| 150 gramų | kiauliena (liesa) |
| 1 arbatinis šaukštelis | žalumynų |
| 1.5 arbatinio šaukštelio | krakmolas (kukurūzų) |
| 6 vienetai | paprika |
| 3 valgomieji šaukštai | aliejaus |
Mėsa supjaustoma plonomis juostelėmis, apibarstoma prieskoniniais žalumynais, sumaišoma su vandenyje išleistu krakmolu ir valandą jame palaikoma. Pipirų ankštys, išėmus sėklalizdžius, supjaustomos 4 cm pločio juostelėmis. Sumaišomi padažui skirti produktai. Mėsa sudedama į gerai įkaitintą aliejų ir jame 30 sek. (kol pasikeičia spalva) pakepinama. Supjauslyti saldieji pipirai sukrečiami į likusį įkaitintą aliejų ir maišant 30 sek. pakepinami, o po to sumaišomi su mėsa bei padažu. Viskas dar keletą minučių pakepinama. Mėsa turi būti labai minkšta, o pipirai — gruzdūs. Vietoj ankštinių pipirų galima dėti porų arba kitų daržovių.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kibinai
-
Šaltiena su vištiena
-
Mylimųjų pica
-
Kiaulienos sprandinės vyniotinis
-
Karšti sumuštiniai su morkomis
-
Aštrus krevečių užkandis
-
Užkandžiai šulinėliuose su pikantiška mišraine, krevetėmis ir ikrais
-
Žuvis tešloje
-
Arvydo alyvuogių užkanda
-
Baklažanų suktinukai su šonine
-
Lašišos sumuštinukai
-
Vištienos šaltiena su daržovėmis „Velykų sala“
-
Mocarelos užkandis
-
Naminis lydytas sūris su krapais
-
Įdaryti kiaušiniai
-
Užkandis iš virtų kiaušinių "Musmirės"
-
Skrebučiai su užtepėle
-
Lavašo suktinukai
-
Virtinukai su grybais
-
Tortilijos su kumpeliu
Žali ankštiniai pipirai su mėsa
akcijas
-
Kiauliena, liesa,
150 gramų -
Žalumynai,
1 arbatinis šaukštelis -
Krakmolas, kukurūzų,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Paprika,
6 vienetai -
Aliejus,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Padažui papildomai reikės: šaukštas prieskoninių žalumynų, 1,5 šaukšto desertinio vyno, šaukštelis druskos, šaukštelis cukraus.
Mėsa supjaustoma plonomis juostelėmis, apibarstoma prieskoniniais žalumynais, sumaišoma su vandenyje išleistu krakmolu ir valandą jame palaikoma. Pipirų ankštys, išėmus sėklalizdžius, supjaustomos 4 cm pločio juostelėmis. Sumaišomi padažui skirti produktai. Mėsa sudedama į gerai įkaitintą aliejų ir jame 30 sek. (kol pasikeičia spalva) pakepinama. Supjauslyti saldieji pipirai sukrečiami į likusį įkaitintą aliejų ir maišant 30 sek. pakepinami, o po to sumaišomi su mėsa bei padažu. Viskas dar keletą minučių pakepinama. Mėsa turi būti labai minkšta, o pipirai — gruzdūs. Vietoj ankštinių pipirų galima dėti porų arba kitų daržovių.
