500 gramų | miltai |
200 mililitrų | vanduo |
1 valgomasis šaukštas | aguonų |
10 gramų | mielės |
1 valgomasis šaukštas | cukrus |
šiek tiek | druska |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
Į išsijotus miltus suberti druską ir aguonas. Supilti aliejų ir ištirpintas mieles ir užminkyti tešlą, kol tešla tampa vientisa ir nelipni (apie 10 minučių). Tešlą palikti šiltai, kad pakiltų (apie 1 valandą).
Iš pakilusios tešlos daryti piršto svorio volelius ir supjaustyti nedideliais, vienodo dydžio gabalėliais. Suformuotus kūčiukus sudėti į kepimo popierimiu išklotą skardą. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol kūčiukai gražiai pagels.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pyragėliai su obuoliais
- Sūrio ir svogūnų pyragas
- Tortas su varškės kremu
- Keksiukai su džiovintais vaisiais
- Biskvitinis vaisinis tortas
- Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su persikais ir kremu
- Sveikuoliški keksiukai su šilauogėmis
- Pyragas su kondensuotu pienu
- Trupininis pyragas su varške ir persikais
- Keksiukai “Zebriukai”
- Makaronų ir obuolių apkepas
- Džiovintų slyvų pyragas
- Paprastas obuolių pyrgas
- Meduolis baltarusiškai
- Pyragėliai su saliamiu
- Pyragas su uogomis prie karštos arbatos
- Kopūstų duonelė
- Morkų keksiukai
- Sausainiai „Pirštukai“
- Kalėdinis varškės pyragas
Kūčiukai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 20
-
Miltai,
500 gramų -
Vanduo,
200 mililitrų -
Aguonos,
1 valgomasis šaukštas -
Mielės,
10 gramų -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas - Druska
-
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mieles ištirpinti šiltame vandenyje su cukrumi.
Į išsijotus miltus suberti druską ir aguonas. Supilti aliejų ir ištirpintas mieles ir užminkyti tešlą, kol tešla tampa vientisa ir nelipni (apie 10 minučių). Tešlą palikti šiltai, kad pakiltų (apie 1 valandą).
Iš pakilusios tešlos daryti piršto svorio volelius ir supjaustyti nedideliais, vienodo dydžio gabalėliais. Suformuotus kūčiukus sudėti į kepimo popierimiu išklotą skardą. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol kūčiukai gražiai pagels.