400 gramų | kvietiniai miltai |
100 gramų | sviestas |
100 gramų | cukrus (rudasis) |
150 gramų | medus |
1 vienetas | kiaušiniai |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
1 arbatinis šaukštelis | imbieras |
1 arbatinis šaukštelis | gvazdikėliai |
Puoškite maistiniais dažais ir pabarstukais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Saldžios juostelės
- Cinamoniniai sausainiai
- Kalėdiniai sausainiai
- Imbieriniai sausainiai šeimai
- Paprasti sausainiai su šokolado glaistu
- Paprasti Ingos sausainukai
- Orandžiniai keksiukai
- Sausainiukai
- Sausainiai su sėklomis “Sveikuoliai”
- Trapieji spelta sausainiukai
- Sausainiai su uogiene
- Kūčiukai
- Traškūs šokoladiniai sausainiai
- Lapeliai su įdaru
- Morkų sausainiai
- Sausainiai su varške
- Apelsininiai sausainiukai
- Skanūs sutirštinto pieno ir kokosų sausainiai
- Aguoniniai sausainėliai
- Imbieriniai elniukai
Meilės sausainiai
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
400 gramų -
Sviestas,
100 gramų -
Cukrus, rudasis,
100 gramų -
Medus,
150 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Imbieras,
1 arbatinis šaukštelis -
Gvazdikėliai,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išsukti cukrų, sviestą ir ištirpintą medų, įmuškite kiaušinį ir gerai sumaišykite. Supilkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, maltą imbierą bei gvazdikėlius ir gerai išmaišykite.
Tešlą suvyniokite į plastikinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Atšaldytą tešlą dėkite ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiokite 0,5 cm storio blyną ir formelėmis išspauskite sausainius.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, įklokite kepimo popierių į kepimo skardą, sudėkite sausainius ir kepkite apie 12 minučių.
Iškepusius sausainius ištraukite iš skardos ir padėkite atvėsti.
Puoškite maistiniais dažais ir pabarstukais.