Melomakarona - graikiškoms Kalėdoms
AUTORIUS:
Inga's Sweeterie,
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Autorius apie receptą: Jie nuostabūs! Gausiai persisunkę sirupu, aptepti medumi, gardžiai jaučiamais prieskoniais - be šių sausainių neatsiejamos nė vienos Kalėdos. Ir man taip džiugu, kai šalyje Jie nuostabūs! Gausiai persisunkę sirupu, aptepti medumi, gardžiai jaučiamais prieskoniais - be šių sausainių neatsiejamos nė vienos Kalėdos. Ir man taip džiugu, kai šalyje yra tokie skanėstai, kurie egzistuoja tik tai šventei - Kalėdoms gaminami vienoki desertai, Velykoms - kitokie. Ir jų taip smagu laukti, per visus metus pasimiršta jų skonis, o prieš pat šventes jie puikuojasi visur. Tikrai sodraus skonio, kvapo ir labai tinkantys šventėms. Ingredientai skirti 2 didelėms skardoms sausainių. (...daugiau) Inga's Sweeterie
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
540 gramų miltai
275 gramai saulėgrąžų aliejus
135 gramai manų kruopos
125 gramai cukraus pudra
125 gramai vanduo
100 gramų apelsinų sulčių
0.5 vieneto apelsinų žievelės
37 gramai medus
4 gramai kepimo milteliai
3 gramai amonija (arba kepimo sodos)
2.5 gramo cinamonas
1.25 gramo maltų gvazdikėlių
0.75 gramo muskatas
šiek tiek vanilė
šiek tiek gvazdikėliai (nebūtina)
Sirupui:
1 kilogramas cukrus
0.5 kilogramo vanduo
1 vienetas apelsinų
šiek tiek cinamono lazdelės
Patiekiant:
100 gramų medus
100 gramų graikiniai riešutai (smulkintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Gaminame sirupą: dedame visus ingredientus į puodą ir verdame nemaišant. Kai užverda, nuimame nuo ugnies ir atvėsiname. Sirupą naudosime metodu - karšti melomakaronai - šaltas sirupas.
2.
Ruošiame melomakaronus: dideliame dubenyje sumaišome aliejų, cukraus pudrą, vandenį, sultis, medų (jei reikia, jį pašildome, kad būtų skystas). Suberiame prieskonius - cinamoną, gvazdikėlius, muskatą, vanilę, apelsino žievelę.
3.
Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius ir manus. Pastarieji naudojami tam, kad laikytų, "užrakintų savyje" sirupą, drėgmę, nes dažniausiai melomakaronai kepami prieš kelias savaites iki švenčių, o drėgmė juose labai svarbi.
4.
Paskutinę akimirką, kai jau būsime pasiruošę sumaišyti šlapius ingredientus su sausais, suberiame į šlapių ingredientų dubenį amoniją (arba sodą), keletą kartų permaišome šluotele, kad pasklistų visur. Tuomet vienu ypu suberiame sausus ingredientus ir maišome rankomis kryžmiškai, kol neliks sausų ingredientų. Gali prireikti dar šiek tiek miltų, kol tešla nebelips prie rankų.
5.
Verčiame tešlą ant švaraus paviršiaus ir imdami nuo krašto po nedidelį gabalėlį tešlos (geriausia gabalėliai iki 25 g, nes kepant jie šiek tiek išsipūčia), formuojame pailgus sausainius. Kas 5 minutes, apverčiame tešlą, nes aliejus vis norės kauptis apačioje. Dedame sausainius ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos (galima paspausti šakute sausainio viršų, taip suteikiant gražesnę išvaizdą).
6.
Kepame 15-20 min., kol gražiai paruduoja. Traukiame iš orkaitės ir tuoj pat dedame į pasiruoštą ŠALTĄ sirupą. Palaikome apie 20 sekundžių, iš abiejų pusių apversdami, dedame ant grotelių, kad nuvarvėtų sirupo perteklius. Galiausiai, pakaitiname šiek tiek medaus ir, naudojant konditerinį šepetėlį, aptepame visus melomakaronus. Nedelsiant pabarstome smulkintais graikiškais riešutais.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"

Populiariausi receptai šią savaitę

Melomakarona - graikiškoms Kalėdoms

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai: Sirupui: Patiekiant:
Autoriaus žodis: Jie nuostabūs! Gausiai persisunkę sirupu, aptepti medumi, gardžiai jaučiamais prieskoniais - be šių sausainių neatsiejamos nė vienos Kalėdos. Ir man taip džiugu, kai šalyje ( ...daugiau ) Inga's Sweeterie
Gaminimo eiga:
  1. Gaminame sirupą: dedame visus ingredientus į puodą ir verdame nemaišant. Kai užverda, nuimame nuo ugnies ir atvėsiname. Sirupą naudosime metodu - karšti melomakaronai - šaltas sirupas.

  2. Ruošiame melomakaronus: dideliame dubenyje sumaišome aliejų, cukraus pudrą, vandenį, sultis, medų (jei reikia, jį pašildome, kad būtų skystas). Suberiame prieskonius - cinamoną, gvazdikėlius, muskatą, vanilę, apelsino žievelę.

  3. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius ir manus. Pastarieji naudojami tam, kad laikytų, "užrakintų savyje" sirupą, drėgmę, nes dažniausiai melomakaronai kepami prieš kelias savaites iki švenčių, o drėgmė juose labai svarbi.

  4. Paskutinę akimirką, kai jau būsime pasiruošę sumaišyti šlapius ingredientus su sausais, suberiame į šlapių ingredientų dubenį amoniją (arba sodą), keletą kartų permaišome šluotele, kad pasklistų visur. Tuomet vienu ypu suberiame sausus ingredientus ir maišome rankomis kryžmiškai, kol neliks sausų ingredientų. Gali prireikti dar šiek tiek miltų, kol tešla nebelips prie rankų.

  5. Verčiame tešlą ant švaraus paviršiaus ir imdami nuo krašto po nedidelį gabalėlį tešlos (geriausia gabalėliai iki 25 g, nes kepant jie šiek tiek išsipūčia), formuojame pailgus sausainius. Kas 5 minutes, apverčiame tešlą, nes aliejus vis norės kauptis apačioje. Dedame sausainius ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos (galima paspausti šakute sausainio viršų, taip suteikiant gražesnę išvaizdą).

  6. Kepame 15-20 min., kol gražiai paruduoja. Traukiame iš orkaitės ir tuoj pat dedame į pasiruoštą ŠALTĄ sirupą. Palaikome apie 20 sekundžių, iš abiejų pusių apversdami, dedame ant grotelių, kad nuvarvėtų sirupo perteklius. Galiausiai, pakaitiname šiek tiek medaus ir, naudojant konditerinį šepetėlį, aptepame visus melomakaronus. Nedelsiant pabarstome smulkintais graikiškais riešutais.

Receptą atsiuntė Inga's Sweeterie

Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"

Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų