Šokolade mirkyti morengai
AUTORIUS:
Dan Sukker,
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Autorius apie receptą: Iš nurodytų ingredientų pagaminsite 40 mažų morengų. Iš nurodytų ingredientų pagaminsite 40 mažų morengų. Dan Sukker
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
3 vienetai kiaušinių baltymais
180 gramų cukrus
30 gramų „dansukker“ cukraus milteliai
Su konjaku:
100 gramų baltas šokoladas
100 gramų pistacijos
1 valgomasis šaukštas konjakas
Su mėtomis:
100 gramų juodojo šokolado
50 gramų lazdyno riešutai
1 valgomasis šaukštas metų sirupo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 125 °C.
2.
Nerūdijančiojo plieno prikaistuvyje sumaišykite kiaušinių baltymus ir cukrų. Prikaistuvį įstatykite į verdančio vandens vonelę. Maišykite, kol cukrus ištirps (nenaudokite elektrinio plaktuvo). Išimkite prikaistuvį iš vandens vonelės ir plakite mišinį elektriniu plaktuvu, nustatę didelį greitį, kol mišinys atvės. Plakdami berkite cukraus miltelius.
3.
Padalykite mišinį į dvi dalis. Vieną dalį pagardinkite konjaku, kitą – mėtų sirupu.
4.
Ant kepimo popieriumi išklotos skardos suformuokite nedidelius pyragaičius. Kepkite orkaitėje 2–3 val. arba kol morengai taps sausi.
5.
Morengus su konjaku pamirkykite lydytame baltajame šokolade ir apvoliokite smulkintose pistacijose. Morengus su mėtomis pamirkykite lydytame juodajame šokolade ir apvoliokite skrudintuose smulkintuose lazdynų riešutuose. Laikykite orui nelaidžioje taroje.

Populiariausi receptai šią savaitę

Šokolade mirkyti morengai

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai: Su konjaku: Su mėtomis:
Autoriaus žodis: Iš nurodytų ingredientų pagaminsite 40 mažų morengų. Dan Sukker
Gaminimo eiga:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 125 °C.

  2. Nerūdijančiojo plieno prikaistuvyje sumaišykite kiaušinių baltymus ir cukrų. Prikaistuvį įstatykite į verdančio vandens vonelę. Maišykite, kol cukrus ištirps (nenaudokite elektrinio plaktuvo). Išimkite prikaistuvį iš vandens vonelės ir plakite mišinį elektriniu plaktuvu, nustatę didelį greitį, kol mišinys atvės. Plakdami berkite cukraus miltelius.

  3. Padalykite mišinį į dvi dalis. Vieną dalį pagardinkite konjaku, kitą – mėtų sirupu.

  4. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos suformuokite nedidelius pyragaičius. Kepkite orkaitėje 2–3 val. arba kol morengai taps sausi.

  5. Morengus su konjaku pamirkykite lydytame baltajame šokolade ir apvoliokite smulkintose pistacijose. Morengus su mėtomis pamirkykite lydytame juodajame šokolade ir apvoliokite skrudintuose smulkintuose lazdynų riešutuose. Laikykite orui nelaidžioje taroje.

Receptą atsiuntė Dan Sukker
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų