
150 gramų | kiauliena (liesa) |
1 arbatinis šaukštelis | žalumynų |
1.5 arbatinio šaukštelio | krakmolas (kukurūzų) |
6 vienetai | paprika |
3 valgomieji šaukštai | aliejaus |
Mėsa supjaustoma plonomis juostelėmis, apibarstoma prieskoniniais žalumynais, sumaišoma su vandenyje išleistu krakmolu ir valandą jame palaikoma. Pipirų ankštys, išėmus sėklalizdžius, supjaustomos 4 cm pločio juostelėmis. Sumaišomi padažui skirti produktai. Mėsa sudedama į gerai įkaitintą aliejų ir jame 30 sek. (kol pasikeičia spalva) pakepinama. Supjauslyti saldieji pipirai sukrečiami į likusį įkaitintą aliejų ir maišant 30 sek. pakepinami, o po to sumaišomi su mėsa bei padažu. Viskas dar keletą minučių pakepinama. Mėsa turi būti labai minkšta, o pipirai — gruzdūs. Vietoj ankštinių pipirų galima dėti porų arba kitų daržovių.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Avokadai su krevetėmis
-
Įdaryti kiaušiniai
-
Omleto keksiukai
-
Pievagrybiai kepti su česnaku
-
Daržovių užkandėlė
-
Farširuota lydeka
-
Krepšelis su kriaušių ir feta įdaru
-
Žaliosiomis paprikomis įdarytas vyniotinis
-
Avokadas su varške
-
Šventiniai nugarinės suktinukai
-
Trapios tešlos užkandėlės su svogūnais ir šonine
-
Ypatingieji kiaušinukai
-
Sumuštinukai su silke
-
Spalvingi iešmeliai
-
Įdaryti artišokai
-
Lavašo suktinukai su kumpiu ir majonezu
-
Silkė pataluose su granato sėklomis
-
Vištienos vyniotinis "Marmuras"
-
Įdarytos pievagrybių kepurėlės
-
Vaisių desertas su brendžiu
Žali ankštiniai pipirai su mėsa

-
Kiauliena, liesa,
150 gramų -
Žalumynai,
1 arbatinis šaukštelis -
Krakmolas, kukurūzų,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Paprika,
6 vienetai -
Aliejus,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Padažui papildomai reikės: šaukštas prieskoninių žalumynų, 1,5 šaukšto desertinio vyno, šaukštelis druskos, šaukštelis cukraus.
Mėsa supjaustoma plonomis juostelėmis, apibarstoma prieskoniniais žalumynais, sumaišoma su vandenyje išleistu krakmolu ir valandą jame palaikoma. Pipirų ankštys, išėmus sėklalizdžius, supjaustomos 4 cm pločio juostelėmis. Sumaišomi padažui skirti produktai. Mėsa sudedama į gerai įkaitintą aliejų ir jame 30 sek. (kol pasikeičia spalva) pakepinama. Supjauslyti saldieji pipirai sukrečiami į likusį įkaitintą aliejų ir maišant 30 sek. pakepinami, o po to sumaišomi su mėsa bei padažu. Viskas dar keletą minučių pakepinama. Mėsa turi būti labai minkšta, o pipirai — gruzdūs. Vietoj ankštinių pipirų galima dėti porų arba kitų daržovių.