
2 kilogramai | kvietiniai miltai |
100 gramų | aliejaus |
100 gramų | taukai (kiaulių) |
800 gramų | margarinas |
850 gramų | razinos |
200 gramų | migdolai |
100 gramų | cukatos |
1 vienetas | citrinos (žievelė) |
325 gramai | cukrus |
0.5 litro | pienas |
150 gramų | mielės |
20 gramų | druska |
0.25 arbatinio šaukštelio | muskatas |
Cukatos smulkiai supjaustomos, migdolai sumalami, citrinos žievelė nutarkuojama. Visi reikalingi produktai paruošiami iš vakaro ir laikomi šiltoje vietoje. Kitą dieną persijojami miltai, šiltame piene išleidžiamos mielės. Paruošiamas įmaišalas. Kiti produktai sumaišomi su miltais ir likusiu pienu, o po to — su įmaišalu. Tešla minkoma tol, kol nustoja lipusi prie rankų. Kad neištekėtų riebalai, jos nereikia laikyti arti šilumos šaltinio. Paruošta tešla bent 2 val. palaikoma, kad pakiltų. Po to ji padalijama į keletą po 500—1200 g gabalų, kurių kiekvienas perminkomas ir suvoliojamas į ilgą ritinį. Išilgai meduolio įspaudžiamas 1 cm gylio lovio formos griovelis. Siauresnis jo kraštas užlenkiamas ant platesniojo. Meduoliai kepami karštoje orkaitėje valandą. Po to jie aptepami sviestu ir apliejami cukraus glajumi, dar kartą aptepami sviestu ir apibarstomi miltiniu cukrumi.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kakaviniai sausainiai su baltojo šokolado kremu
-
Sausainiai su riešutais
-
Žiemiški šokoladiniai meduoliai
-
Sausainiai su šokoladu
-
Mėlynių žvaigždutės
-
Šventiniai sausainiai
-
Sluoksniuotas traškus tešlainių desertas su "POÉMA Creme" (pagal Darių Dabrovolską)
-
Žaliosios eglutės
-
Imbierinės žvaigždės
-
Trapūs žagarėliai
-
Sausainiai su bananais
-
Rudeniniai grybukai
-
Saldžios juostelės
-
Sausainiai su saldainiukais vaikams
-
Kokosiniai sausainiai
-
Paprasti sausainukai
-
Greitas sausaininis pyragas
-
Sausainiai „Bangelės“
-
Švilpukai
-
Kepta eglutė
Meduolis su razinomis

- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
2 kilogramai -
Aliejus,
100 gramų -
Taukai (kiaulių),
100 gramų -
Margarinas,
800 gramų -
Razinos,
850 gramų -
Migdolai,
200 gramų -
Cukatos,
100 gramų -
Citrinos, žievelė,
1 vienetas -
Cukrus,
325 gramai -
Pienas,
0.5 litro -
Mielės,
150 gramų -
Druska,
20 gramų -
Muskatas,
1/4 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Aptepui papildomai reikės: 400 g sviesto, 125 g cukraus, 125 g cukraus pudros, pakelis vanilinio cukraus.
Cukatos smulkiai supjaustomos, migdolai sumalami, citrinos žievelė nutarkuojama. Visi reikalingi produktai paruošiami iš vakaro ir laikomi šiltoje vietoje. Kitą dieną persijojami miltai, šiltame piene išleidžiamos mielės. Paruošiamas įmaišalas. Kiti produktai sumaišomi su miltais ir likusiu pienu, o po to — su įmaišalu. Tešla minkoma tol, kol nustoja lipusi prie rankų. Kad neištekėtų riebalai, jos nereikia laikyti arti šilumos šaltinio. Paruošta tešla bent 2 val. palaikoma, kad pakiltų. Po to ji padalijama į keletą po 500—1200 g gabalų, kurių kiekvienas perminkomas ir suvoliojamas į ilgą ritinį. Išilgai meduolio įspaudžiamas 1 cm gylio lovio formos griovelis. Siauresnis jo kraštas užlenkiamas ant platesniojo. Meduoliai kepami karštoje orkaitėje valandą. Po to jie aptepami sviestu ir apliejami cukraus glajumi, dar kartą aptepami sviestu ir apibarstomi miltiniu cukrumi.