150 mililitrų | grietinėlės, 35% |
125 gramai | juodojo šokolado |
110 gramų | cukrus |
100 gramų | sviestas |
100 gramų | lazdyno riešutai |
1 žiupsnelis | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šokoladiniai putėsiai
- Bananų šerbetas
- Obuolių saldainiai ''Mėnulio skalda"
- Imbierinis namelis
- Sūrio desertas
- Naminiai vafliniai saldainiai su slyvų ir šokolado uogiene
- Obuolių gėrimas
- Viskio karamelė
- Kiaušinių baltymų tortas
- Varškės pudingas su apelsinais
- Žiemiški šokoladiniai meduoliai
- Šokolado pudingas su abrikosų kremu
- Saldainiai su riešutais
- Obuolių sulčių sriuba
- Bananinis desertas ant pagaliukų
- Braškiniai kondensuoto pieno ledai
- Šokolado putėsiai su braškėmis
- Plakta grietinėlė su uogomis
- Dr. Oetker glaistytas aviečių tortas
- Varškės desertas
Šokoladiniai irisai su riešutais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Grietinėlė, 35%,
150 mililitrų -
Juodasis šokoladas,
125 gramai -
Cukrus,
110 gramų -
Sviestas,
100 gramų -
Lazdyno riešutai,
100 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Prikaistuvyje išlydykite sviestą ir grietinėlę. Berkite cukrų ir pilkite sirupą. Mišinį užvirkite.
Suberkite smulkintą šokoladą ir druską.
Mišinį užvirkite, retkarčiais pamaišydami, kol temperatūra pasieks 125 °C. Temperatūrą lengviausia pamatuoti virtuviniu termometru. Jei neturite termometro, temperatūrą įvertinkite truputį mišinio įlašinę į stiklinę šalto vandens. Jei susiformuoja apvalus vidutinio minkštumo rutuliukas, mišinys paruoštas. Mišiniui pasiekti reikiamą temperatūrą prireiks 30–40 min.
Maišydami suberkite lazdyno riešutus, tada mišinį supilkite į stačiakampę skardą (30 x 10 cm), išklotą kepimo popieriumi arba išteptą riebalais. Leiskite ataušti.
Supjaustykite kvadratiniais gabaliukais ir patiekite.
Komentarai