2 kilogramai | kvietiniai miltai |
100 gramų | aliejaus |
100 gramų | taukai (kiaulių) |
800 gramų | margarinas |
850 gramų | razinos |
200 gramų | migdolai |
100 gramų | cukatos |
1 vienetas | citrinos (žievelė) |
325 gramai | cukrus |
0.5 litro | pienas |
150 gramų | mielės |
20 gramų | druska |
0.25 arbatinio šaukštelio | muskatas |
Cukatos smulkiai supjaustomos, migdolai sumalami, citrinos žievelė nutarkuojama. Visi reikalingi produktai paruošiami iš vakaro ir laikomi šiltoje vietoje. Kitą dieną persijojami miltai, šiltame piene išleidžiamos mielės. Paruošiamas įmaišalas. Kiti produktai sumaišomi su miltais ir likusiu pienu, o po to — su įmaišalu. Tešla minkoma tol, kol nustoja lipusi prie rankų. Kad neištekėtų riebalai, jos nereikia laikyti arti šilumos šaltinio. Paruošta tešla bent 2 val. palaikoma, kad pakiltų. Po to ji padalijama į keletą po 500—1200 g gabalų, kurių kiekvienas perminkomas ir suvoliojamas į ilgą ritinį. Išilgai meduolio įspaudžiamas 1 cm gylio lovio formos griovelis. Siauresnis jo kraštas užlenkiamas ant platesniojo. Meduoliai kepami karštoje orkaitėje valandą. Po to jie aptepami sviestu ir apliejami cukraus glajumi, dar kartą aptepami sviestu ir apibarstomi miltiniu cukrumi.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Avižinių dribsnių sausainiai
- Varškės sausainiai
- Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
- Žagarėliai vakarui prie židinio
- „Torketti“
- Žiedeliai
- Kalėdiniai meduoliai
- Bananiniai sausainiai
- Trapūs sausainiai
- Florentinai
- Saldžios juostelės
- Sausainukai su cinamonu
- Austriški kalėdiniai sausainukai
- Vaikystės skarelės
- Sausainiai „Mano meilei“
- Dideli Guliverio pirštai
- Sausainiai "Vamzdeliai" per 15 minučių
- Minkšti juodojo šokolado sausainiai
- Trapieji spelta sausainiukai
- Piršteliai su aguonomis
Meduolis su razinomis
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
2 kilogramai -
Aliejus,
100 gramų -
Taukai (kiaulių),
100 gramų -
Margarinas,
800 gramų -
Razinos,
850 gramų -
Migdolai,
200 gramų -
Cukatos,
100 gramų -
Citrinos, žievelė,
1 vienetas -
Cukrus,
325 gramai -
Pienas,
0.5 litro -
Mielės,
150 gramų -
Druska,
20 gramų -
Muskatas,
1/4 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Aptepui papildomai reikės: 400 g sviesto, 125 g cukraus, 125 g cukraus pudros, pakelis vanilinio cukraus.
Cukatos smulkiai supjaustomos, migdolai sumalami, citrinos žievelė nutarkuojama. Visi reikalingi produktai paruošiami iš vakaro ir laikomi šiltoje vietoje. Kitą dieną persijojami miltai, šiltame piene išleidžiamos mielės. Paruošiamas įmaišalas. Kiti produktai sumaišomi su miltais ir likusiu pienu, o po to — su įmaišalu. Tešla minkoma tol, kol nustoja lipusi prie rankų. Kad neištekėtų riebalai, jos nereikia laikyti arti šilumos šaltinio. Paruošta tešla bent 2 val. palaikoma, kad pakiltų. Po to ji padalijama į keletą po 500—1200 g gabalų, kurių kiekvienas perminkomas ir suvoliojamas į ilgą ritinį. Išilgai meduolio įspaudžiamas 1 cm gylio lovio formos griovelis. Siauresnis jo kraštas užlenkiamas ant platesniojo. Meduoliai kepami karštoje orkaitėje valandą. Po to jie aptepami sviestu ir apliejami cukraus glajumi, dar kartą aptepami sviestu ir apibarstomi miltiniu cukrumi.