Sumaišome tarpusavyje kvietinius ir ruginius miltus. Viduryje padarome duobutę, į kurią suberiame mielės, cukrų, druską. Sumaišome su šiek tiek miltų. Taip pat į centrą pamažu pilame vandenį ir imdami miltų iš šonų minkome tešlą. Tešlą minkome labai energingai apie 10 minučių. Tada aptepame aliejumi, įvyniojame į foliją, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame pakilti šiltoje vietoje.
Tešlą perminkome, formuojame duonos kepaliuką, viršų įpjauname, aptepame aliejumi ir apibarstome sezamo sėklomis, dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą, uždengiame folija ir dar paliekame pakilti apie 30 - 45 minutes.
Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 190 C laipsnių tempretatūros.

Gardi sezaminė duona
INGREDIENTAI:
2 stiklinės | kvietiniai miltai |
1 stiklinė | ruginiai miltai |
2 arbatiniai šaukšteliai | mielės (sausos) |
1 valgomasis šaukštas | cukrus |
1.5 arbatinio šaukštelio | druska |
280 mililitrų | vanduo |
šiek tiek | sezamas (sėklos) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Spalvotas varškės pyragas
-
Pyragaičiai su įdaru
-
Kefyriniai keksiukai
-
Šokoladainis
-
Vatikano duona
-
Sausainiukai pailgiukai su varške
-
Vyšnių pyragas
-
Nekeptas sausainių tortas
-
Norvegiška tuno pynė
-
Žuvies pyragas
-
Lilės tortas
-
Kiškio pyragaičiai
-
Bandelės su cinamonu
-
Apverstas pyragas su ananasais
-
Bandelės su varške
-
Tortas "Velykinis sluoksniuotis"
-
Vaniliniai keksiukai su maskarponės kremu
-
Varškės spurgos
-
Obuolių pyragas su varške ir karamele
-
Keksas su razinomis
Gardi sezaminė duona
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Kvietiniai miltai,
2 stiklinės -
Ruginiai miltai,
1 stiklinė -
Mielės, sausos,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Vanduo,
280 mililitrų - Sezamas, sėklos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Sumaišome tarpusavyje kvietinius ir ruginius miltus. Viduryje padarome duobutę, į kurią suberiame mielės, cukrų, druską. Sumaišome su šiek tiek miltų. Taip pat į centrą pamažu pilame vandenį ir imdami miltų iš šonų minkome tešlą. Tešlą minkome labai energingai apie 10 minučių. Tada aptepame aliejumi, įvyniojame į foliją, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame pakilti šiltoje vietoje.
Tešlą perminkome, formuojame duonos kepaliuką, viršų įpjauname, aptepame aliejumi ir apibarstome sezamo sėklomis, dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą, uždengiame folija ir dar paliekame pakilti apie 30 - 45 minutes.
Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 190 C laipsnių tempretatūros.
Reklama:
Komentarai (4)
-
staras
2011-09-18 19:15
foto tai batonas..... :-p :taip:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...