Mieles ištirpinti šiltame vandenyje su cukrumi.
Į išsijotus miltus suberti druską ir aguonas. Supilti aliejų ir ištirpintas mieles ir užminkyti tešlą, kol tešla tampa vientisa ir nelipni (apie 10 minučių). Tešlą palikti šiltai, kad pakiltų (apie 1 valandą).
Iš pakilusios tešlos daryti piršto svorio volelius ir supjaustyti nedideliais, vienodo dydžio gabalėliais. Suformuotus kūčiukus sudėti į kepimo popierimiu išklotą skardą. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol kūčiukai gražiai pagels.

Kūčiukai
Porcijų skaičius:
20
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
500 gramų | miltai |
200 mililitrų | vanduo |
1 valgomasis šaukštas | aguonų |
10 gramų | mielės |
1 valgomasis šaukštas | cukrus |
šiek tiek | druska |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pikantiški pyragėliai
-
Lapeliai su įdaru
-
Vaniliniai keksiukai su šokoladu ir avietėmis
-
Mėlynių pyragas
-
Šokoladinis pyragas
-
Arbatiniai sausainiai
-
Medaus pyragas su riešutais
-
Morkų pyragas
-
Tortas "Žvaigždė"
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pomidorais
-
Bandelės su cinamonu
-
Totorių duona
-
Braškių Šokolado ir Kokoso keksiukai
-
Kukurūzų pyragas su moliūgu
-
Skanūs vafliai su įdaru
-
Greitieji kefyriniai pyragėliai
-
Pyragaičiai su įdaru
-
Vyrų džiaugsmas (šeimos firminis patiekalas)
-
Dr. Oetker glaistytas aviečių tortas
-
Apkepas „Greitukas“
Kūčiukai
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 20
-
Miltai,
500 gramų -
Vanduo,
200 mililitrų -
Aguonos,
1 valgomasis šaukštas -
Mielės,
10 gramų -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas - Druska
-
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Mieles ištirpinti šiltame vandenyje su cukrumi.
Į išsijotus miltus suberti druską ir aguonas. Supilti aliejų ir ištirpintas mieles ir užminkyti tešlą, kol tešla tampa vientisa ir nelipni (apie 10 minučių). Tešlą palikti šiltai, kad pakiltų (apie 1 valandą).
Iš pakilusios tešlos daryti piršto svorio volelius ir supjaustyti nedideliais, vienodo dydžio gabalėliais. Suformuotus kūčiukus sudėti į kepimo popierimiu išklotą skardą. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol kūčiukai gražiai pagels.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...