440 gramų | konservuotų pupelių (tamsios ar šviesios, mažos) |
2 vienetai | burokėliai (vidutinio dydžio) |
2 vienetai | bulvių (vidutinio dydžio) |
2 vienetai | rauginti agurkai (nedideli) |
0.5 vieneto | svogūnai (vidutinio dydžio) |
1 sauja | petražolės (susmulkintos) |
3 žiupsneliai | druska |
2 žiupsneliai | maltų juodųjų pipirų |
šiek tiek | saulėgrąžų aliejus (kepimui) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Svogūnai su actu
- Grilyje keptos salotos su mėsa
- Karštos kukurūzų salotos
- Mišrainė iš žalių pomidorų
- Marinuoti rausvieji svogūnai
- Šviežios bulvės su grietinės padažu
- Irinos bulvių iešmeliai
- Šviežių kopūstų salotos
- Bulvės su šonine
- Ryžiai su kiaušiniais ir žirneliais
- Šiltos daržovių salotos
- Keptuvėje kepti baravykai
- Virtos bulvės su sviestu
- Greitos pomidorų ir skrudinto batono salotos
- Močiutės burokėlių salotos
- Karštos paprikų salotos
- Raudonųjų kopūstų salotos
- Karštos kukurūzų salotos
- Agurkų salotos
- Sveikos salotos
Burokėlių, bulvių ir pupelių mišrainė
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Konservuotos pupelės, tamsios ar šviesios, mažos,
440 gramų -
Burokėliai, vidutinio dydžio,
2 vienetai -
Bulvės, vidutinio dydžio,
2 vienetai -
Rauginti agurkai, nedideli,
2 vienetai -
Svogūnai, vidutinio dydžio,
0.5 vieneto -
Petražolės, susmulkintos,
1 sauja -
Druska,
3 žiupsneliai -
Malti juodieji pipirai,
2 žiupsneliai - Saulėgrąžų aliejus, kepimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Atskiruose puoduose išverdame bulves ir burokėlius su lupena (tik nepervirkite, kad daržovės nebūtų labai minkštos). Paliekame visiškai atvėsti, po to nulupame.
Svogūną nulupame, susmulkiname.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname keletą šaukštų aliejaus, sudedame svogūną ir kepiname, kol svogūnas pasidaro gražios, auksinės spalvos. Jei reikia, papildomai įpilame aliejaus. Paliekame atvėsti.
Bulves, burokėlius ir raugintus agurkus supjaustome nedideliais kubeliais. Sudedame į vieną dubenį.
Nuo pupelių nupilame skystį. Sudedame į dubenį su daržovėmis.
Svogūnus sudedame į mišrainę kartu su aliejumi. Pagardiname petražolėmis, druska, pipirais ir lengvai išmaišome. Skanaus!
Komentarai