| 2 kilogramai | kvietiniai miltai |
| 100 gramų | aliejaus |
| 100 gramų | taukai (kiaulių) |
| 800 gramų | margarinas |
| 850 gramų | razinos |
| 200 gramų | migdolai |
| 100 gramų | cukatos |
| 1 vienetas | citrinos (žievelė) |
| 325 gramai | cukrus |
| 0.5 litro | pienas |
| 150 gramų | mielės |
| 20 gramų | druska |
| 0.25 arbatinio šaukštelio | muskatas |
Cukatos smulkiai supjaustomos, migdolai sumalami, citrinos žievelė nutarkuojama. Visi reikalingi produktai paruošiami iš vakaro ir laikomi šiltoje vietoje. Kitą dieną persijojami miltai, šiltame piene išleidžiamos mielės. Paruošiamas įmaišalas. Kiti produktai sumaišomi su miltais ir likusiu pienu, o po to — su įmaišalu. Tešla minkoma tol, kol nustoja lipusi prie rankų. Kad neištekėtų riebalai, jos nereikia laikyti arti šilumos šaltinio. Paruošta tešla bent 2 val. palaikoma, kad pakiltų. Po to ji padalijama į keletą po 500—1200 g gabalų, kurių kiekvienas perminkomas ir suvoliojamas į ilgą ritinį. Išilgai meduolio įspaudžiamas 1 cm gylio lovio formos griovelis. Siauresnis jo kraštas užlenkiamas ant platesniojo. Meduoliai kepami karštoje orkaitėje valandą. Po to jie aptepami sviestu ir apliejami cukraus glajumi, dar kartą aptepami sviestu ir apibarstomi miltiniu cukrumi.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sūrio sausainiai su alyvuogėmis
-
Sausainiai
-
Sausainiai su saldainiukais vaikams
-
Barankėlės
-
Traškios saldžiosios ispaniškos lazdelės
-
Sausainiai su muskato riešutu
-
Morenginiai sausainiai
-
Rozmarino ir moliūgo sėklų sausainiukai
-
Naminiai riestainiukai
-
Rudeniniai grybukai
-
Šventiniai sausainiai
-
Sausainiai „Pirštukai“
-
Traškieji sausainiukai
-
„Paršiukai“
-
Moliūginiai meduoliai
-
Sausainiai su krakmolu
-
Kalėdiniai sausainiai
-
Sausainiai "Šypsenėlės"
-
Žaliosios eglutės
-
Aguoniniai sausainėliai
Meduolis su razinomis
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
2 kilogramai -
Aliejus,
100 gramų -
Taukai (kiaulių),
100 gramų -
Margarinas,
800 gramų -
Razinos,
850 gramų -
Migdolai,
200 gramų -
Cukatos,
100 gramų -
Citrinos, žievelė,
1 vienetas -
Cukrus,
325 gramai -
Pienas,
0.5 litro -
Mielės,
150 gramų -
Druska,
20 gramų -
Muskatas,
1/4 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Aptepui papildomai reikės: 400 g sviesto, 125 g cukraus, 125 g cukraus pudros, pakelis vanilinio cukraus.
Cukatos smulkiai supjaustomos, migdolai sumalami, citrinos žievelė nutarkuojama. Visi reikalingi produktai paruošiami iš vakaro ir laikomi šiltoje vietoje. Kitą dieną persijojami miltai, šiltame piene išleidžiamos mielės. Paruošiamas įmaišalas. Kiti produktai sumaišomi su miltais ir likusiu pienu, o po to — su įmaišalu. Tešla minkoma tol, kol nustoja lipusi prie rankų. Kad neištekėtų riebalai, jos nereikia laikyti arti šilumos šaltinio. Paruošta tešla bent 2 val. palaikoma, kad pakiltų. Po to ji padalijama į keletą po 500—1200 g gabalų, kurių kiekvienas perminkomas ir suvoliojamas į ilgą ritinį. Išilgai meduolio įspaudžiamas 1 cm gylio lovio formos griovelis. Siauresnis jo kraštas užlenkiamas ant platesniojo. Meduoliai kepami karštoje orkaitėje valandą. Po to jie aptepami sviestu ir apliejami cukraus glajumi, dar kartą aptepami sviestu ir apibarstomi miltiniu cukrumi.
