| 12 vienetų | bulvių (virtos) |
| 3 vienetai | bulvių (virtos) |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | grietinė |
Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkius. Virtos bulvės sugrūdamos ir sumaišomos su žalių bulvių tarkiniais, krakmolu, pasūdoma, gerai išminkoma. Imama maždaug po 80 g tešlos, išplojama, uždedama įdaro, paplotis sulenkiamas, kraštai gerai užspaudžiami ir daromi pailgi kukuliai. Jie dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 20—25 min. atsargiai pamaišant. Išgriebti iš vandens didžkukulai sudedami į pašildytą pusdubenį ir užpilami akepintais riebaluose svogūnais su grietine, spirgučiais.
Varškės įdarui į ištrintą varškę įmušamas kiaušinis, įberiama druskos, kmynų; viskas išmaišoma. Didžkukulai užpilami tirpintu sviestu su grietine.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
ZIGMO silkė su daržovių salsa
-
Kiaušinienė
-
Įdarytos pievagrybių kepurėlės
-
Pavasarinis silkės užkandis
-
Tartaletės su lašiša ir ikrais
-
Pusryčiai "Dopingas"
-
Grybų užkandis
-
Žirnių ankščių užkandis
-
Aštrus pomidorų kokteilis
-
Silkė su svogūniukais
-
Krabų lazdelių kukuliai
-
Įdaryti kiaušiniai
-
Aštriai saldi kalakutienos užtepelė
-
Virtų kiaušinių pusryčiai
-
Maki suši
-
Įdaryti burokėliai
-
Vaisių užkandis "Povas"
-
Kepti saldūs sumuštiniai
-
Kiaušinienė su batonu
-
Silkė su plakta grietine
Didžkukulai su varške
akcijas
-
Bulvės, virtos,
12 vienetų -
Bulvės, virtos,
3 vienetai - Druska
- Grietinė
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Varškės įdarui papildomai reikės: 500 g varškės, kiaušinis, truputis druskos, kmynų, riebalų.
Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkius. Virtos bulvės sugrūdamos ir sumaišomos su žalių bulvių tarkiniais, krakmolu, pasūdoma, gerai išminkoma. Imama maždaug po 80 g tešlos, išplojama, uždedama įdaro, paplotis sulenkiamas, kraštai gerai užspaudžiami ir daromi pailgi kukuliai. Jie dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 20—25 min. atsargiai pamaišant. Išgriebti iš vandens didžkukulai sudedami į pašildytą pusdubenį ir užpilami akepintais riebaluose svogūnais su grietine, spirgučiais.
Varškės įdarui į ištrintą varškę įmušamas kiaušinis, įberiama druskos, kmynų; viskas išmaišoma. Didžkukulai užpilami tirpintu sviestu su grietine.
