 
| šiek tiek | grybai | 
Nereikia grybų plauti, nes nuo to jie patamsėja. Prieš džiovinimą grybai surūšiuojami pagal kepuraičių dydį. Mažos kepuraitės nepjaustomos, didelės pjaustomos. Grybus galima džiovinti, suvertus ant kiečio stiebelių arba specialių smaigalių taip, kad jie nebūtų vienas prie kito prisiglaudę. Jie džiovinami 50—60° C temperatūroje. Karščiau džiovinami grybai pajuosta. Nepatariama grybų džiovinti saulėje, nes, lėtai džiūdami, jie ima gesti.
Populiariausi receptai šią savaitę
- 
                
                                         Sūdyti pomidorai Sūdyti pomidorai
- 
                
                                         Raudonųjų serbentų uogienė Raudonųjų serbentų uogienė
- 
                
                                         Vyšnių ir juodųjų serbentų kompotas Vyšnių ir juodųjų serbentų kompotas
- 
                
                                         Marinuoti grybai Marinuoti grybai
- 
                
                                         Konservuoti kopūstai Konservuoti kopūstai
- 
                
                                         Kaukazinių slyvaičių uogienė Kaukazinių slyvaičių uogienė
- 
                
                                         Cukinija iš uogienės ir slyvų Cukinija iš uogienės ir slyvų
- 
                
                                         Konservuoti grybai Konservuoti grybai
- 
                
                                         Kriaušių kompotas Kriaušių kompotas
- 
                
                                         Vyšnių kompotas Vyšnių kompotas
- 
                
                                         Konservuoti žirneliai Konservuoti žirneliai
- 
                
                                         Braškių uogienė Braškių uogienė
- 
                
                                         Marinuoti grybai (su saldžiarūgščiu „Pikant fix“) Marinuoti grybai (su saldžiarūgščiu „Pikant fix“)
- 
                
                                         Cukinijų pagardas žiemai Cukinijų pagardas žiemai
- 
                
                                         Šparaginės pupelės žiemai su pomidorų tyre Šparaginės pupelės žiemai su pomidorų tyre
- 
                
                                         Erškėtrožių uogienė Erškėtrožių uogienė
- 
                
                                         Juodų serbentų uogienė Juodų serbentų uogienė
- 
                
                                         Apelsininė cukinija Apelsininė cukinija
- 
                
                                         Konservuotos paprikos Konservuotos paprikos
- 
                
                                         Marinuotos vyšnios Marinuotos vyšnios
Džiovinti grybai
 akcijas
                        akcijas
                    - Paruošimo laikas:
- Grybai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Galima džiovinti visų rūšių grybus, tačiau vertingiausi yra džiovinti baravykai. Visi grybai džiovinami vienodai, bet kiekviena rūšis atskirai. Surinkti švieži, nesukirmiję ir neperaugę grybai nuvalomi ir gerai nušluostomi švariu skudurėliu.
Nereikia grybų plauti, nes nuo to jie patamsėja. Prieš džiovinimą grybai surūšiuojami pagal kepuraičių dydį. Mažos kepuraitės nepjaustomos, didelės pjaustomos. Grybus galima džiovinti, suvertus ant kiečio stiebelių arba specialių smaigalių taip, kad jie nebūtų vienas prie kito prisiglaudę. Jie džiovinami 50—60° C temperatūroje. Karščiau džiovinami grybai pajuosta. Nepatariama grybų džiovinti saulėje, nes, lėtai džiūdami, jie ima gesti.
Komentarai (9)
- 
        dainius
        2010-09-14 02:32
    
   ash shiandien radau 3 krepshus baravyku! anglijoj! verdu, shaldau ir dziovinu :-) 
 
- 
        Tekle
        2010-08-27 19:48
    
   o mes dziovinam biski kirmeliuotus baravykus , nes kirmeles nuo karscio pabega :-D 
 o gerus surinktus baravykus pasiruosiam vakarienei :-)
 
- 
        to artas
        2009-09-19 19:21
    
   as tai zuvytes akvariume maitinu.Ypac samukai megsta 
 
- 
        artas
        2009-09-16 23:32
    
   o ka su dziovintais grybais daryt? :D 
 
- 
        Memel
        2009-08-18 23:12
    
   megstu tikrus grybus, o ne pievagrybius :soku: 
 

 
                 
                    



 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             Pikantiškas spanguolių ir kriaušių pagardas
                                        Pikantiškas spanguolių ir kriaušių pagardas
                                     Moliūgų sriuba su maskarponės sūriu
                                        Moliūgų sriuba su maskarponės sūriu
                                     Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
                                        Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
                                     Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
                                        Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
                                     Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
                                        Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
                                     Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
                                        Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas