4 valgomieji šaukštai | citrinų sultys |
150 gramų | salotos (gūželė) |
4 valgomieji šaukštai | majonezas |
1 valgomasis šaukštas | kečupas |
50 mililitrų | aliejaus (kepimui) |
šiek tiek | druska |
20 vienetų | krevetės be kevalo (karališkos) |
400 gramų | kiaulienos sprandinė |
1 vienetas | vaisiai (Kertuočiai) |
2 vienetai | bananai |
1 skiltelė | česnakas |
šiek tiek | juodieji pipirai |
Įkaitiname keptuvėje aliejų.
Pakepiname kiaulienos juosteles ir krevetes (atskirai). Kepti reikia apie 5-8 minutes tiek mėsą, tiek krevetes. Kepinant krevetes, jas reikia užpilti citrinų sultimis.
Kertuotį ir bananus supjaustyti kubeliais (4 griežinėlius kertuočio pasilikti papuošimui). Kertuočiai, tai egzotiniai vaisiai. Jų galima rasti didžiuosiuose prekybos centruose.
Padažui: sumaišyti majonezą, kečupą, česnaką, druską ir pipirus. Arba yra antrasis padažo variantas: išmaišyti alyvuogių aliejų su prieskoniais (druska, pipirais), įspausti česnako sulčių ir įmaišyti garstyčių šaukštelį. Kurį padažą gaminsite, Jūsų pasirinkimas.
Viską sumaišome su pasirinktu padažu ir skanaujame. :)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Greitos pomidorų ir skrudinto batono salotos
- Saldžiarūgštės raugintų kopūstų salotos
- Svogūnai su actu
- Migdoliniai kotletėliai
- Karštos kukurūzų salotos
- Grilyje keptos daržovės
- Špinatų tyrė
- Virtos bulvės su sviestu
- Bulvės su šonine
- Mėsos ir daržovių vėrinukai
- Karštos paprikų salotos
- Šviežios bulvės su grietinės padažu
- Morkų salotos su česnaku
- Daržovių iešmai
- Kininio kopūsto salotos su morka ir obuoliu
- Sojų salotos
- Bulvių košės kamuoliukai su krevetėmis ir sūriu
- Sveikos salotos
- Keptos bulvės su žolelių aliejumi
- Morkos su garstyčiomis
Salotos „Drakono akis“
- Paruošimo laikas:
-
Citrinų sultys,
4 valgomieji šaukštai -
Salotos, gūželė,
150 gramų -
Majonezas,
4 valgomieji šaukštai -
Kečupas,
1 valgomasis šaukštas -
Aliejus, kepimui,
50 mililitrų - Druska
-
Krevetės be kevalo, karališkos,
20 vienetų -
Kiaulienos sprandinė,
400 gramų -
Vaisiai, Kertuočiai,
1 vienetas -
Bananai,
2 vienetai -
Česnakas,
1 skiltelė - Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaulieną įtriname prieskoniais ir supjaustome juostelėmis.
Įkaitiname keptuvėje aliejų.
Pakepiname kiaulienos juosteles ir krevetes (atskirai). Kepti reikia apie 5-8 minutes tiek mėsą, tiek krevetes. Kepinant krevetes, jas reikia užpilti citrinų sultimis.
Kertuotį ir bananus supjaustyti kubeliais (4 griežinėlius kertuočio pasilikti papuošimui). Kertuočiai, tai egzotiniai vaisiai. Jų galima rasti didžiuosiuose prekybos centruose.
Padažui: sumaišyti majonezą, kečupą, česnaką, druską ir pipirus. Arba yra antrasis padažo variantas: išmaišyti alyvuogių aliejų su prieskoniais (druska, pipirais), įspausti česnako sulčių ir įmaišyti garstyčių šaukštelį. Kurį padažą gaminsite, Jūsų pasirinkimas.
Viską sumaišome su pasirinktu padažu ir skanaujame. :)