Šokoladiniai sausainiai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
2 mililitrai vanilė (esencija)
280 gramų kvietiniai miltai
2 vienetai kiaušiniai
110 gramų cukrus (rudas)
200 gramų margarinas
150 gramų cukrus (rudas)
5 gramai kepimo milteliai
3 gramai druska
335 gramai juodojo šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1. Margariną išsukite su abiejų rūšių cukrumi, kol neliks cukraus kruopelių.
2. Į margarino ir cukraus masę įmuškite vieną kiaušinį ir gerai išplakite, kad masė taptų vientisa. Tada įmuškite antrą kiaušinį ir vėl gerai išplakite.
3. Į masę įlašinkite vanilės, įberkite žiupsnelį druskos, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir viską gerai išmaišykite, kad neliktų miltų gumulėlių. Bet nemaišykite tešlos pernelyg ilgai.
4. Šokoladą susmulkinkite nedideliais, maždaug 1 x 1 cm, gabalėliais ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
5. Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių.
6. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir patepkite jį aliejumi.
7. Į skardą ant popieriaus šaukštu dėkite nedidelius tešlos kūgelius ir kiškite į orkaitę. Kepkite apie 8 - 12 minučių, priklausomai nuo sausainių dydžio.
8. Kai sausainio kraštai paruduos, o vidus dar bus šviesus, sausainius ištraukite iš orkaitės ir atvėsinkite. Skanaus.

Populiariausi receptai šią savaitę

Šokoladiniai sausainiai

Komentarai: 4
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

1. Margariną išsukite su abiejų rūšių cukrumi, kol neliks cukraus kruopelių.
2. Į margarino ir cukraus masę įmuškite vieną kiaušinį ir gerai išplakite, kad masė taptų vientisa. Tada įmuškite antrą kiaušinį ir vėl gerai išplakite.
3. Į masę įlašinkite vanilės, įberkite žiupsnelį druskos, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir viską gerai išmaišykite, kad neliktų miltų gumulėlių. Bet nemaišykite tešlos pernelyg ilgai.
4. Šokoladą susmulkinkite nedideliais, maždaug 1 x 1 cm, gabalėliais ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
5. Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių.
6. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir patepkite jį aliejumi.
7. Į skardą ant popieriaus šaukštu dėkite nedidelius tešlos kūgelius ir kiškite į orkaitę. Kepkite apie 8 - 12 minučių, priklausomai nuo sausainių dydžio.
8. Kai sausainio kraštai paruduos, o vidus dar bus šviesus, sausainius ištraukite iš orkaitės ir atvėsinkite. Skanaus.

Reklama:

Komentarai (4)


  • Nojus chahine 2022-01-31 13:35

    Angelo bučinys


  • Nojus chahine 2022-01-31 13:33

    Žiauriai skanu su milka šokoladu su oreo


  • rasma 2017-08-22 22:48

    Labai labai gardus sausainiai ! !! Rekomenduoju ! !! Tik as dejau 150 gr cukraus...Ne daugiau. ... Labai gardus ir tirpstantys gavosi ! !!!! Aciu uz recepta ! !!


Daugiau receptų