10.5 stiklinės miltai
1 stiklinė moliūgų tyrė
1 stiklinė cukrus
0.5 stiklinės rudasis cukrus
0.5 stiklinės sviestas (minkšto)
1 vienetas kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
1 arbatinis šaukštelis kepimo soda
0.5 arbatinio šaukštelio malto cinamono
0.5 arbatinio šaukštelio malto muskato
0.5 arbatinio šaukštelio gvazdikėliai
0.5 arbatinio šaukštelio malto imbiero
1 žiupsnelis druska
Glajui:
1 stiklinė cukraus pudra
1 valgomasis šaukštas pienas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Gaminam moliūgų tyrę. Moliūgą supjaustykite nedideliais gabalais, griežinėliais. Dėkite į kepimo popieriumi ar folija išklotą kepimo formą ir kepkite apie valandą 200ºC įkaitintoje orkaitėje, kol įsmeigus peilį moliūgas bus minkštas. Išimkite kepimo formą iš orkaitės, leiskite 5 minutes atvėsti (tiek, kad nebūtų karšta paimti į rankas), sublenderiuokite. Moliūgą nulupkite, supjaustykite ir susmulkinkite smulkintuvu. Jei moliūgų masė labai vandeninga, sukrėskite ją į sietelį ir pakabinkite virš dubens valandai ar dviems, kad vanduo nuvarvėtų.
2.
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, prieskonius.
3.
Elektriniu plakikliu išsukite sviestą ir abiejų rūšių cukrų. Įmuškite kiaušinį, sudėkite moliūgų tyrę ir viską išmaišykite.
4.
Suberkite visus sausus produktus ir išmaišykite.
5.
Mažu šaukštu suformuokite meduoliukus ir dėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Šiek tiek pirštais paploninkite sausainių viršų, bet labai minimaliai.
6.
Meduoliukus kepkite apie 12 - 16 minučių 180ºC temperatūroje arba kol paruduos kraštai. Visiškai atvėsinkite.
7.
Glajui, viską sumaišykite. Pieną pilkite po truputį stebėdami konsistenciją. Pilkite tiek, kad nebūtų labai skysta, bet ir ne per tiršta.
8.
Supilkite glajų į konditerinį maišelį ir apliekite sausainius. Leiskite glajui sustingti.

Populiariausi receptai šią savaitę

Moliūginiai meduoliai

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 14
Ingredientai: Glajui:
Autoriaus žodis: Šį rudenį nusprendžiau būtinai bent keletą kepinių išbandyti su moliūgais. Tad toliau dalinuosi savo mėgstamais kepiniais su moliūgu. Lina
Gaminimo eiga:
  1. Gaminam moliūgų tyrę. Moliūgą supjaustykite nedideliais gabalais, griežinėliais. Dėkite į kepimo popieriumi ar folija išklotą kepimo formą ir kepkite apie valandą 200ºC įkaitintoje orkaitėje, kol įsmeigus peilį moliūgas bus minkštas. Išimkite kepimo formą iš orkaitės, leiskite 5 minutes atvėsti (tiek, kad nebūtų karšta paimti į rankas), sublenderiuokite. Moliūgą nulupkite, supjaustykite ir susmulkinkite smulkintuvu. Jei moliūgų masė labai vandeninga, sukrėskite ją į sietelį ir pakabinkite virš dubens valandai ar dviems, kad vanduo nuvarvėtų.

  2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, prieskonius.

  3. Elektriniu plakikliu išsukite sviestą ir abiejų rūšių cukrų. Įmuškite kiaušinį, sudėkite moliūgų tyrę ir viską išmaišykite.

  4. Suberkite visus sausus produktus ir išmaišykite.

  5. Mažu šaukštu suformuokite meduoliukus ir dėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Šiek tiek pirštais paploninkite sausainių viršų, bet labai minimaliai.

  6. Meduoliukus kepkite apie 12 - 16 minučių 180ºC temperatūroje arba kol paruduos kraštai. Visiškai atvėsinkite.

  7. Glajui, viską sumaišykite. Pieną pilkite po truputį stebėdami konsistenciją. Pilkite tiek, kad nebūtų labai skysta, bet ir ne per tiršta.

  8. Supilkite glajų į konditerinį maišelį ir apliekite sausainius. Leiskite glajui sustingti.

Receptą atsiuntė Lina
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų