200 gramų | cukrus |
150 gramų | margarinas |
3 vienetai | kiaušiniai |
400 gramų | kvietiniai miltai |
1 arbatinis šaukštelis | soda |
šiek tiek | vanilė |
200 gramų | grietinė |
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šokolado putėsiai
- Obuolių tortas su varške
- Mini kreminio sūrio pyragėliai
- Bananų sufle
- Popsiukai šokolade
- Kepti įdaryti obuoliai
- Raudonųjų serbentų fantazija
- Kepti bananai su ledais ir karamele
- Persikinė želė
- Varškės sūris su žele
- Manekenes ledai
- Paprasti naminiai ledai
- Karštas baltasis vynas
- Imbieriniai blyneliai
- Karštas bananų desertas
- Ananasų kukuliukai
- Mango pudingas
- Želinis desertas su juodu šokoladu
- Lapeliai šerkšne
- Šokoladinis skanėstas su riešutais
Grybukai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 90
-
Cukrus,
200 gramų -
Margarinas,
150 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Kvietiniai miltai,
400 gramų -
Soda,
1 arbatinis šaukštelis - Vanilė
-
Grietinė,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gerai išplakti cukrų su kiaušiniais, sudėti grietinę, vanilę ir užgesintą sodą. Viską išmaišyti.
Supilti miltus ir išmaišyti.
Supilti išlydytą atvėsusį margariną ir vėl viską gerai išmaišyti.
Paruoštą tešlą šaukštu dėti į specialią keptuvę ir kepti, kol grybukai gražiai paruduoja. Grybukai gaunasi purūs ir minkšti.
Kai atvėsta, nudažyti kotelius: imti vieną kiaušinio baltymą ir truputį paplakti su citrinos rūgštele (jos dėti pagal skonį), dėti cukraus pudros ir sukti šaukštu apie 5 min., kol masė taps balta.
Gauta mase aptepti kotelius, galiukus įmerkti į aguonas ir palikti išdžiūti. Kai kotukai nudžiūva, pamirkyti galvas tirpintame šokolade (šokoladą tirpinti ant garų vonelės).
Skanaus!