
80 gramų | sviestas |
2 vienetai | kiaušiniai |
1.5 stiklinės | kvietiniai miltai |
12 vienetų | bulvių |
3 valgomieji šaukštai | grietinė |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pica su ožkų sūriu ir burokėliais
-
Silkė burokėlių patale
-
Sausainių krepšeliai su šokolado įdaru
-
Cukinijos pusžiedžiai tešloje
-
Duona su įdaru
-
Jūros ešerio filė šulinėliai
-
Užkandėlė “Suktinukai” su majonezu
-
Šventinė užkandėlė "Bokšteliai"
-
Trapios tešlos užkandėlės su svogūnais ir šonine
-
Silkė su raudonu grybų padažu
-
Varškės ir duonos blynai
-
Nesaldūs keksiukai
-
Sūrio rutuliukai
-
Baltoji trobelė
-
Užtepėlė su tunu
-
Įdaryti avokadai
-
Vaisių vėrinukai
-
Helovyno voriukai
-
Velykinis užkandis
-
Kiaušinienė su spelta paplotėliu ir skumbre
Švilpikai

- Paruošimo laikas:
-
Sviestas,
80 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Kvietiniai miltai,
1.5 stiklinės -
Bulvės,
12 vienetų -
Grietinė,
3 valgomieji šaukštai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuskustos bulvės išverdamos, nusunkiamos, nugarinamos ir sugrūdamos. Ataušus suberiami miltai, įmušami kiaušiniai, viskas suminkoma ir padaromas volelis, jis suplojamas ir supjaustomas įstrižais rombeliais. Jie sudedami į miltais pabarstytą skardą, aptepami plaktu kiaušiniu ir kepami orkaitėje. Vėliau 10—12 min. patroškinus su sviestu ir grietine, tiekiami valgyti. Iš tokios pat bulvių masės, įbėrus krakmolo, padaryti švilpikai verdami.
Komentarai (30)
-
Virga ten eziukai budavo
2019-07-01 16:34
Analogiskas reikalas su tokia pat tesla kaip svilpiku vadinam minkstainiukais kiti virtinukais verdi o nekepi
-
Žinovė
2014-11-02 13:26
miltinės tešlos gabalėlis,stipriai spaudžiant perbrauktas per ,,bulvinės" tarkos buka pusę, vadinasi ,,ežiukai";
ta pati tešla, sutarkuota per ,,brokinę" tarką vadinama zacyrka,arba tiesiog kleckais:D
-
Daiva
2014-07-24 21:41
Virga, ten budavo zacyrkos :)
-
Virga
2013-09-25 12:03
Močiute darydavo panašiai ir vadinosi jie "virtu bulviu blynai su grybu padažu" . Aš darydavau su spirgučiu ir svogunu padažu. Švilpikais vadinome miltinius kleckus, perbrauktus per tarkos bukaja puse.
-
Ona
2013-09-25 11:59
Krakmolo nereikia, laiko ir taip
-
(anonimas)
2012-02-09 18:47
:parselis: :bucinys: :aiskinu:
-
(anonimas)
2011-01-26 16:13
:super: :bloga: :-D :-p ;-) :-) :-) :-( %-)
-
ingai
2010-12-10 20:40
tavo baba darydavo VARSKECIUS, ne svilpikus
-
Giedre
2010-08-06 12:57
Visai skanu!Ir lengva pasigaminti.Liux! :ok: :super2:
-
Bagmamka
2010-01-05 19:15
ėzau -fėzau, rašiau komentarą: "į švilpikų tešlą dedamas tik kiaušinių baltymas, o tryniu jie aptepami, kad atrodytų kaip auksiniai" - o vietoj jo padėtas bjaurus "vinkis" :-( atsiprašau.......