
240 gramų | kvietiniai miltai |
3 vienetai | kiaušiniai |
180 gramų | sviesto, 82% ( +šiek tiek formai patepti, minkštas) |
180 gramų | razinos |
180 gramų | cukrus |
1 žiupsnelis | druska |
0.5 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai |
2 arbatiniai šaukšteliai | cukraus pudra |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Imbieriniai keksiukai
-
Šokoladiniai keksiukai
-
Kondensuoto pieno keksas
-
Alinos keksiukai
-
Magiški keksiukai
-
Keksiukai su juodaisiais serbentais
-
Šokoladiniai cukinijų keksiukai
-
Tradicinis keksas
-
Šokoladiniai keksiukai
-
Keksas su razinomis
-
Fantastika
-
Keksiukai su spanguolėmis
-
Keksiukai su džiovintais vaisiais
-
Kalėdinis keksas
-
Didysis kriaušių pyragas
-
Apelsininiai keksiukai
-
Kriziniai keksiukai
-
Vaniliniai keksiukai su maskarponės kremu
-
Keksas su bananais
-
Keksiukai su šokoladu ir bananais
Keksas su razinomis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kvietiniai miltai,
240 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Sviestas, 82%, +šiek tiek formai patepti, minkštas,
180 gramų -
Razinos,
180 gramų -
Cukrus,
180 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis -
Kepimo milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Cukraus pudra,
2 arbatiniai šaukšteliai
Minkštą sviestą sumaišyti su cukrumi. Po vieną įmušti kiaušinius ir kaskart perplakti. Sudėti razinas, išmaišyti.
Persijoti miltus, kepimo miltelius ir druską, suberti sviesto-kiaušinių masę ir viską išmaišyti iki vienalytės konsistencijos tešlos.
Tešlą supilti į kepimo formą išteptą sviestu.
Kepti 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 - 1,5 val. Patikrinti mediniu pagaliuku, ar iškepė - įsmeigti į pyrago vidurį. Ištrauktas pagaliukas turi būti švarus, neaplipęs tešla. Jei aplipęs, kepti dar 10 min. ir vėl tikrinti.
Kiek atvėsusį keksą apibarstyti cukraus pudra ir skanauti. Skanaus.
Komentarai