300 gramų | ryžiai |
300 gramų | moliūgai |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus (rudasis nerafinuotas ) |
0.5 arbatinio šaukštelio | cinamonas |
2 valgomieji šaukštai | razinos |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
1 stiklinė | pienas |
1 žiupsnelis | druska (joduotoji) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pievagrybiai su ryžiais grietinės padaže
- Gardi ir sveika rudųjų ryžių košė
- Raudonieji ryžiai su vištiena ir daržovėmis
- Ryžiai kiniškai su kukurūzais ir kalendromis
- Kiaulienos troškinys su ryžiais
- Pieniška ryžių košė
- Puri ryžių košė
- Porai su ryžiais
- Citrininiai ryžiai
- Kiauliena su ryžiais ir ananasais
- Kiauliena troškinta su ryžiais ir pomidorais
- Vištiena su ryžiais
- Ryžių košė su obuoliais, razinomis ir cinamonu
- Lęšių ir ryžių pikantiška košė
- Kepti ryžiai
- Ryžių košė su vaisiais
- Ukrainietiški ryžiai
- Ryžiai su kiaušiniais
- Pikantiški ryžiai su apelsinais
- Manų ir moliūgų košė
RYŽIŲ KOŠĖ SU MOLIŪGU ŽVALIAM RYTUI
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Ryžiai,
300 gramų -
Moliūgai,
300 gramų -
Cukrus, rudasis nerafinuotas ,
1 arbatinis šaukštelis -
Cinamonas,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Razinos,
2 valgomieji šaukštai -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Pienas,
1 stiklinė -
Druska, joduotoji,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuplauname ir smulkiai supjaustome ar sutarkuojame nuluptą moliūgą. Verdančiu vandeniu nuplauname razinas.
Į puodą supilame stiklinę pieno ir vandens. Kaitiname, kol pieno ir vandens mišinys užvirs. Tada supilame ryžius, moliūgą, razinas. Verdame kol išvirs ryžiai. Puode esančią masę nuolatos maišome, kad neprisviltų. Baigiant virti ryžiams, suberiame cukrų, cinamoną ir druską. Pagardiname sviestu. Košę galime pateikti su smulkintais riešutais ir džiovintais vaisiais.
Norėdami paįvairinti skonį, vietoje moliūgo galima naudoti obuolius.