300 gramų | kvietiniai miltai |
4 vienetai | kiaušiniai |
200 gramų | cukrus |
140 gramų | sviesto, 82% |
2 vienetai | citrinos |
100 gramų | aguonų |
3 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
1 žiupsnelis | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Keksiukai su krabų lazdelėmis
- Keksas su razinomis
- Šokoladiniai keksiukai
- Jogurtinis keksas su raudonųjų arba juodųjų serbentų kremu
- Šokolado keksiukai su vyšnaitėmis
- Citrininiai keksiukai
- Keksiukai su baltuoju šokoladu
- Keksas su apelsinų sultimis ir razinomis
- Duonos keksas
- Vaniliniai keksiukai su šokoladu ir avietėmis
- Velykų pyragas
- Gardučiai keksiukai
- Šokoladiniai keksiukai
- Kiaušinių keksiukai
- Keksiukai su šokoladu ir bananais
- Keksiukai su spanguolėmis
- Bananiniai SPELTA keksiukai
- Šokoladiniai keksiukai
- Keksas su mėlynėmis
- Mikro keksiukai
Citrininis keksas su aguonomis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kvietiniai miltai,
300 gramų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Cukrus,
200 gramų -
Sviestas, 82%,
140 gramų -
Citrinos,
2 vienetai -
Aguonos,
100 gramų -
Kepimo milteliai,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuplaukite citrinas, nutarkuokite žieveles ir išspauskite sultis. Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu, nukoškite.
Dubenyje išplakite kiaušinius.
Sviestą su cukrumi ištrinkite iki purumo. Supilkite kiaušinių plakinį. Suberkite aguonas, citrinų žieveles, druską, supilkite citrinų sultis ir išmaišykite. Suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišykite.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi arba patepkite sviestu. Tešlą supilkite į kepimo formą.
Kepkite 180 ℃ laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Patikrinkite mediniu pagaliuku, ar iškepė - įsmeikite į kekso vidurį. Ištrauktas pagaliukas turi būti švarus, neaplipęs tešla. Jei aplipęs, kepkite dar 5 min. ir vėl tikrinkite.
Komentarai