
Lydeka, šutinta burokėlių rūgštyme
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis | kmynai |
1 kilogramas | jūros lydeka |
0.5 litro | burokėliai (sultinys) |
2 vienetai | svogūnai |
1 vienetas | petražolės |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | burokėliai (sultinys) |
1 vienetas | lauro lapų (lapelis) |
3 vienetai | gvazdikėliai |
1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai |
1 valgomasis šaukštas | sviestas |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | citrinos (žievelė) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į burokėlių rūgštymą suberiami prieskoniai, supjaustytos prieskoninės daržovės ir stambiai sutarkuotas nevirtas burokėlis. Viskas pavirinama ir iškošiama. Išvalyta lydeka įtrinama kmynais su druska, ant jos užpilama iškošto burokėlių rūgštymo ir šutinama. Vėliau žuvis sudedama į pašildytą pusdubenį, supjaustoma griežinėliais, apibarstoma supjaustytais petražolių lapeliais ir tarkuota citrinos žievele. Padažinėje tiekiamas padažas, kuriame šuto žuvis. Taip pat šutinamos ir kitos stambios žuvys.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Lašišos paštetas su žirneliais ir olandišku padažu
-
Marinuoti rausvieji svogūnai
-
Kiaušinis avokade
-
Silkutė su cinamonu
-
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su kalakutiena
-
Greiti vištienos kąsneliai
-
Silkės ir grybų užkandis
-
Gurmaniški kepti persikai
-
Keptų paprikų užkandis
-
Kepenelių vyniotinis
-
Dešrelės sluoksniuotoje tešloje
-
Stirnienos vyniotiniai
-
Vėrinukai su lašiša
-
Meilės pica su Spelta
-
Krevetėmis įdaryti pomidorai
-
Lašišos sumuštinukai
-
Krekeriai su avokadų piure
-
Silkė su plakta grietine
-
Vaisių ir uogų krepšelis su bananiniais paukščiais
-
Skanūs vafliai su įdaru
Lydeka, šutinta burokėlių rūgštyme
Komentarai:
6
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Kmynai,
1 arbatinis šaukštelis -
Jūros lydeka,
1 kilogramas -
Burokėliai, sultinys,
0.5 litro -
Svogūnai,
2 vienetai -
Petražolės,
1 vienetas -
Morkos,
1 vienetas -
Burokėliai, sultinys,
1 vienetas -
Lauro lapai, lapelis,
1 vienetas -
Gvazdikėliai,
3 vienetai -
Kvietiniai miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas - Juodieji pipirai
- Druska
- Citrinos, žievelė
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Į burokėlių rūgštymą suberiami prieskoniai, supjaustytos prieskoninės daržovės ir stambiai sutarkuotas nevirtas burokėlis. Viskas pavirinama ir iškošiama. Išvalyta lydeka įtrinama kmynais su druska, ant jos užpilama iškošto burokėlių rūgštymo ir šutinama. Vėliau žuvis sudedama į pašildytą pusdubenį, supjaustoma griežinėliais, apibarstoma supjaustytais petražolių lapeliais ir tarkuota citrinos žievele. Padažinėje tiekiamas padažas, kuriame šuto žuvis. Taip pat šutinamos ir kitos stambios žuvys.
Reklama:
Komentarai (6)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...