4 vienetai | kiaušiniai |
250 gramų | sviestas |
200 gramų | cukrus |
300 gramų | miltai (SPELTA) |
1 žiupsnelis | druska |
1 sauja | vaisiai (džiovinti) |
100 gramų | šokoladas (juodasis) |
1 žiupsnelis | manų kruopos |
Baltymus ir trynius atskirti.
Baltymus standžiai išplakti su žiupsneliu druskos, trynius sumaišyti su sviesto mase, gerai išplakti.
Palengva į sviesto masę įmaišyti kaiušinių baltymus ir persijotus miltus.
Viską dėti į formą ir kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje, apie 30 - 35 minutes.
Iškepusį atvėsinti.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Keksas su aguonomis
- Varškės keksas
- Keksas su bananais
- Varškės keksas
- Bananiniai keksiukai su grietinėlės likerio kremu
- Šventinis keksas
- Keksas "Boba"
- Grikių su dešrele ir sūriu keksiukai
- Bananų keksas
- Šokolado keksiukai su vyšnaitėmis
- Vaniliniai keksiukai su maskarponės kremu
- Keksas
- Apelsininiai keksiukai
- Keksas x 2
- Kondensuoto pieno keksas
- Veganiški apelsininiai keksiukai su aguonomis
- Moliūginiai keksiukai
- Šokoladiniai keksiukai
- Kriziniai keksiukai
- Gardučiai keksiukai
Spelkeksas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Sviestas,
250 gramų -
Cukrus,
200 gramų -
Miltai, SPELTA,
300 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis -
Vaisiai, džiovinti,
1 sauja -
Šokoladas, juodasis,
100 gramų -
Manų kruopos,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi.
Baltymus ir trynius atskirti.
Baltymus standžiai išplakti su žiupsneliu druskos, trynius sumaišyti su sviesto mase, gerai išplakti.
Palengva į sviesto masę įmaišyti kaiušinių baltymus ir persijotus miltus.Kekso formą ištepti sviestu, pabarstyti manų kruopomis.
Tešlos masę sumaišyti su džiovintais vaisiais.
Viską dėti į formą ir kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje, apie 30 - 35 minutes.
Iškepusį atvėsinti.Šokoladą ištirpinti karšto vandens vonelėje, ir juo aplieti keksą. Skanaus!
Komentarai (4)
-
jonas
2016-05-01 21:49
Skanus!
Speta miltai sveikesni ir naudos daugiau organizmui kunui
-
Emos BFF
2016-02-28 13:06
Biski keistas
-
Indre
2016-02-27 15:18
Gal ir skanu, bet gerokai apdeges