Citrininis keksas
Porcijų skaičius:
10
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
4 vienetai | kiaušiniai |
90 gramų | sviestas |
90 gramų | kondensuotas pienas |
1 vienetas | citrinos |
5 valgomieji šaukštai | miltai |
1 valgomasis šaukštas | vanilinis cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Kiaušinius išplakti iki purumo su vaniliniu cukrumi, tirpintu ir atvėsintu sviestu, sudėti sutirštintą pieną, po to miltus su kepimo milteliais, išmaišyti. Sutrėkšti pusės citrinos sultis, vėl išmaišyti.
2.
Dėti į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 30 minučių. Pabandyti mediniu pagaliuku - jei sausas, kepti gana.
3.
Galima apglaistyti citrinos ir cukraus pudros glaistu.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Geriausias citrininis keksas
- Keksas su razinomis
- Jogurtinis keksas su raudonųjų arba juodųjų serbentų kremu
- Šokoladiniai keksiukai
- Keksas su aguonomis
- Morkų keksiukai
- Vaniliniai keksiukai su maskarponės kremu
- Spanguolių keksiukai
- Keksai su morkomis
- Dr. Oetker keksiukai su pudingo įdaru
- Meduoliukai
- Keksiukai su riešutais
- Dribsnių keksiukai
- Keksas
- Spelkeksas
- Keksiukai su šokoladu ir bananais
- Kivi keksiukai
- Bananiniai keksiukai su grietinėlės likerio kremu
- Obuolių keksas
- Šokoladiniai keksiukai
Citrininis keksas
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Sviestas,
90 gramų -
Kondensuotas pienas,
90 gramų -
Citrinos,
1 vienetas -
Miltai,
5 valgomieji šaukštai -
Vanilinis cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Regina
Gaminimo eiga:
Kiaušinius išplakti iki purumo su vaniliniu cukrumi, tirpintu ir atvėsintu sviestu, sudėti sutirštintą pieną, po to miltus su kepimo milteliais, išmaišyti. Sutrėkšti pusės citrinos sultis, vėl išmaišyti.
Dėti į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 30 minučių. Pabandyti mediniu pagaliuku - jei sausas, kepti gana.
Galima apglaistyti citrinos ir cukraus pudros glaistu.
Reklama:
Komentarai (4)
-
R.Sefas
2017-10-22 10:51
Pamiršo pamynėti, Kad sumaišyti su viskuom.
-
Gabi
2017-10-08 17:37
Man irgi klausimas kilo, ka su sviestu daryti?
-
Augustinas
2017-08-03 16:32
Kam sviestas?
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...