
150 gramų | kiauliena (liesa) |
1 arbatinis šaukštelis | žalumynų |
1.5 arbatinio šaukštelio | krakmolas (kukurūzų) |
6 vienetai | paprika |
3 valgomieji šaukštai | aliejaus |
Mėsa supjaustoma plonomis juostelėmis, apibarstoma prieskoniniais žalumynais, sumaišoma su vandenyje išleistu krakmolu ir valandą jame palaikoma. Pipirų ankštys, išėmus sėklalizdžius, supjaustomos 4 cm pločio juostelėmis. Sumaišomi padažui skirti produktai. Mėsa sudedama į gerai įkaitintą aliejų ir jame 30 sek. (kol pasikeičia spalva) pakepinama. Supjauslyti saldieji pipirai sukrečiami į likusį įkaitintą aliejų ir maišant 30 sek. pakepinami, o po to sumaišomi su mėsa bei padažu. Viskas dar keletą minučių pakepinama. Mėsa turi būti labai minkšta, o pipirai — gruzdūs. Vietoj ankštinių pipirų galima dėti porų arba kitų daržovių.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pakepintos baltos duonos riekelės
-
Greitai užraugti agurkai
-
Keptas sūris
-
Užtepėlė su pelėsiniu sūriu
-
Pyragėliai su kmynais
-
Baklažanų užkepėlė su sūriu
-
Sūrio ritinukai
-
Silkė su salotomis
-
Kepti žuvies piršteliai
-
Įdaryti kiaušiniai
-
Čeburekai su grybais
-
Keptos krevetės
-
Užkandėlė su sausais makaronais
-
Silkė pataluose su granato sėklomis
-
Šventiniai žaliukai
-
Su sūriu ir pomidorais kepti baklažanai
-
Paprastas burgeris
-
Marinuota saldžiarūgšti silkė
-
Austrės su lietuviškais obuoliais
-
Varškės sūris su kmynais
Žali ankštiniai pipirai su mėsa

-
Kiauliena, liesa,
150 gramų -
Žalumynai,
1 arbatinis šaukštelis -
Krakmolas, kukurūzų,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Paprika,
6 vienetai -
Aliejus,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Padažui papildomai reikės: šaukštas prieskoninių žalumynų, 1,5 šaukšto desertinio vyno, šaukštelis druskos, šaukštelis cukraus.
Mėsa supjaustoma plonomis juostelėmis, apibarstoma prieskoniniais žalumynais, sumaišoma su vandenyje išleistu krakmolu ir valandą jame palaikoma. Pipirų ankštys, išėmus sėklalizdžius, supjaustomos 4 cm pločio juostelėmis. Sumaišomi padažui skirti produktai. Mėsa sudedama į gerai įkaitintą aliejų ir jame 30 sek. (kol pasikeičia spalva) pakepinama. Supjauslyti saldieji pipirai sukrečiami į likusį įkaitintą aliejų ir maišant 30 sek. pakepinami, o po to sumaišomi su mėsa bei padažu. Viskas dar keletą minučių pakepinama. Mėsa turi būti labai minkšta, o pipirai — gruzdūs. Vietoj ankštinių pipirų galima dėti porų arba kitų daržovių.