
42 gramai | mielės |
100 gramų | kviečiai (selenos) |
1 valgomasis šaukštas | medus |
900 gramų | kvietiniai miltai |
2 vienetai | svogūnai |
200 gramų | sūris |
2 valgomieji šaukštai | druska (jūros) |
Nuluptus svogūnus supjaustyti kubeliais. Kietą sūrį sutarkuoti, o minkštą supjaustyti kubeliais arba sutrinti šakute.
Supjaustytus svogūnus, sūrį, druską ir likusius miltus suberti į paruoštą blendinį ir išminkyti blizgančią bei elastingą tešlą. Gerai išminkyta tešla nebelips prie dubens sienelių. Tešlą pridengti drobule ir palikti, kad pakiltų.
Ant miltais apibarstytos lentelės tešlą dar kartą perminkyti ir suformuoti duonos kepalą. Duoną dėti į riebalais išteptą skardą ir palikti, kad dar kartą pakiltų. Kepti ant vidurinio įkaitintos orkaitės įtvaro. Po 10 minučių (250 C) sumažinti ugnį ir baigti kepti (dar kepti 80 minučių 175 C).
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Burokėliai su silke ir karštomis bulvėmis
-
Krepšelis su ZIGMO sūdyta lašišos file
-
Olivijos omletas
-
Kepta duona
-
Keptų kalmarų užkandėlė
-
Valgomos „Musmirės“
-
Aštrūs antienos kukuliukai
-
Ant grotelių keptos daržovės
-
Užkandukai
-
Piršteliai su aguonomis
-
Keptas varškės sūris
-
Briuselio kopūstų ir kumpio šašlykai
-
Skrudintos duonos sumuštiniai
-
Sočioji užkandėlė su silke
-
Vištienos sandvičiai
-
Kepti sūrio sumuštiniai
-
Bulvės „Akordeonas“
-
Žemaičių blynai su grybais
-
Bananų pica
-
Sumuštiniai su sūriu
Svogūnų duona su sūriu

-
Mielės,
42 gramai -
Kviečiai, selenos,
100 gramų -
Medus,
1 valgomasis šaukštas -
Kvietiniai miltai,
900 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Sūris,
200 gramų -
Druska, jūros,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Blendinį paruošti iš sutrintų mielių, kviečių selenų, medaus, 3/4 l vandens (35 C) ir 250 g miltų. Dubenį su blendiniu pridengti drobule ir palikti, kad pastovėtų.
Nuluptus svogūnus supjaustyti kubeliais. Kietą sūrį sutarkuoti, o minkštą supjaustyti kubeliais arba sutrinti šakute.
Supjaustytus svogūnus, sūrį, druską ir likusius miltus suberti į paruoštą blendinį ir išminkyti blizgančią bei elastingą tešlą. Gerai išminkyta tešla nebelips prie dubens sienelių. Tešlą pridengti drobule ir palikti, kad pakiltų.
Ant miltais apibarstytos lentelės tešlą dar kartą perminkyti ir suformuoti duonos kepalą. Duoną dėti į riebalais išteptą skardą ir palikti, kad dar kartą pakiltų. Kepti ant vidurinio įkaitintos orkaitės įtvaro. Po 10 minučių (250 C) sumažinti ugnį ir baigti kepti (dar kepti 80 minučių 175 C).