
12 vienetų | bulvių (virtos) |
3 vienetai | bulvių (virtos) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | grietinė |
Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkius. Virtos bulvės sugrūdamos ir sumaišomos su žalių bulvių tarkiniais, krakmolu, pasūdoma, gerai išminkoma. Imama maždaug po 80 g tešlos, išplojama, uždedama įdaro, paplotis sulenkiamas, kraštai gerai užspaudžiami ir daromi pailgi kukuliai. Jie dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 20—25 min. atsargiai pamaišant. Išgriebti iš vandens didžkukulai sudedami į pašildytą pusdubenį ir užpilami akepintais riebaluose svogūnais su grietine, spirgučiais.
Varškės įdarui į ištrintą varškę įmušamas kiaušinis, įberiama druskos, kmynų; viskas išmaišoma. Didžkukulai užpilami tirpintu sviestu su grietine.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Varškės sūris su kmynais
-
Silkė pataluose su džiovintais grybais
-
Pyragėliai su vištiena ir grybais
-
Grietinėlės sūrio užtepėlė su ZIGMO lašišos file
-
Riešutų užkandėlė
-
Gardieji sumuštiniai "Arbūzinukai"
-
Įdaryti agurkėliai
-
Blynelių ir lašišos užkandėlė
-
Krabų lazdelių kukuliai
-
Greita užkandėlė šventiniam stalui
-
Pica
-
Sūrio ritinukai
-
Silkė su salotomis
-
Antienos filė su vyšnių padažu
-
Vegetariški čeburėkai
-
Tuno - lašišos užkandinis tortas
-
Kamuoliukai su slyvomis
-
Alinos čeburekai
-
Bulvių traškučiai
-
Įdaryta paprika
Didžkukulai su varške

-
Bulvės, virtos,
12 vienetų -
Bulvės, virtos,
3 vienetai - Druska
- Grietinė
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Varškės įdarui papildomai reikės: 500 g varškės, kiaušinis, truputis druskos, kmynų, riebalų.
Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkius. Virtos bulvės sugrūdamos ir sumaišomos su žalių bulvių tarkiniais, krakmolu, pasūdoma, gerai išminkoma. Imama maždaug po 80 g tešlos, išplojama, uždedama įdaro, paplotis sulenkiamas, kraštai gerai užspaudžiami ir daromi pailgi kukuliai. Jie dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 20—25 min. atsargiai pamaišant. Išgriebti iš vandens didžkukulai sudedami į pašildytą pusdubenį ir užpilami akepintais riebaluose svogūnais su grietine, spirgučiais.
Varškės įdarui į ištrintą varškę įmušamas kiaušinis, įberiama druskos, kmynų; viskas išmaišoma. Didžkukulai užpilami tirpintu sviestu su grietine.