
150 mililitrų | grietinėlės, 35% |
125 gramai | juodojo šokolado |
110 gramų | cukrus |
100 gramų | sviestas |
100 gramų | lazdyno riešutai |
1 žiupsnelis | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Braškių putėsiai su manų kruopomis
-
Maskarponės tortas su vyšniomis
-
Natūralių apelsinų sulčių želė
-
Saulėgražų ir šokolado saldainiai
-
Kavos ir ledų desertas
-
Grybukai
-
Šokoladinis kremas, glaistytas mėtine morengų mase
-
Gaivus užkandėlis
-
Vynuogių su varške ir pistacijomis rutuliukai
-
Saldainukai "Brigadeiros"
-
Obuoliai šokolade
-
Desertinė varškė
-
Žiemiški šokoladiniai meduoliai
-
Varškės spurgos
-
Riešutinis vaflių tortas
-
Braškių ir bananų kokteilis
-
Karamelizuotos kriaušės su rikotos sūrio padažu
-
Vaisių ir uogų sriuba "Vasarėlė"
-
Varškės sūris su žele
-
Dr. Oetker keksiukai su pudingo įdaru
Šokoladiniai irisai su riešutais

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Grietinėlė, 35%,
150 mililitrų -
Juodasis šokoladas,
125 gramai -
Cukrus,
110 gramų -
Sviestas,
100 gramų -
Lazdyno riešutai,
100 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis
Prikaistuvyje išlydykite sviestą ir grietinėlę. Berkite cukrų ir pilkite sirupą. Mišinį užvirkite.
Suberkite smulkintą šokoladą ir druską.
Mišinį užvirkite, retkarčiais pamaišydami, kol temperatūra pasieks 125 °C. Temperatūrą lengviausia pamatuoti virtuviniu termometru. Jei neturite termometro, temperatūrą įvertinkite truputį mišinio įlašinę į stiklinę šalto vandens. Jei susiformuoja apvalus vidutinio minkštumo rutuliukas, mišinys paruoštas. Mišiniui pasiekti reikiamą temperatūrą prireiks 30–40 min.
Maišydami suberkite lazdyno riešutus, tada mišinį supilkite į stačiakampę skardą (30 x 10 cm), išklotą kepimo popieriumi arba išteptą riebalais. Leiskite ataušti.
Supjaustykite kvadratiniais gabaliukais ir patiekite.
Komentarai