
100 gramų | migdolų miltų | |
100 gramų | kiaušinių baltymais | |
180 gramų | cukraus pudra | |
35 gramai | cukrus | |
3 lašai | valgomieji dažai | |
Kremui: | ||
100 gramų | sviestas | |
šiek tiek | cukraus pudra |
Tuomet išplakti iki susidarys putos, tačiau ne iki standumo.
Įmaišyti maistinius dažus.
Berti cukrų ir plakti, kol baltymai bus išplakti.
Migdolų miltus ir cukraus pudrą kartu persijokite į didelį dubenį.
Į miltus dalimis krėsti išplaktų baltymų masę ir maišyti silikonine mentele iš apačios į viršų vis įdedant baltymų.
Paruoštą masę sukrėsti į konditerinį maišelį su apvaliu antgaliu ir išspausti ant specialios silikonines kepimo formos (jei tokios nėra, tuomet reikia ant kepimo popieriaus nusipaišyti vienodo dydžio apskritimus).
Palikti tešlą pastovėti apie 30 - 60 minučių, kad viršūnėlės kiek apdžiūtų.
Iškeptus macarons‘us palikti atvėsti ir tik tuomet nuimkite nuo kepimo formos.
Sutepkite poromis.
Palaikykite macarons'us šaldytuve parą, kad susistovėtų.
O kremui kambario temperatūros sviestą išsukti su milteliniu cukrumi. Dėl spalvos įpyliau šiek tiek juodųjų serbentų sulčių. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Voveraitės
-
Austriški kalėdiniai sausainukai
-
Rudeniniai grybukai
-
Avižų ir kokosų juostelės
-
Dribsnių sausainiai
-
Sausainiai macarons
-
Dideli Guliverio pirštai
-
Trapūs ryžių miltų sausainiai
-
Šokoladiniai sausainukai
-
Paprasti sausainukai
-
Riešutinės širdelės
-
Baltijos pyragėliai
-
Sluoksniuotas traškus tešlainių desertas su "POÉMA Creme" (pagal Darių Dabrovolską)
-
Sausainiai su cukraus glazūra
-
Šokoladiniai sausainiai
-
Minkšti juodojo šokolado sausainiai
-
Citrininiai sausainiai
-
Paprastuoliai sausainukai
-
Gardžios duonos lazdelės
-
Biskočiai
Macarons

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 20
-
Migdolų miltai,
100 gramų -
Kiaušinių baltymai,
100 gramų -
Cukraus pudra,
180 gramų -
Cukrus,
35 gramai -
Valgomieji dažai,
3 lašai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Sviestas,
100 gramų - Cukraus pudra
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Baltymus pasendinti palaikant juos kambario temperatūroje parą laiko.
Tuomet išplakti iki susidarys putos, tačiau ne iki standumo.
Įmaišyti maistinius dažus.
Berti cukrų ir plakti, kol baltymai bus išplakti.
Migdolų miltus ir cukraus pudrą kartu persijokite į didelį dubenį.
Į miltus dalimis krėsti išplaktų baltymų masę ir maišyti silikonine mentele iš apačios į viršų vis įdedant baltymų.Masės nepermaišyti.
Paruoštą masę sukrėsti į konditerinį maišelį su apvaliu antgaliu ir išspausti ant specialios silikonines kepimo formos (jei tokios nėra, tuomet reikia ant kepimo popieriaus nusipaišyti vienodo dydžio apskritimus).
Palikti tešlą pastovėti apie 30 - 60 minučių, kad viršūnėlės kiek apdžiūtų.Tuomet kišti į iki 150° C įkaitintą orkaitę, kepti 14 - 16 minučių. Svarbu, neperkepti, t. y. kad macarons‘ai nepradėtų ruduoti.
Iškeptus macarons‘us palikti atvėsti ir tik tuomet nuimkite nuo kepimo formos.
Sutepkite poromis.
Palaikykite macarons'us šaldytuve parą, kad susistovėtų.
O kremui kambario temperatūros sviestą išsukti su milteliniu cukrumi. Dėl spalvos įpyliau šiek tiek juodųjų serbentų sulčių. Skanaus!
Komentarai (4)
-
zosia
2016-06-30 12:53
jurgituk,labai skanuu! :)