Rikota sūrį pertriname su šakute ir sumaišome su medumi ir čili.
Šia mase įdaro alyvuoges. Kad būtų lengviau galima pasinaudoti švirkštu.
Džiūvėsėlius sumaišome su smulkiai sutarkuotu parmezano sūriu.
Išplakame kiaušinį.
Alyvuoges pamirkome kiaušinio plakinyje, tuomet pavoliojame džiūvėsėliuose ir vėl kiaušinio plakinyje.
Verdame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrunda, t.y. 1-2 minutes.
Išgriebtas alyvuoges sudedame ant popierinių rankšluostėlių, kad nusivarvėtų riebalų perteklius.
Puikiai tinka prie vyno.
Skrudintos alyvuogės
INGREDIENTAI:
| 100 gramų | sūris (Ricotta) |
| šiek tiek | aitriosios paprikos (malta) |
| 50 vienetų | alyvuogių (juodosios be kauliukų) |
| 2 saujos | džiūvėsėliai |
| 50 gramų | parmezano sūris |
| 1 vienetas | kiaušiniai |
| 0.5 litro | aliejaus |
| 1 arbatinis šaukštelis | medus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Užtepėlė
-
Užkanda "Lelijos"
-
Greitai užraugti agurkai
-
Bandelės iš batono
-
ZIGMO lašišos suktinukai su rikotos įdaru
-
Greita užkandėlė šventiniam stalui
-
Duona su sūriu
-
Voriuko formos kiaušiniai
-
Lavašo suktinukai su kumpiu ir majonezu
-
Užkandis "Žiemos puokštė"
-
Įdaryti kiaušiniai
-
Lašišos paštetas su žirneliais ir olandišku padažu
-
Moliūgo, pomidoro ir gorgoncolos sūrio bruskėtas
-
Naminis varškės sūris
-
Užkandis su vytinta jautiena
-
Silkė pataluose su džiovintais grybais
-
Švediški vėžiai
-
Sojos faršas su makaronais
-
Obuoliai skarelėse
-
Mažos sūrio picos
Skrudintos alyvuogės
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
-
Sūris, Ricotta,
100 gramų - Aitrioji paprika, malta
-
Alyvuogės, juodosios be kauliukų,
50 vienetų -
Džiūvėsėliai,
2 saujos -
Parmezano sūris,
50 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Aliejus,
0.5 litro -
Medus,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Rikota sūrį pertriname su šakute ir sumaišome su medumi ir čili.
Šia mase įdaro alyvuoges. Kad būtų lengviau galima pasinaudoti švirkštu.
Džiūvėsėlius sumaišome su smulkiai sutarkuotu parmezano sūriu.
Išplakame kiaušinį.
Alyvuoges pamirkome kiaušinio plakinyje, tuomet pavoliojame džiūvėsėliuose ir vėl kiaušinio plakinyje.
Verdame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrunda, t.y. 1-2 minutes.
Išgriebtas alyvuoges sudedame ant popierinių rankšluostėlių, kad nusivarvėtų riebalų perteklius.
Puikiai tinka prie vyno.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
