1 arbatinis šaukštelis | kmynai |
1 kilogramas | jūros lydeka |
0.5 litro | burokėliai (sultinys) |
2 vienetai | svogūnai |
1 vienetas | petražolės |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | burokėliai (sultinys) |
1 vienetas | lauro lapų (lapelis) |
3 vienetai | gvazdikėliai |
1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai |
1 valgomasis šaukštas | sviestas |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | citrinos (žievelė) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Raugti agurkėliai su vyšnių lapais
- Sojos paštetas
- Silkė su obuoliais ar pomidorais
- Pikantiški krepšeliai su ikrais
- Tuno pica
- Trapios tešlos užkandėlės su svogūnais ir šonine
- Švilpikai
- Lavašo sumuštiniai
- Kepti svogūnai tešloje
- Olgos šventinė silkutė
- Vynuogių su varške ir pistacijomis rutuliukai
- Įdaryta paprika
- Sumuštiniai su kiaušiniu
- Traškios vištienos juostelės
- Sluoksniuotos tešlos užkandis su dešra ir sūriu
- Šventiniai sumuštiniai
- Naminis lydytas sūris su krapais
- Užkandis "Margas pavasario stalas"
- Velykų belaukiant
- Čeburėkai
Lydeka, šutinta burokėlių rūgštyme
-
Kmynai,
1 arbatinis šaukštelis -
Jūros lydeka,
1 kilogramas -
Burokėliai, sultinys,
0.5 litro -
Svogūnai,
2 vienetai -
Petražolės,
1 vienetas -
Morkos,
1 vienetas -
Burokėliai, sultinys,
1 vienetas -
Lauro lapai, lapelis,
1 vienetas -
Gvazdikėliai,
3 vienetai -
Kvietiniai miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas - Juodieji pipirai
- Druska
- Citrinos, žievelė
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į burokėlių rūgštymą suberiami prieskoniai, supjaustytos prieskoninės daržovės ir stambiai sutarkuotas nevirtas burokėlis. Viskas pavirinama ir iškošiama. Išvalyta lydeka įtrinama kmynais su druska, ant jos užpilama iškošto burokėlių rūgštymo ir šutinama. Vėliau žuvis sudedama į pašildytą pusdubenį, supjaustoma griežinėliais, apibarstoma supjaustytais petražolių lapeliais ir tarkuota citrinos žievele. Padažinėje tiekiamas padažas, kuriame šuto žuvis. Taip pat šutinamos ir kitos stambios žuvys.