
420 gramų | grietinėlės, 35% |
400 gramų | braškės |
300 gramų | sausainiai |
150 gramų | cukrus |
80 gramų | sviestas |
2 valgomieji šaukštai | želatina |
0.5 arbatinio šaukštelio | vanilinis cukrus |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Gaivus varškės desertas
-
Varškės pudingas su apelsinais
-
Pyragas „Sniegas“
-
Aušros želė tortas
-
Gaivus tortas
-
Želė desertas su maskarponės kremu
-
Braškių putėsiai su manų kruopomis
-
Pieniniai ledai
-
Pyragėliai su kremu
-
Vaisinis desertas
-
Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas
-
Želė „Spanguolės ant sniego“
-
Žele desertas
-
Šokoladiniai ledai
-
Desertinė avižinė košė
-
Braškių grietinėlė
-
Braškinis tiramisu
-
Aguonų "Paukščių pienas" su karamelizuotais sausainių trupiniais ir čili medumi
-
Grietinėlės ledai
-
Braškumėlis
Braškių svajonė

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Grietinėlė, 35%,
420 gramų -
Braškės,
400 gramų -
Sausainiai,
300 gramų -
Cukrus,
150 gramų -
Sviestas,
80 gramų -
Želatina,
2 valgomieji šaukštai -
Vanilinis cukrus,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ant želatinos užpilkite 0,5 stiklinės vandens ir leiskite pabrinkti apie 2 valandas.
Sausainius susmulkinkite iki trupinėlių elektriniu trintuvu.
Ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą ir leiskite truputį atvėsti.
Ištirpintą sviestą užpilkite ant susmulkintų sausainių ir gerai išmaišykite.
Apvalią 24 cm kepimo formą uždenkite kepimo popieriumi ir sudėkite visą sausainių masę. Ją turite stipriai suspausti, kad neliktų oro tarpų ir masė būtų vientisa. Valandai statykite į šaldytuvą.
Grietinėlę sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir cukrumi ir išplakite elektriniu plaktuvu, kol grietinėlė taps standi.
Pasiruoškite braškes: nuskabykite kotelius, nuplaukite ir susmulkinkite į dvi arba keturias dalis. Pasibaigus braškių sezonui šias uogas galite pakeisti šviežiomis šilauogėmis, mėlynėmis, avietėmis ar kitomis mėgiamomis uogomis.
Ant silpnos ugnies ištirpinkite želatiną ir stipriai maišant supilkite į išplaktą grietinėlę. Sudėkite supjaustytas braškes.
Gautą kremą dėkite ant sustingusio sausainių pado ir laikykite šaldytuve 2 valandas kol sustings.
Puoškite šviežiomis uogomis, bazilikų lapeliais.
Skanaus!