Amerikietiški sausainiai
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Autorius apie receptą: Iškepus galima suvalgyti visus vienu ypu, jie kaip liga, pradedi ir negali sustoti. Na, bet tuo patys įsitinkinsite, kai paragausite pirmąjį sausainį. Receptas iš mano blogo: Iškepus galima suvalgyti visus vienu ypu, jie kaip liga, pradedi ir negali sustoti. Na, bet tuo patys įsitinkinsite, kai paragausite pirmąjį sausainį. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.com (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1.5 stiklinės miltai
0.333333 stiklinės rudasis cukrus
1 vienetas kiaušiniai
0.333333 stiklinės cukrus
0.75 stiklinės šokoladas (smulkinto)
110 gramų margarinas (kambario temperatūros)
1 arbatinis šaukštelis vanilės esencijos
0.25 arbatinio šaukštelio druska
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo soda
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Viename inde sumaišykite miltus, kepimo sodą ir druską.
2.
Kitame inde margariną sumaišykite baltu ir ruduoju cukrumis mikseriu (plakite apie 3-4 min), kol gausite vientisą kreminę masę. Po to įšmuškite kiaušinį ir įpilkite vanilės esencijos, išplakite elektriniu plakikliu.
3.
Miltus įmaišykite į margarino masę, kol gausite vientisą tešlą. Į tešlą šaukštu įmaišykite šokolado gabalėlius, pasilikite gerą saują uždėti ant sausainių viršaus.
4.
Ant kepimo skardos patieskite kepimo popieriaus. Iš tešlos formuokite golfo dydžio ~16 kamuoliukų, dėkite kamuoliukus ant skardos maždaug mažojo pirštelio atstumu vienas nuo kito (jei kamuoliukai bus per arti, sausainiai susilies bekepant). Sausainius šiek tiek priplokite, ant kiekvieno sausainio uždėkite po šiek tiek šokolado gabalėlių.
5.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 11 min (galite kepti ir pora min trumpiau, jei norite dar minkštesnių sausainių tik nekepkite ilgiau nei 11 min, nes sausainiai sukietės). Iškepti sausainiai turi būti labai purūs, minkšti (tikrai ne kieti!), o krašteliai šiek tiek parudę.
6.
Iškeptus sausainius išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti, po to išimkite iš skardos. Atvėsę sausainiai sustandės. Skanaus

Populiariausi receptai šią savaitę

Amerikietiški sausainiai

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Iškepus galima suvalgyti visus vienu ypu, jie kaip liga, pradedi ir negali sustoti. Na, bet tuo patys įsitinkinsite, kai paragausite pirmąjį sausainį. Receptas iš mano blogo: ( ...daugiau ) Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Viename inde sumaišykite miltus, kepimo sodą ir druską.

  2. Kitame inde margariną sumaišykite baltu ir ruduoju cukrumis mikseriu (plakite apie 3-4 min), kol gausite vientisą kreminę masę. Po to įšmuškite kiaušinį ir įpilkite vanilės esencijos, išplakite elektriniu plakikliu.

  3. Miltus įmaišykite į margarino masę, kol gausite vientisą tešlą. Į tešlą šaukštu įmaišykite šokolado gabalėlius, pasilikite gerą saują uždėti ant sausainių viršaus.

  4. Ant kepimo skardos patieskite kepimo popieriaus. Iš tešlos formuokite golfo dydžio ~16 kamuoliukų, dėkite kamuoliukus ant skardos maždaug mažojo pirštelio atstumu vienas nuo kito (jei kamuoliukai bus per arti, sausainiai susilies bekepant). Sausainius šiek tiek priplokite, ant kiekvieno sausainio uždėkite po šiek tiek šokolado gabalėlių.

  5. Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 11 min (galite kepti ir pora min trumpiau, jei norite dar minkštesnių sausainių tik nekepkite ilgiau nei 11 min, nes sausainiai sukietės). Iškepti sausainiai turi būti labai purūs, minkšti (tikrai ne kieti!), o krašteliai šiek tiek parudę.

  6. Iškeptus sausainius išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti, po to išimkite iš skardos. Atvėsę sausainiai sustandės. Skanaus

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai (2)


  • Aurelija 2018-12-16 15:20

    Labai skanūs sausainiai.Pasiūličiau visiems kepti šituos sausainius


Daugiau receptų